Öt bajnoki cím után megérdemelt pihenés

Borissza Johanna öt számban is diadalmaskodott a Szlovéniában rendezett magyar pályakerékpáros országos bajnokságon, de a szezon végeztével kettős érzések vannak benne.

Borissza Johanna sikeres pályakerékpáros országos bajnokságon van túl, miután november első hétvégéjén öt versenyszámban is diadalmaskodott a szlovéniai Novo Mestóban megrendezett versenyen.

„Nagyon jó verseny volt, örülök, hogy remek minőségű fapályán versenyezhettünk – nyilatkozta a Csupasportnak Borissza Johanna. – A budapesti Millenáris Velodrom nagyon rossz állapotban van, itthon nem tudták volna ilyen magas színvonalon megrendezni az országos bajnokságot.

Összességében örülök, hogy jött ez a lehetőség, és Szlovéniában versenyezhettünk.”

A 24 esztendős sportoló a háromezer méteres egyéni időfutamban, a madisonban, a selejtező- és a pontversenyben, valamint az omnium számokban diadalmaskodott.

„Örülök a győzelmemnek omniumban, és a Túri Annával elért első helyezésnek a páros versenyen, madisonban. Kiemelt jelentőségű ez a két szám, hiszen szerepel az olimpia programjában. Amire mégis a legbüszkébb vagyok, az a pontversenyen nyújtott teljesítményem. Sokáig ez a versenyszám nem ment jól, mondhatni, ez volt a mumus az összes közül. Idén viszont, ahogy egyre több rutint és tapasztalatot szereztem, kezdtem ráérezni, és mára egészen megkedveltem. Sokat kell még tanulnom, az viszont pozitív, hogy látom a fejlődést, versenyről versenyre egyre több pontot tudok gyűjteni a nemzetközi mezőnyben, egyre jobban érzem magam a pályán. A 2021-es szezonban ebben a számban is sikerült kvalifikálnom a világbajnokságra.”

A kerékpáros idénye véget ért, most mégis kettős érzések vannak benne.

„Vegyes érzelmeim vannak, egyrészt örülök, hogy vége a szezonnak, hiszen a testem ilyenkor már jelez, hogy pihenni szeretne, másrészt szomorú vagyok, hogy idén már nincs több verseny. Nem tudom mikor lesz ismét lehetőségem a szlovéniaihoz hasonló remek minőségű fapályán versenyezni, már most hiányzik ez is.”

Borissza Johanna éve a magánéletben sok változást hozott, ráadásul ami a karrierjét illeti, a világbajnokságon szép sikereket ért el. Nagy dolog, hogy húsz évvel Szabolcsi Szilvia után szerzett ismét kvótát magyar női versenyző világbajnokságra.

„Életem legjobb idénye volt.

A magánéletemben is sok változás történt, elkezdtem az egyetemet, valamint elköltöztem otthonról, és a karrieremben is sikeres év van mögöttem. Idén megnyertem életem első UCI kategóriás versenyét, ráadásul annyi világranglistapontot szereztem, hogy sikerült kvalifikálnom a világbajnokságra, két versenyszámban is. A legjobb eredményem a pontversenyen elért 16. hely, aminek nagyon örülök. A jövő évi versenynaptár? Egyelőre tervezet van, semmi sem biztos. Vagyis az igen, hogy az országos bajokság után a hosszú szezon végeztével megérdemelt pihenő várt rám, s a szünet után kezdődik az alapozás a következő szezonra.”

(Borítókép: Vanik Zoltán/Bringasport)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Angyalbőrbe bújik Haile Gebrselassie olimpiai bajnok hosszútávfutó
Video-összeállítás kilenc félelmetes és veszélyes sípályáról
Keresztszalag-szakadása után hamarosan ismét futhat a csinos táncművész
Heti aktuális: három-négy órás téli kajakozás a Hévíz-patakon
27 ezer kilométert tett meg 429 nap alatt a német Jonas Deichmann

Videók

Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.