Az első iskola már csatlakozott is az Aqua Challenge kihíváshoz – Legyen a Te sulid a következő!

Izgalmasan és hasznosan telt a március 29-i tanítási nap a budapesti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákok ugyanis iskolai flashmob keretében ismerkedtek a vízfogyasztás fontosságával, elment hozzájuk Nagy Dani influenszer, és sokan szép üvegkulaccsal is gazdagabbak lettek. (x)

„Amikor hazamentek az iskolából, akinek csak tudjátok, mondjátok el, hogy milyen fontos vizet inni. Szóljatok anyának, apának, a tesónak és a nagyinak, de még a szomszédnak is, hogy ez az egészségük megőrzésének egyik alappillére” – kérte a gyerekek segítségét Nagy Dani egykori Exatlon-versenyző, sportoló és influenszer, az Aqua Challenge kihívás egyik nagykövete, hogy a kampány üzenete minél több emberhez eljuthasson. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által útjára indított kezdeményezés – amely a vízivás népszerűsítését tűzte ki célul – fontos állomásához érkezett a IX. kerületi iskolában. Ez ugyanis az első – de minden bizonnyal nem az utolsó – köznevelési intézmény, amely csatlakozott a próbatételhez, jó példát mutatva ezzel tanulóinak.

A flashmob napja izgalmasan telt a megmozdulásba bevont három alsó tagozatos osztály számára. Nagy Danival beszélgethettek arról, miért is fontos a tiszta víz, hogyan és mennyit kell inni az ő korukban, és miért érdemes kerülniük a szörpöket és más cukros üdítőket.

A hasznos tanácsok mellé pedig ajándékot is kaptak a gyerekek: 100 darab Aqua Challenge-logóval ellátott vizespalackot osztottak szét közöttük a szervezők, amit csapvízzel tudnak majd megtölteni. Rögtön használhatják is a kihívás idején.

Az osztályok ugyanis csatlakoztak a próbatételhez, amelynek során mindenki vezeti majd magának egy papíron, hogy az első becsengetéstől az utolsó kicsengetésig hányszor tölti újra a saját üvegét.

De a nap legizgalmasabb része még csak ezután következett. Az iskola ugyanis a kihívás részeként rajzpályázatot hirdetett a diákok között. A gyerekeknek a kihívás fő üzenetét kellett megálmodniuk és papírra vetniük. A zsűrinek az értékelés során nem volt könnyű dolga, hiszen számtalan kiváló és kreatív alkotás született – ez is mutatja, hogy sikerült felkelteni a tanulók érdeklődését a témakör iránt. Az öt legjobbnak ítélt pályamunka készítőjét az iskola dísztermében díjátadó keretében jutalmazták. Nagy Daninak itt is fontos szerep jutott, hiszen ő kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy a nyerteseket egyesével szólítsa, és társaik elismerő tapsa kíséretében dedikált üvegkulacsot és oklevelet adjon át nekik. Az augusztus végéig tartó próbatétel lényege, hogy a részvevők vállalják: meghatározott időn keresztül csak tiszta vízzel oltják a szomjukat. Ha a cukros üdítőket tiszta vízre cseréljük, és ügyelünk arra, hogy minimum 2-2,5 liter vizet megigyunk egy nap, hamar megérezzük majd ennek pozitív hatásait. A keringésünk felpezsdül, izomzatunk és bőrünk tónusosabb lesz, miközben kevésbé fáradékonynak, ellenben sokkal mozgékonyabbnak és vitálisabbnak érezhetjük majd magunkat.

Nyiss te is az egészségre, és oltsd a szomjad tiszta vízzel!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Íme, 4 gyakorlat: a nőknek is fontos tesztrészük a válluk, figyeljünk oda rá
Milyen cipőnek kell minden sportoló felszerelésében benne lennie?
Hat férfiasan praktikus tipp a tökéletes melegítő megtalálásához
Megújul a diáksport – interjú Balogh Gáborral, a diáksportszövetség elnökével
A nagy tejdilemma: állati vagy növényi eredetű tejet igyunk?

Videók

Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól
Te meddig tudsz dekázni? Ő a Mount Everestig!

Hegymászás

Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített
Három nap és két éjszaka a halálfalban: kőzápor után magyar siker az Eigeren

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.