Heti aktuális: bringanap a Velencei-tónál

Családi kerékpározás egyéb kiegészítő eseményekkel. A részvételhez nem feltétlenül szükséges saját bicikli, a szervezők segítségével kölcsönözni is lehet. További fontosabb események a 18. hétről!

Túrázás

Május 1., szerda – Zár, Szlovákia

Könnyű kirándulás a Lombkorona tanösvényhez, amely a fák között indul, de a végén már több mint 24 méter magasságban, a fenyők csúcsai között, felett lehet sétálni. Az autóbusz reggel 6 órakor indul Budapestről, a Hősök teréről, s nagyjából 11 órakor érkezik meg Zár településre. Séta (2.6 km és 300 méter szintemelkedés) a tanösvény bejáratáig, de igénybe vehető a felvonó is. Indulás vissza busszal 15 órakor, várható érkezés Budapestre 20 és 21 óra között.

 

Futás

Május 1., szerda – Üllő

Tavaly nagy sikert aratott a Fut az Üllő városi futóverseny, idén a gála (1.7, 7 és 21 km) kiegészül street food fesztivállal, színes gyermekprogramokkal, tánccal és este koncerttel. Megnyitó 9.30-kor.

 

Kerékpározás

Május 1., szerda – Gödöllő

Majális-kupa – A kerékpárversenyt a városi majális keretében rendezik meg annak sportprogramjaként. Célja az aktív életmód, a kerékpársport népszerűsítése. A gyerekek is kipróbálhatják magukat, de a gyakorlottabb versenyzőknek is tartogatnak kihívásokat.

 

A gödöllői Majális-kupán gyakorlottabb versenyzők is indulhatnak

 

Kajakozás

Május 1., szerda – Budapest

A soroksári Kis-Duna-ágnál található a Molnár-sziget, ahonnan 14 órától kajaktúra indul Dunaharasztiig. Találkozás a Tündérkert parkolójában, rövid oktatás után vízre szállás, s könnyed evezés következik, akár családok is kipróbálhatják. A kiindulási ponthoz a szervezők csak az autósofőröket szállítják vissza, a többi résztvevőnek Dunaharasztiban a Lovardánál ér véget a túra úgy 17.30 körül.

 

Futás

Május 1., szerda – Budakalász

Az Omszki ultrát a tó körül megépült térburkolatos pályán rendezik meg, a pálya hossza 1.67 kilométer, vagyis 30 kört kell teljesíteni az 50.1 kilométer teljesítéséhez.

 

Túrázás

Május 1., szerda – Somlóvásárhely

Délutáni, kora esti barangolás a Somlón. Indulás a helyi vasútállomástól 16 és 17 óra között, s a 12 kilométeres távban egyebek mellett szerepel Somló vára, a Fazekas-pincészet, a Szent János-kápolna vagy a Hegykapu felkeresése is. Részvételi díj 1000 forint.

 

Kerékpározás

Május 1., szerda – Dunakeszi

Májusköszöntő dunamenti tekerés 35, 70 vagy 100 kilométeres bringatúrával, kompozással egybekötve. Indulási és érkezési pont mindhárom táv esetében a dunakeszi Katonadomb sor, részvételi díj a 35 kilométerre 2000, a másik két távra egyaránt 2500 forint.

 

Túrázás

Május 1., szerda – Vérteskozma

Hagyományos teljesítménytúra Fejér megye szépségeivel. A három táv (10, 20, 30 kilométer) négy, hat, illetve nyolc óra alatt teljesíthető, nevezési díj 700, 1000 és 1200 forint. Indulás mindhárom táv esetében 8 és 10 óra között a vérteskozmai Kulcsosháztól.

 

Fitnesz

Május 1., szerda – Budapest

Egyórás TRX, outdoor edzés a XVI. kerületi gördeszkapályánál (1163, Havashalom utca 43.) 9 és 10 óra között. Részvételi díj 1000 forint, szükséges felszerelés a folyadék, polifoam és megfelelő öltözék. Rossz idő esetén a rendezvény elmarad.

 

Túrázás

Május 1., szerda – Seiser Toni, Ausztria

A via ferrata vagy klettersteig olyan szakasza a sziklafalnak, amely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva. Mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal, átjárókkal, ezáltal sziklamászótudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhat. Egy ilyen izgalmas, látványos, kiscsoportos kezdő vagy középhaladó egynapos túrán lehet részt venni Bécsújhely mellett a Hohe Wandnál, mindössze 8900 forintért. Részletek az evezzvelunk.hu oldalon.

