Az év vicces bringás pillanatai: láma a versenyen, torna a buszban

Az esztendő nemzetközi országúti kerékpárversenyei nemcsak az izgalmas küzdelmek miatt maradnak emlékezetesek, hanem váratlan és tréfás pillanatairól is.

A Primoz Roglic-dal

A háromszoros Vuelta-győztes és egyéni időfutamban olimpiai bajnok szlovén országúti bringás, Primoz Roglic idei Tour de France-szereplése nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte. A Jumbo-Visma 31 éves bringása több alkalommal is bukott a francia körversenyen, erős fájdalmai voltak, így a nyolcadik szakasz után visszalépett a versenytől. Ez önmagában egyáltalán nem vicces, sőt! A győzelemre is esélyes kerekesről azonban nem feledkeztek meg rajongói, és a holland kerékpárcsapat, a Tour de Tietema tagjai YouTube-csatornájukra feltöltött klipjükben éltették a szlovént, többször is nyomatékosítva, hogy bár számukra továbbra is ő a világ első számú országúti bringása, mégiscsak síugróként kezdte sportpályafutását. A holland kerekesek egyébként korábban Wout van Aertról és Dylan Groenewegenről is készítettek hasonlóan szórakoztató videóklipeket.

 

Láma-dráma

Nemcsak Roglic bukásairól marad emlékezetes az idei Tour de France, hanem arról a lámáról is, amelyet valamelyik szurkoló vitt magával a versenyre. A szerény jószág fegyelmezetten állta, hogy lefényképezzék, miközben a bringások a háttérben száguldoztak. A jelenetet az Eurosport is megörökítette, méghozzá élőben.

 

Öröm a köbön

Meglepetésre a Trek-Segafredo belga kerekese, Jasper Stuyven nyerte meg idén az öt legnagyobb egynapos országúti kerékpárosverseny egyikét, a Milánó-Sanremo viadalt. Ez már önmagában is nagy hír, hát még ami a verseny után történt. Csapattársai ugyanis a Snollebollekes klasszikus bringás himnuszával, a Link Rechtscel köszöntötték az újdonsült bajnokot a csapat buszában. A táncot a belga nyitotta, majd társai egyenként csatlakoztak a rögtönzött ünnepléshez. Érdemes megnézni, ahogy a négyszeres Grand Tour-győztes olasz Vincenzo Nibali zavarodottan körbenéz, majd beáll az örömittas bringások közé.

 

Hagyjál lógva!

A Trek-Segafredo belga sprintere, Edward Theuns a bemelegítés egészen furcsa módját választotta az idei Párizs–Nizza országúti kerékpárosverseny egyik szakasza előtt. Ha tudni akarják, mi mindenre jó egy csapatbusz, nézzék meg az alábbi, mindössze 15 másodperces videót!

 

A félbehagyott verseny

A végére egy inkább a fekete humor kategóriájába tartozó történetet hagytunk. Az idei spanyol országúti kerékpáros körverseny, a Vuelta utolsó előtti szakaszán a Moviestar 27 éves kolumbiai bringása, Miguel Ángel López húsz kilométerrel a cél előtt leszakadt a mezőnytől, és kétségbeesetten igyekezett felzárkózni. Ez önmagában még nem furcsa, ám ami utána történt, felrobbantotta az internetet. Történt ugyanis, hogy begőzölt fejjel leszállt a bringájáról, és egyszerűen faképnél hagyta csapattársait. A pletykák szerint a csapatfőnök utasította a futam feladására, mert annyira szétszakadt a csoportja, amelyben tekert, hogy nem maradt esélye jó helyezés elérésére. A legmegdöbbentőbb azonban, hogy bár tette miatt bocsánatot kért a szurkolóktól, két héttel az eset után újra aláírt korábbi csapatához, az Astanához.

Címlapfotó: MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Bevállalta egyéniben, magát is meglepve győzött első ötven kilométeres versenyén
Erős Tibor nyerte meg az Ultrabalatont, a nőknél Nagy Katalin ért először célba
Krikett, avagy a játék, amihez egy élet sem elég
Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat
Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.