Ultrafutó lehet Eliud Kipchoge

A maratoni után az ultrafutásban is szívesen kipróbálná magát a háromszoros olimpiai bajnok kenyai futó, mert kíváncsi, milyen lehet több napon keresztül futni és szenvedni.

A világ leggyorsabb maratonistája ultratávon? Bizonyára sokan kíváncsiak, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Eliud Kipchoge hogyan teljesítene az embert próbáló viadalon. Nos, ha minden igaz, erre a jövőben választ kaphatunk. A harminchat éves kenyai futó egy podcastinterjúban elárulta, mindenképpen szeretné magát kipróbálni a maratoni 42 195 méterénél hosszabb távon.

„Ha befejeztem a maratonit, mindenképpen kipróbálom az ultrafutást, hogy tudjam, milyen érzés teljesíteni egy ekkora távot – mondta Eliud Kipchoge Rob Stegernek. – Kíváncsi vagyok, milyen négy-öt napon keresztül futni vagy egyszerre lefutni legalább hetven kilométert. Érezni akarom az ezzel járó fájdalmat.”

Persze senki ne gondolja, hogy a maratoni távot már mindenféle fájdalom és szenvedés nélkül teljesítheti. Az interjúban elárulta, természetesen neki is rendszeresen fájdalmai vannak edzés közben is. Igaz, az ultrafutás valóban teljesen más igénybevétellel és szenvedéssel jár, de szereti feszegetni a határait, és sokadszor is elmondta, a siker titka, hogy az ember higgyen magában, és abban, amit csinál.

 

 

Mint ismert, 2:01:39-es idővel jelenleg is ő tartja a maratoni futás világrekordját, ráadásul őt és az adottságait ismerve biztosak lehetünk, hogy ultratávon sem vall szégyent. Az ultrafutó-társadalom mindenesetre tárt karokkal várja, és reméli, minél hamarabb a soraiban tudhatja a kenyai futót.

A spanyol ultrás, Kilian Jornet a Twitteren tett közzé egy bejegyzést, amelyben a Kipchogéval készült interjút csatolva csak ennyit írt: „Nagyszerű lenne.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.