Bringázáshoz trendi cipő és szemüveg

Harmincezer forintos országúti-kerékpároscipő és a nyolcvanas évek hangulatát idéző szemüveg is szerepel a bike-radar tavaszi ajánlásai között. Lássuk, milyen lesz a bringáskollekció az idén!

Reméljük, nem kiabáljuk el, hogy megérkezett a tavasz, így előáshatjuk a garázs mélyéről a kerékpárokat. Ilyenkor érdemes generálszervizre vinnünk, és az sem árt, ha frissítjük felszerelésünket és a tartozékokat. A bikeradar.com legérdekesebb tippjeiből válogattunk.

 

Boardman szénszálas kerékpároscipő

Talán sohasem voltak ennyire olcsók a szénszálas bringáscipők, mint mostanság. Jelenleg a Boardman termékei kaphatóak a legolcsóbban. Potom ára ellenére még a talp külső rétege is szénszálból készült, a cipőt pedig két kapoccsal rögzíthetjük a lábunkhoz. A felsőrészt perforált, bőrre emlékeztető, matt hatású, szintetikus anyagból készítették. A láb szellőzését a talp közepén és a lábujjaknál elhelyezett apró nyílások teszik lehetővé. A 42-es méret még harminc dekát sem nyom. Ára 30 ezer forint.

 

Fox bukósisak

A Speedframe Pro a Fox legújabb topkategóriás kerékpárossisakja, és leginkább a katonai fejfedőket idézi, legalábbis ami a színeit illeti. Biztosak lehetünk benne, hogy még a legnagyobb melegben sem izzad bele a fejünk, hiszen több nagy méretű szellőzőlyukat is „vágtak” a sisakon, amelyekből számos a halántéknál és a sisakrostélyban található, így a levegő közvetlenül a fejfedő felső részébe áramlik. A csatok feszességét mágnes biztosítja, a háromállású rostély pedig szemvédőként is működik. Az M-es (55 cm-59 cm) méret súlya mindössze 40 dekagramm, a sisak ára pedig 45 ezer forint, ha az e-Bayen fizetünk.

 

 

Oakley szemüvegek

Ha időutazásra vágyunk, válasszuk az Oakley bringásszemüvegét, amelyet még Jockey Ewing is megirigyelne tőlünk. A fényvisszaverővel ellátott pápaszem rámenős kinézetet kölcsönöz, így nemcsak bringázni, hanem csajozni is jó benne. Hab a tortán, hogy a piros kerettel ellátott szemüveg ideális kontrasztot mutat, közben nagyon jól lehet benne látni. A tervezők a lencse felső részébe apró szellőzőlyukakat fúrtak, így tekerés közben szemöldökünk is száraz marad. A trendi külsőért azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, a szemüveg ára ugyanis 52 ezer forint.

 

 

Hookabike

Végül ejtsünk néhány szót a 15 ezer forintos találmányról, a kerékpárosok álmáról, a Hookabike-ról, amely – némi túlzással – élvezetté varázsolja a bringacipelést. Sokunk rémálma, amikor bicajjal járhatatlan terepre érünk, ezért a hátunkra kell vennünk. A tortúra akkor kezdődik, amikor hosszabb távot kell így megtennünk, netán hegynek felfelé vezet az utunk. A Hookabike egyszerű megoldást kínál: egy, a kerékpár vázára erősíthető óriás tű, valamint a tarkónkra szíjazott, közepén lyukas tányérlemez segítségével bármikor a hátunkra kaphatjuk és erősíthetjük a kétkerekűt, amelyet így kényelmesen és stabilan cipelhetünk. Ennek köszönhetően kezünk felszabadul. Ha az ára miatt elbizonytalanodnánk, idézzük fel legrosszabb kerékpárcipelős emlékeinket, hamar belátjuk, mégiscsak jó vétel.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Azt hitte, nem bírja végig, de számára is hihetetlen módon folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít
A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen
Otthon, Erdélyben még kesztyűben futott, Horvátországban 27 fok várt rá

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.