Fetter Erik: megmutattam, hogy a legjobbakkal is felveszem a versenyt

A 21 éves Fetter Erik a kiváló tavalyi éve után javában készül az idei megméretésekre – Mallorcán kezdődik majd a kerékpáros-versenyszezon.

Fetter Erik, az olasz UCI ProTeam Eolo-Kometa profi kerékpárosa tavaly remekül szerepelt az Európa-bajnokságon, az őszi világbajnokságról pedig most osztotta meg gondolatait. A fiatal bringás legnagyobb célja a szezon első felében, hogy bekerüljön csapata Giro d’Italia-keretébe.

„Nagy reményekkel utaztam a világbajnokságra, főképp az Európa-bajnokságon nyújtott formám miatt – mondta a Csupasportnak a 21 esztendős Fetter Erik. – A kontinensviadalon megmutattam, még a legjobbakkal is fel tudom venni a versenyt, esélyes vagyok akár a győzelemre is. Tudtam, hogy bennem van a jó eredmény. A szövetségi kapitánnyal azt beszéltük meg, hogy mindent vagy semmit mottóval vágok neki a mezőnyversenynek. Kivárok a végsőkig, nem mutatom meg magam, majd a végén egy nagy támadással a dobogós helyekért harcolok.

A döntő pillanatban egy kicsit be lettem zárva, az utolsó nagyobb emelkedő alján nem tudtam támadni, míg egy olasz srác jobb helyzetből támadhatott. Nem tudtam elé kerülni, sőt ellógott a mezőnytől. Onnantól kezdve a maradék harminc versenyző nem dolgozott össze, így nem is tudtuk utolérni.

Fotó: D. Sackett

Hiába voltak olyan erős nemzetek, mint Belgium, Németország vagy Hollandia, ők sem dolgoztak össze, inkább egymást nézegették… Ez nagy hiba volt.”

A 21 éves bringás hozzátette, tudta, hogy a sprintben nem lesz túl sok esélye, így egy kilométerrel a cél előtt támadott, ami jó ötletnek tűnt. Ám egy olasz vele tartott, és minden megtett, hogy hátráltassa, és ne érjék utol az előttük tekerő versenyzőt. A mezőnyversenytől többet várt, de az időfutam jól sikerült, ott a tizennegyedik helyen ért célba.

A kerékpáros jónak értékeli az elmúlt évét – bár az esztendő elején voltak hullámvölgyei, később jó eredményeket ért el. Az időfutam országos bajnokság megnyerése mellett először diadalmaskodott külföldi profi versenyen, a franciaországi Tour de Limousin utolsó szakaszán és a trentói Európa-bajnokságon elért negyedik helyezést is értékes eredménynek tartja.

„A legnagyobb cél 2022 első felében, hogy bekerüljek csapatom Giro d’Italia-keretébe – fogalmazott. – Elég jó esélyt látok rá, hiszen ha rangsorolni kellene a versenyzőket a csapatban, körülbelül a második helyre tenném magam. Tavaly öt győzelmet szerzett a csapat, ebből hármat Lorenzo Fortunato, kettőt pedig én. Nyugodt vagyok, ám tudom, nem ülhetek ölbe tett kézzel, jól kell teljesítenem, hogy biztosan ott legyek a keretben. Emellett szeretnék minél több versenyen egyenletesen jó teljesítményt nyújtani, egyúttal versenyeket akarok nyerni.”

A bringás decemberben egy hetet Valter Attilával közösen készült Spanyolországban, ezután csatlakozott a szintén az országban edzőtáborozó csapatához. Részt vesz csapata január 10–22-ig tartó spanyolországi edzőtáborában, s a tervek szerint Mallorcán kezdődik a versenyszezon.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyerekharisnyába töltött jéggel hűtötte magát az idei Korinthosz győztese
Arnold Schwarzenegger szerint a profi testépítés túl veszélyessé vált
Vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozással segíthetjük immunrendszerünk védelmét
Életveszélyes síelés hétezer méterről, észrevehetetlen gleccserrepedések között
Egy verseny, ami a nehézségek ellenére is elvarázsolta Zétényi Szvetlanát

Videók

Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
Három év után újra magyar síalpinista próbálja megsíelni az Ibn Szína-csúcsot
Klein Dávid bajba jutott mászóknak segített, és nem jutott fel a Broad Peakre

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.