Hat kedvelt tó Ausztriában, amelynél érdemes fejest ugrani a kalandokba

Türkizkék, kristálytiszta, fürdésre és kellemes eidőtöltésre is alkalmas tavak – íme Karintia több mint ezer állóvize közül néhány.

Méltán nevezhetjük Karintiát a „víz országának”, amely több mint ezer tóval és rengeteg folyóval csábítja a kalandra vagy kikapcsolódni vágyókat. A tartomány fürdőtavainak vízhőmérséklete elérheti a 28 fokot is, így az odalátogatók kellemes környezetben lubickolhatnak, illetve próbálhatják ki a különböző vízi sportok valamelyikét. Lássuk, melyek a kedvelt úti célok idén nyáron – is!

 

  • Wörthi-tó: Karintia legnagyobb tava

A Wörthi-tó a család minden tagjának kínál valamit: a fürdőzés mellett ki lehet próbálni még a búvárkodást vagy az aquakocogást is. A wellness szerelmeseinek a Werzer’s Badehaus a legjobb választás: az 1895-ös épületet felújították és korszerűsítették, ahol még tóparti szauna, fűtött medence és relaxációs oázis várja a vendégeket.

Fotó: Tine Steinthaler

 

  • Klopeini-tó: az egyik legmelegebb

A fürdőzők felejthetetlen pillanatokat tölthetnek el a családbarát, könnyen megközelíthető strandokon. A sportolni vágyóknak ingyenes programot (Aktiv Card Südkärnten) biztosítanak, amely májustól szeptemberig, hétfőtől péntekig érvényes, és amely lehetővé teszi, hogy a vendégek a legkülönfélébb sportolási lehetőségek közül választhassanak.

Fotó: Südkärnten

 

  • Millstatti-tó: a legromantikusabb

Ausztria legmélyebb tava, de nyáron akár 26 fokosra is felmelegszik. Kellemes lehet a térségben a nyolc kilométeres, könnyű túra, a Sentiero dell’ Amore, azaz a Szerelem útja. A Kärntner Badehaus (Karintia fürdőház) lehetőséget ad a kikapcsolódásra, a szerelmesek pedig a tó közepén lehorgonyzott tutajon vacsorázhatnak gyertyafénynél.

Fotó: Franz Gerdl

 

  • Faaki-tó: a legdélebbi

Meleg vizének élénk türkizkék színe egyedivé teszi. Évente a legtöbb napsütéses órát kapja, sokan ezért inkább Südsee-nek (Déli-tó) hívják. Felejthetetlen élményt nyújthat egy kenutúra az „Evergladesben”, ahol felfedezhetjük a mocsári állat- és növényvilágot. Pároknak érdemes a tó közepén lévő szigeten, a romantikus Inselhotelben megszállniuk.

Fotó: Franz Gerdl

 

  • Ossiachi-tó: a legzenésebb

Hosszan elnyúló tó, amelynek egyes szakaszain lakatlan természetvédelmi területek vannak. A tó a házigazdája az 1969 óta működő Karintiai Nyári Ünnepi Játékoknak, az apátságban pedig csaknem félszáz esztendeje operákat adnak elő. Júliusban és augusztusban a „Wasserschiclub Ossiachersee” minden kedden éjszakai vízisí-show-t szervez.

Fotó: Stefan Leitner

 

  • Weissensee tó: karibi élmény

Karintia legmagasabban fekvő, fürdésre is alkalmas tava, minden oldalról sűrű és meredek erdő övezi. A víz tisztasága lehetővé teszi, hogy alaposan felfedezzük a Weissensee tó varázslatos víz alatti világát. A változatos gyermekprogramok miatt békés családi úti célnak számít: anya és apa pihenhet, amíg a kicsik SUP-, vitorlás- vagy szörfleckéket vesznek.

Fotó: Edward Groeger

 

Leküzdeni a zöld szalagot – irány a Dráva!

Fotó: Wolfgang Handler

Karintia leghosszabb és legnagyobb folyója, a Dráva kanyargó zöld szalagként szeli át Ausztria legdélebbi tartományát. A kerékpárosok mellett egyre több kajakos vagy kenus, valamint SUP-rajongó is felfedezte magának. A Dráva-evezőstúra (Drau Paddle Trail) négy részletben, összesen 12 szakaszon kínál felejthetetlen izgalmat. Az egyes szakaszok kiindulópontjára gyorsan és egyszerűen vissza lehet térni a Dráva Evezősközpont transzferszolgáltatásának vagy a Felső-Dráva-völgyben közlekedő vonatnak köszönhetően. Aki szeretné, egyénileg is megszervezheti kerékpáros vagy vonatos utazását. A Dráva evezőstúra könnyen kombinálható kerékpáros kirándulással, túrázással, horgászattal, golfozással vagy sárkányrepüléssel is. További információ ezen a linken olvasható.

Címlapon: Weissensee-tó/Fotó: Franz Gerdl

(x)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gerinctörése után egy évvel már ultrát futott
Szeretni kell a fájdalmat – mondja az Authentic Phidippides Run győztese
Kötelező és sokoldalúan használható kellék túrázáskor a ragasztószalag
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a chiamagról
Piszok drága, de minőségi: öt kiváló síterep elérhető távolságban

Videók

Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!
Elképesztő sportos pillanatok, amelyek rácáfolnak mindenféle fizikai törvényre

Hegymászás

Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Magyarok a világ tetején: Erőss Zsolt sikere új távlatokat nyitott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.