Peák Barnabás: Rossz volt az idei év, jövőre remélem szerencsésebb leszek

Peák Barnabás aláírta szerződését új csapatához, bizakodva várja az előtte lévő időszakot.

Az év végéhez közeledve aktuális a kérdés: milyen idénye volt?

Nem volt jó élmény, éppen ezért már csak a jövőre tekintek, nem szeretnék már hátra nézni – mondta a Csupasportnak a 24 éves bringás, Peák Barnabás. – Ebben az évben sok olyan dolgot megtanultam, amelyről eddig azt hittem, hogy már tudom, de kiderült, hogy mégsem. Sokszor voltam balszerencsés, betegséggel is küzdöttem, és én is, valamint a csapatom is követtünk el hibákat. Amikor jöhetett volna, akkor pedig buktam, majd túl hamar tértem vissza. A versenyzés komoly igénybevételt jelent, és mivel túl korán tértem vissza a bukás után, fáradt voltam és nem tudtam azon a szinten teljesíteni, amit elvárok magamtól. Nem éreztem jó edzettségi szinten magam, amikor jött a verseny, borítékolható volt, hogy leszakadok, és vártam, hogy mikor lesz vége. Rossz emlék ez idei év, stresszes idény van mögöttem.

Többször is említette a bukását: mi történt pontosan?

Májusban Dunkerque-ben történt, az első szakaszon. Annyira vészesen komoly sérülésem nem volt, a vállam kificamodott, majd visszaugrott, illetve lett egy nagy vágás a sípcsontomon, mivel valószínűleg a tárcsafék felsértette a bőröm, továbbá zúzódásokat szenvedtem. Az volt a legnagyobb probléma, hogy a csapatból senki nem volt, aki azt mondta volna, hogy „Barna, komolyabbak a sérüléseid, mint azt te magad gondolod, pár versenyt ki kéne hagynod, majd száz százalékosan visszatérni.” Mivel a jövő évi szerződésért küzdöttem, folyamatosan versenyezni akartam. Mentem előre töretlenül, az volt a fejemben, hogy muszáj kifizetődnie a kemény munkának, sajnos sok esetben magam ellen dolgoztam.

Mit lehet tudni a következő évadról?
Egyéves szerződése volt a csapattal: marad, vagy új együttesben folytatja?

Nem olyan régen aláírtam a szerződésem az új kontinentális csapatomhoz, ám hivatalosan még nincs bejelentve, így még nem mondhatom el, hogy melyikhez. Volt, hogy már én is versenyeztem ellenük, tapasztalt ex profi versenyző a menedzser. Jó a kapcsolatom a főnökkel, csupa jót hallottam és tapasztaltam új csapatomról, és a legjobb tudásom szerint kiváló lesz a jövő évi felszerelésünk. Bizakodva várom az előttem lévő időszakot, úgy érzem, jövőre nagy „come back” évem lehet.

Milyen célokat tűzött ki maga elé a következő „come back” évre?

Remélem szerencsés esztendőm lesz, és legalább azon a szinten tudok majd teljesíteni, mint kétezerhuszonkettőben teljesítettem.

Gironában lakik, a helyi futballcsapat pedig hatalmas meglepetésre a spanyol bajnokság élmezőnyében tanyázik. Futball-láz van a városban?

Abszolút! Örülök, hogy ez a téma is szóba került, mindenképpen megérdemli a csapat, hogy beszéljenek róla az emberek. Az idény elején mindenki azt mondogatta, hogy kipukkad majd a lufi, és szépen lassan leszakad majd a Girona, de nem így lett, közel a bajnokság feléhez a La Liga élmezőnyébe tartozik. Nem olyan régen voltam a klub szurkolói boltjában, kinéztem egy pulcsit, minden bizonnyal meg is veszem majd magamnak. Egyébként Manchester City szurkoló vagyok, a két klub között pedig van egyfajta kapcsolat, így ezért is örülök a katalánok jó szereplésének. November huszonhetedikén voltam az első meccsemen, az Athletic Bilbao elleni mérkőzés döntetlennel zárult, jó élmény volt, az edzőmmel voltunk kint. Szurkolok továbbra is a csapatnak

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A görögországi versenyek motiválják igazán
Nem rendezik meg többet az Authentic Phidippides Runt
Mindent megtesz, hogy bekerüljön a 24 órás válogatottba
Fighters’ Run Budapesttől kőhajításnyira áprilisban
Ötven és száz kilométeres versenyt is megnyert már az idén

Videók

Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól
Te meddig tudsz dekázni? Ő a Mount Everestig!

Hegymászás

Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített
Három nap és két éjszaka a halálfalban: kőzápor után magyar siker az Eigeren

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.