Heti aktuális: bringával a Balatonnál

Már hetedik alkalommal rendezik meg a Tour de Balatont, amelyen a gyermek- és családi futam mellett további három, hosszabb táv közül lehet választani. Természetesen a teljes tókerülést is.

Túrázás

Mátrai tekergés május 29-én, szombaton létszámlimittel és egyénileg. Aki kizárólag egyedül szeretne részt venni, megteheti másnap is. Választható táv a 6, 15, 25 vagy 45 kilométer, a térképek megtalálhatók Mátraházán a Mátra büfé teraszán lévő mappában, de csak szombat 6 és vasárnap 12 óra között. Célzárás szombaton 18 órakor. Előzetes regisztráció a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen szükséges május 27. éjfélig, a túra és a túrázó neve, illetve a választott táv megadásával.

 

Kerékpározás

Bringamánia Tour de Balaton május 29-én, szombaton, immár hetedik alkalommal. Start Siófokról az Újhelyi strandtól, az öt távban szerepel egy 6 kilométeres a gyerekeknek, illetve egy 30 kilométeres a családoknak, de a bátrabbak az úgynevezett keleti félkört (78 km) vagy a nyugati medencét megkerülő kihívást (168 km) is teljesíthetik. Természetesen a teljes kör (206 km) megtétele is lehetséges. További részletek ezen a felületen.

 

Fotó és címlapfotó: shutterstock

 

Futás, túrázás

Gyermeknapi futóparti május 29. és 31. között, online esemény, a távok (7, 14, 21, 28, 35, 42 km) a három nap alatt bármikor teljesíthetők, de a gyerekeknek is lehetőségük lesz (2 és 4 km) a teljesítésre. Nevezési díj 2500 forint, nem verseny, az időeredmény nem számít. További részletek a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Indulás Márianosztráról vonattal fel a Kopasz-hegyig, onnan gyalogosan tovább a Só-hegyre, a Nagy-rétre, majd a Nagy-Sas-hegy csúcsára. Ereszkedés a Bezina-réten és a Lengyel-réteken keresztül Márianosztrára. A táv 15 kilométer, szintemelkedés 350-370 méter, a túra középnehéz. Budapestről a Nyugati pályaudvarról 7.45-kor induló vonattal lehet elutazni Szobra, csatlakozás 9.15-kor a kisvasútra, hazafelé a vonat 17.56-kor indul Szobról. Részvételi díj 2500 forint, jelentkezés a levelek@tiringerlaszlo.hu e-mail címen.

 

Supozás

Vízitúra Szarvasnál a Holt-Körösön, találkozás 10.30-kor, a pontos helyszínt előző nap kapják meg a korábban a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen regisztrálók. Vízre szállás 11 órakor, a táv nagyjából 15 kilométer. Részvételi díj 9000, saját deszkával 4000 forint, de legfeljebb 16 bérelhető felszerelést tudnak biztosítani.

 

Futás

A tiszai PET-kupa folyómentő programját lehet támogatni a Panorámafutás online rendezett futamával. A választott táv teljesítését a panoramafutas.hu/rajtlistaoldalon kell feltölteni, a nevezési díj tíz százalékát a szervezők a PET-kupának adományozzák. Április 22. és május 31. között 3, 5, 10 vagy 21 kilométer megtételére van lehetőségük a futóknak, illetve túrázóknak 5, 10 vagy 21, míg bringásoknak 21, 50 vagy 100 kilométerre. Nevezési díj 5500 forint.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.