Heti aktuális: A Pilis Trailen a Bethesda Gyermekkórházat lehet támogatni

Az ezerforintos chipletétet jótékonysági célra a beérkezéskor lehet felajánlani, hogy meseösvény épülhessen a közeljövőben.

Túrázás

Július 8., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással az Ezüst-Kevélyhez. A rajt megközelítése: a békásmegyeri HÉV-megállótól induló 243-as busszal a Pince köz megállóig kell utazni, onnan néhány lépés a rajt. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Július 9., szombat – Balatonlelle

Csillagok útján elnevezéssel éjszakai futást rendeznek Balatonlellén. A résztvevők 3.5, 7 és 10.5 kilométeres távok közül választhatnak, de gyerekeknek rendeznek 400 méteres futamot is. Létszámlimit 600 fő. Részletes információt a rajtról, a helyszínről és egyebekről a fussneki@fussneki.info e-mail címen lehet kérni.

 

Futás, akadálysport

Július 9., szombat – Látrány

A 6. Látrányi Löködöncöt rendezik meg Somogy megyében. A Füzes-tó partjától 8.45-kor startoló őrült akadályfutáson a résztvevőknek 5, 12 vagy 20 kilométert kell teljesíteniük, de terepen, nehezítő akadályokat leküzdve. Nevezési díj 6000 forint, helyszíni nevezésre nincs lehetőség. Nevezési lap, korosztály-besorolás, egyéb információk itt elérhetők.

 

Supozás

Július 9., szombat – Balatonlelle

Balaton-átevezős SUP-túra, ötévenkénti kategóriákban, 6 vagy 12 kilométeres távon. Helyszíni nevezés nincs, kizárólag előzetesen, ezen a felületen lehetséges. Rajt a Lelle Beach Club elől (Balatonlelle, Honvéd u. 8. nyugati Szabadstrand) 10 órakor vagy a próbázó csoportban 11 órakor. A rövidebb távon csak az első három-három férfi és női helyezett kap érmet. További információ, nevezési lehetőségek, versenykiírás a sport@marathon.hu, illetve az info@balatonbeachclub.hu e-mail címen, valamint a 70/370-0002-es telefonszámon Németh Zsoltnál.

 

Futás, kerékpározás

Július 9–10., szombat-vasárnap – Kaposvár

Deseda Ultramaraton a toponári strandon. A kétnapos futófesztiválon éjszaka és nappal is rendeznek külön maratoni távokat, illetve számtalan rövidebb-hosszabb versenyt is. A leghosszabb, 252 kilométeres táv kerékpárral is teljesíthető. Nevezési feltételek, árak, távok, egyéb információk ezen a felületen megtalálhatók.

 

Kenuzás, futás, kerékpározás

Július 10., vasárnap – Tiszafüred

Ismét megrendezik a TRI-Nyúlsz eseményt a Tiszánál. A program: kenuzás egy óra, futás vagy gyaloglás hat kilométer, illetve bringázás a Tisza-tó körül 65 kilométeren, szervezett teljesítménytúra keretében, lehetőleg 8 órán belüli teljesítéssel. Minden célba érkezőnek oklevél és egyedi faérem. Regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen július 8-ig a túra és az induló nevének megadásával. Közös indulás 9 órakor. Nevezési díj 4000 forint, létszámkorlát 50 fő.

 

Túrázás

Július 10., vasárnap – Kallósd

Zalai körtúrák 3, 10, 20, 30 és 40 kilométeren. Rajt és cél valamennyi távnál a helyi Faluház (8785 Kallósd, Kossuth Lajos utca 20.). Nevezési díj távtól függően 2000 és 3000 forint között. Előnevezés a bakancsosturaim@gmail.com e-mail címen név, táv, fő és teljes cím megadásával július 6-ig, 500 forint kedvezménnyel. A rajtban reggeli, útközben frissítés, a célban pedig meleg étel várja a túrázókat. További információk ezen a felületen.

 

Futás

Július 10., vasárnap – Leányfalu

Pilis Trail újra 14, 28 vagy 45 kilométeres távon. Az ezerforintos chipletétet jótékonysági célra a beérkezéskor lehet felajánlani a Bethesda Gyermekkórház részére, amely meseösvényt építene a közeljövőben. Érem helyett pedig 500 forinttal lehet támogatni a szervezők faültetési programját. Helyszín, nevezési feltételek, itiner, frissítési lehetőségek, fontos információk a hellotrails.hu weboldalon olvashatók.

 

Túrázás

Július 10., vasárnap – Nagykovácsi

Nagykovácsi túranap 8, 12 és 21 kilométeren. A rajt megközelítése: a Hűvösvölgytől induló 63-as busszal a Nagykovácsi, Tisza István tér végállomásig kell utazni, onnan néhány méteres séta a Faluház, majd az Ördög-árok felé. A híd után, a Honfoglalás emlékművel szemben lesz a rajt és a cél. Az íróeszköz kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Július 10., vasárnap – Pétfürdő

A helyi szabadtéri büfé és az Ifjúsági-tó melletti parkban rendezik meg a 13. Pétfürdő–Öskü–Pétfürdő félmaratoni versenyt, amelynek betétszáma az 5 kilométeres futam és a félmaratoni váltó is. Utóbbin csak előnevezéssel lehet részt venni, és legfeljebb 30 csapat indulhat. Rajt 11 órakor, minden egyéb információ itt megtalálható.

Címlapfotó: MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A testépítő naponta egyszer egyen! – Kali Muscle új élete börtön és szívműtét után
Az eltökélt nő kihívása: három hónap alatt megmászni mind a 14 nyolcezres hegyet
A várólistáról a világbajnokságra – Kovács-Garami Katalin is indul a maratonon
A durva sziklalabirintus – csak igazi profiknak ajánlott útvonal!
A legjobb ultrafutó titka: öt kemény edzés a világcsúcsokért

Videók

Mit tegyen az, aki imádja a kajakot, de elege van a vízből? Irány a dűnék!
Túra közben egy kötélen egyensúlyozva megnézték, mi van a vízesés tetején
Ha nincs víz, jó a hó is: magashegyi kajakverseny vagy extrém roncsderbi?

Hegymászás

Varga Csaba a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a Nanga Parbatra indul
Csak múltja vagy jövője is van a magyar himalájai hegymászásnak?
Versengés a Mount Everesten, a rekordtartó serpa már 28 csúcshódításnál jár

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.