 

Az extrém sport kedvelőinek csak Bécsújhelyig kell utazniuk

 

Horgászat

Május 1., szerda – Székesfehérvár

Palotavárosi majális a Felső-tónál. Nevezési díj 8000 forint, maximális létszám 60 fő,s már csak néhány hely maradt. Érdemes indulni a versenyen, mert az első helyezett 50 000, a második 30 000, míg a harmadik 20 000 forint értékű vásárlási utalványt nyer. A versenyen kizárólag a Method Feeder-technika alkalmazható!

 

Futás

Május 1., szerda – Esztergom

Sportnap és futóverseny egyben. Utóbbin 2.5, 5 vagy 10 kilométeres táv között lehet választani, a részvétel ingyenes. A sportnap keretében 10 órától különböző standoknál különböző sporteszközöket lehet kipróbálni. Csak néhány a számtalan közül: Esztergomi Evezősök Hajós Egylete – evezős ergométer kipróbálása, Szent György Vívóegyesület – bemutató és próba, Zrínyi Miklós Akadémia – kettlebellpróba, funkcionális tréning – mobil kondipark, TRX, bosu, fitball

 

Túrázás

Május 1., szerda – Alsóörs

Balatoni bóklászó – A két rövidebb táv (6 és 12 kilométer) nem egyszerűen rövid, a rendezők – mivel maguk is kisgyermekes szülők és gyakorlott túrázók – tudják, mivel lehet mozgásban tartani a gyermekeket. Jó hangulat és feladatok várják a résztvevőket.

 

SUP-ozás

Május 1., szerda – Pilismarót

Titokzatos és izgalmas látvány az öböl, amelynek egyik szegletében hajótemető, a másikban pedig csodás természeti adottságok láthatók. SUP-ozva naplementét nézni pedig fantasztikus érzés, ezért aki szeretne részt venni egy 3-4 órás evezőstúrán, meglesni a roncsokat, vízen ringatózva relaxálni, fotózgatni, s nem sajnál kifizetni mindezért 6000 forintot, Pilismaróton a helye – saját deszkával érkezőknek csak ezer forint. Találkozó 16 órakor az öbölben, a hajótemetőtől úgy 400 méterre.

 

Túrázás

Május 1., szerda – Sopron

Egyéni, illetve 2-3 fős csapatok részvételével rendeznek futónapot Sopronban. A program 9 órakor kezdődik, s 7, 14 és 21 kilométeres távok várnak a résztvevőkre.

 

Futás

Május 1., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 20 órai indulással, úgy tíz kilométer megtételével. A mezőny együtt fut. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

Kerékpározás

Május 1., szerda – Balmazújváros

König Units Balmaz Nagydíj, 20 kilométeres egyenkénti indításos egyéni és párosverseny minden korosztály számára.

 

Kajakozás

Május 2., csütörtök – Budapest

Délutáni kajakklub csütörtökönként a Rómairól indulva. Találkozó 17.30 körül a Piroska utca, Kossuth Lajos üdülőpart saroknál a Duna-parton. Evezés sodrásiránnyal szemben, fel a Lupa-szigetig, annak megkerülése után rövid pihenés, majd vissza a Rómaira, ez az út nagyjából két és fél óra. Jelentkezni kizárólag a 06/30-859-2406-os telefonszámon lehet, részvételi díj 3000 forint.

 

Túrázás

Május 2–10., csütörtök–péntek – Budapest

Mozgás, fejüresítés, belső nagytakarítás, sejtmegújítás, feltöltődés – ez a túrázás az el Camino magyarországi szakasza. Kilencnapos program, amely Budapestről indul, jelentkezni és részletes információkat kapni az erdelyiszilvia11@gmail.com vagy a kamenszky64@gmail.com email címen lehet. Részvételi díj 25 000 forint, de lehetőség van néhány napra csatlakozni a csoporthoz.

