Kétórás élménytekerés

Hogy milyen egy jó élménypálya? Kiderül ez is Bringázás 2018 kiadványunkból, amelyben egy kupon is található, így ha valaki bringavásárlás előtt áll, sokat spórolhat. Magyar és külföldi pályákat is bemutatunk, íme, egy közeli karintiai.

Az Areaone Mountainbike Skill Center 2016 nyarán nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, Karintia második legnagyobb városa, Villach közelében. Másfél év alatt az önkéntesek több mint kétezer munkaórát fektettek bele. Az élménypark fő vonzereje azon kívül, hogy látogatása ingyenes, a magas minőségű és változatos pályákban rejlik. A szervezők mindezért cserébe csak annyit kérnek: vigyázzunk magunkra és a környezetünkre.

A kerékpáros park a mountainbike szerelmeseit igyekszik kiszolgálni, méghozzá remekül. Akár fél órára is beugorhatunk csiszolni a technikánkon, de ha komolyabban szeretnénk fejlődni, tanácsokat kérhetünk a pálya környékén segítségüket kínáló szakemberektől is. A park kínálata minden korosztálynak nyújt érdekességet, a gyerekek mellett a gyakorlott mountainbike-osok is találnak maguknak kihívást. A parkban rengeteg gerendából készült akadály, lépcső, hullámvasút található. Az üzemeltetők folyamatosan fejlesztik, javítják a pályákat, így a visszajáró vendégeknek sem válnak unalmassá. Kifejezetten örülnek az építő jellegű kritikának, több kívülről jövő ötletet felhasználtak már a park érdekesebbé tételére.

Ami kissé furcsa lehet, hogy a hely elsődleges nyelve nem a német, hanem az angol. Ezzel a rendezők főként a külföldről érkező látogatóknak kívánnak kedvezni.

Az élményparkot nemcsak MTB-őrült haverokkal, hanem családdal is érdemes meglátogatni. Parkolóhelyet könnyen találhatunk, ha pedig végeztünk a kerékpározással, ötperces távolságban ott az Ossiachi-tó, ahol a fürdésért szintén nem kell fizetnünk semmit, és amelynek környékén remek éttermekbe térhetünk be.

Nyitva tartás: A kerékpáros élménypark egész évben nyitva tart, bármikor kedvünkre látogathatjuk.

Árak: A belépés teljesen ingyenes, és még olyan szakemberek is akadnak, akik szívesen segítenek csiszolni a technikánkon.

Kiépítettség: A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően állandóan változik, de alapvetően hat különböző pályát találhatunk, mindegyik más nehézségi fokozattal. Hosszuk összesítve két kilométer, ez 20 méter emelkedős, 56 méter lejtős részt takar. Ha az összes akadályon végig szeretnénk menni, legalább kétórás időtöltéssel számoljunk.

 

Fokozott figyelemmel: szemetes nincs!

Mivel az élménypark látogatása ingyenes, fokozottan kell ügyelni, hogy ne okozzunk kellemetlenséget az üzemeltetőknek. A park területén nincsen szemetes, így amitől szeretnénk megszabadulni, azt még véletlenül se hagyjuk a földön, hanem vigyük magunkkal, és dobjuk ki ott, ahol lehetséges. Különösen ügyeljünk a törött üvegekre és szilánkokra, ezek nagyon veszélyes sérüléseket okozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kényelmes körtúra a Rákos-patak mentén
Szőnyi Ferenc igazi sportkalandként élte meg a kőkemény amerikai bringaversenyt
Bravúrosan visszajött a mélypontról, ismét bronzérmet szerzett Kaliforniában
Létrás átkelés a 700 méter mély szakadék felett
Magyar virtus: finoman eldobott böltetőpálca

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.