 

SUP-ozás

Május 3., péntek – Budapest

Napfelkelte a Dunán, találkozás 4.30-kor (!) a Római-parton a Kossuth Lajos üdülőpart 21. szám előtt. Indulás 5 órakor, sodródás a vízen, közben megcsodálható a főváros a felkelő nap fényében. A Szabadság híd után, a Műegyetem rakpartnál ér véget a túra, amely legfeljebb háromórás. Részvételi díj 6000 forint, amely tartalmazza az oktatást, a felszerelést és a mentőmellényt. Saját deszkát használóknak csak 2000 forint, de akkor a mentőmellényt is magának kell biztosítania. Úszástudás kötelező!

 

A vagányság mellett az úszástudás is kötelező

 

Futás

Május 4., szombat – Zsámbék

Zsámbék-futás – Barátságos és családias utcai futóverseny a szabadidősport kedvelőinek. A vállalkozó kedvűek 5, 11 és 21 kilométeren tehetik magukat próbára, a félmaratoni második fele már a természetben vezet, hogy a jelentkezők kipróbálhassák a terepfutás élményét is.

 

Kerékpározás

Május 4., szombat – Velence

Decathlon kerékpáros családi nap – A tavalyi, első rendezvény sikerén felbuzdulva idén is megrendezik a Velencei-tónál a családi napot, amelyen életkortól és edzettségi szinttől függetlenül kínálnak mindenkinek programokat. Akinek nincs bringája, a szervezők segítségével kölcsönözhet.

 

Túrázás

Május 4., szombat – Dömös

Találkozó 10 órakor a helyi községházánál a parkolóban, ahonnan a Rám-szakadékon át a Júlia-forrásig tart a túra, onnan a piros jelzésen vissza Dömösre. Közben útba esik három forrás és számtalan érdekes történelmi emlék. Részvételi díj 1500 forint, de 18 éves kor alatt ingyenes. A részvételhez az info@egyhullamhosszon.hu email címen szükséges bejelentkezni.

 

Futás

Május 4., szombat – Budapest

Egy nap a Városligetben a mozgásért, de a VII. kerületi Futó- és gyaloglónapon nem csak az erzsébetvárosiaké a terep. Egyéni indulóként 1507 vagy 5007 méteres távok valamelyikét lehet választani, barátokkal vagy családdal azonban 3×1507 méteres váltót. A rövidebb táv gyaloglással is teljesíthető.

 

Kerékpározás

Május 4., szombat – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Szombaton 11 órától a tűz nyomába eredhetnek, mivel e nap Szent Flórián, a tűzoltók és tűzzel dolgozók védőszentjének ünnepnapja. A túrán megismerhetik, házon belül hol volt a tűz helye a paraszti világban, s hogyan óvták otthonukat a régiek a tűzvész ellen. A tüzes mesterségekhez kapcsolódó helyszíneket is be lehet járni, illetve a titokzatos „Flórián-vizére” is fény derül. A kerékpáros túra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyermekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Futás

Május 4., szombat – Pusztaszabolcs

Európa-napi emlékfutás 15 kilométeren egyéniben vagy párban. Nevezési díj nincs, s nem is verseny, de az előzetes regisztráció szükséges volt. Rajt 15 órakor a helyi sportpályán, a gyermekfutam 1.5 kilométeres távon 15.15 órakor indul.

 

SUP-ozás

Május 4., szombat – Budapest

Találkozó délben a Duna dűlő 2. szám alatt. Részvételi díj 10.000 forint, amely tartalmazza az oktatást, felszerelést, mentőmellényt, illetve a hajóbérlést! Ez a SUP-ozás ugyanis hajókázással fejeződik be. A túra a Gubacsi hídtól indul, körbeevezve a Molnár-szigetet, majd a nagyjából 10 kilométert követően a Hepaj nevű hajóval lehet utazni az M0-s hídig meg vissza, közben zenével, pizzákkal és frissítőkkel lehet kikapcsolódni. A pizza nincs benne az árban!

 

Kajakozás

Május 4., szombat – Tokaj

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Bodrog ártér fokozottan védett részei páratlan vízitúrázói élményt nyújtanak a látogatóknak. Nem véletlen, hogy engedélyhez van kötve, ezért 8900 forint ellenében egy-egy napos kajaktúrán lehet megcsodálni a hazai madárvilág gyönyörű egyedeit, kócsagokat, gémeket, s talán a türkizkék hátú jégmadár is felbukkan.

 

Evezés

Május 4., szombat – Visegrád

Vízi kikapcsolódás az egész család számára, ugyanis a 12 személyes fahajókba, az úgynevezett bőgős csónakba korosztálytól függetlenül elfér mindenki, s aki elfárad, az evezést is hanyagolhatja. A túrát képzett vezető kíséri, s a hajót is kormányozza. Indulás 10 órakor Visegrádról, a túra hossza 16 kilométer a Római-partig, ez nagyjából 4-5 óra vízen tartózkodást jelent. Részvételi díj 6500 forint, 14 éves kor alatt 5500 forint.

 

Futás

Május 4., szombat – Budapest

Minden hónap első szombatján egy kör a Margitszigeten, kezdőknek és újrakezdőknek, kocogóknak és rendszeresen futóknak. Nevezési díj 2000 forint, rajt 10.20-kor a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától.

 

Horgászat

Május 4., szombat – Törökbálint

A Method Star’s harmadik fordulója a törökbálinti horgászparkban. Nevezés 10 000 forint, amely azonban az ebédet, illetve a kiemelt díjazást is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Túrázás

Május 4., szombat – Budapest

Telki felé éjjel – A megtehető távok: 32, 9 és 5 kilométer, a túra végig jelzett turistaútvonalon halad. Futókat, valamint a család minden tagját, kicsiket és nagyokat is szeretettel várnak. Rajt a Normafánál lévő Székely-kapunál.

 

Futás

Május 4., szombat – Szekszárd

Ez már a 10. Borvidék-verseny, amelyen 1 és 30 kilométer közötti távokon lehet indulni. A félmaratonira egyénileg és csapatban, illetve a két rövidebb távra a helyszínen előreláthatóan 500 főnek lesz lehetősége regisztrálni. Gyermeknevezés a helyszínen nincs!

 

Túrázás

Május 4., szombat – Mátraszentimre

A Mátra bércein elnevezésű túra kezdőknek is ajánlott, a táv mindössze 16.5 kilométer, 520 méteres szintemelkedéssel. Indulás Budapest, Stadionok buszpályaudvarról 9 órakor. A túra a Kékestető, Galyatető, Mátraszentlászló és Mátraszentimre útvonalat érinti, a részvétel ingyenes, de a regisztráció kötött, illetve értelemszerűen az utazási díjakat mindenki magának fizeti.

 

Kenuzás

Május 4-5., szombat-vasárnap – Baja

Kétnapos kenutúra Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, a gemenci hullámtérben. Találkozó 9 órakor a Petőfi-szigetnél, vízre szállás a Sugovicán, némi evezési ismeretek gyakorlásával, majd irány a víz. Szállás Baján 5000 forint/apartman, részvételi díj 13.000 forint.

 

Kerékpározás

Május 5., vasárnap – Balatonfüred

Balaton mountain bike-maraton, immár negyedszer. A hagyományos szezonnyitó hegyikerékpáros maratoni rajtját és célját Balatonfüred óváros központjában, a piactér parkolójában alakítják ki. Idén már négy táv lesz – 11, 25, 41, valamint 63 kilométer.

 

Kerékpározás

Május 5., vasárnap – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Vasárnap 11 órától a Mákszem és Gubó túra következik. A Skanzen mesekönyvére épített túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával, a vízimalom macskabaglyával, illetve a két pásztorkutyával, Mákossal és Gubával. A kerékpáros túra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyerekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Kajakozás

Május 5., vasárnap – Tokaj

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Bodrog ártér fokozottan védett részei páratlan vízitúrázói élményt nyújtanak a látogatóknak. Nem véletlen, hogy engedélyhez van kötve, ezért 8900 forint ellenében, egy-egy napos kajaktúrán lehet megcsodálni a hazai madárvilág gyönyörű egyedeit, kócsagokat, gémeket, s talán a türkizkék hátú jégmadár is felbukkan.

 

Kerékpározás

Május 5., vasárnap – Veszprém

Gyermekek 13 kilométeres vezetett túrára számíthatnak, egyébként 30 és 200 kilométer között, összesen öt távon lehet nekivágni a Bakony 200 elnevezésű országúti versenynek.

 

Kerékpározás

Május 5., vasárnap – Esztergom

A bazilikától 123 kilométeres kerékpártúra vár a versenyzőkre. Ez a Kínok kínja nemzetközi esemény, amelyet 17. éve rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít
A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen
Otthon, Erdélyben még kesztyűben futott, Horvátországban 27 fok várt rá
A lengyel pletykák igazak: jó Magyarországon versenyezni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.