Heti aktuális: sportágpróba Budapest szívében, félmaratoni verseny Bábolnán

Szombaton a Városligetben és a Hősök terén várja a sportolni vágyókat a Mozgás éjszakája, ezen felül izgalmas futó-, kerékpáros- és túrázós események is lesznek a hétvégén.

Túrázás

Június 17., péntek – Nagykovácsi

Éjszakai túra 18 órai indulással Budaörs érintésével. A rajt megközelítése: a Széll Kálmán téri metrómegállótól induló 22-es, 22A-s, 222-es autóbuszokkal a Szépjuhászné, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan néhány lépés az állomás épülete felé. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

Ötpróba-pontokat is lehet gyűjteni a Mozgás éjszakáján

 

Mozgás éjszakája

Június 17., péntek – Budapest

Sportoljon szabadon egy egész éjszakán át Budapest szívében, a felújított Városligetben és a Hősök terén. Az ikonikus helyszínen 25 sportágban próbálhatja ki és találhat rá arra, amelyben a legnagyobb örömét leli. Különleges helyet foglal el a 2022-es Ötpróba Párizsba-programsorozat naptárában a június 17-i Mozgás éjszakája, mivel több ötpróbás sportágban is lehetőség lesz pontot szerezni egy éjszaka alatt a GeoGo alkalmazás segítségével. Futás, túrázás, bringázás, görkorcsolyázás, de még evezés is! Idén is több mint 150 pontszerző esemény várja, hogy begyűjthesse a garantált ajándékokat, méghozzá kilenc különböző, egyedi, Magyarock-terméket.

 

Kerékpározás

Június 18., szombat – Kecskemét

Tour de Alföld jótékonysági kerékpáros teljesítménytúra. A nevezési díjból 1500 forint kerül az Alapítvány A Sportoló Fogyatékosokért részére. Rajt 6 órakor a kecskeméti Auchan-parkolóból, a táv 300 kilométer, a szintidő 18 óra, cél a Labirintus pizzériánál (Kéttemplom köz 2.), a nevezési díj 9000 forint. Részletes információ az esemény weboldalán található.

Akár a verseny napján is lehet nevezni a 2022-es BÁBOLNA BIO RUN versenyre

 

Futás

Június 18., szombat – Bábolna

A résztvevők három táv (5.25, 10.5, 21.1 km) közül választhatnak, de a félmaratoni táv váltóban is teljesíthető. A versenyközpontot a város központi részén, a strandfürdő előtt építik fel, a futókör érinti a lovardát és az arborétumot is. Létszámlimit 200 fő, nevezés itt lehetséges, minden egyéb információ pedig itt.

 

Akadálysport

Június 18., szombat – Szeged

Nyílt futam amatőr és hobbisportolóknak a Maty-érnél (Szeged, Szabadkai út113.), nevezési díj 8000 forint. A táv nagyjából öt kilométer, 20-25 akadállyal nehezítve. A helyszínen csak korlátozott számban és kizárólag készpénzben lehet nevezni, ezért érdemes átutalással az OCR Storm SE számlaszámára (MKB 10300002–13149583–00014900) elutalni a pénzt.

 

Túrázás

Június 18., szombat – Nagykovácsi

Kezdő túrázóknak is ajánlott program, 13 kilométeren, mindössze 384 méteres szintkülönbséggel. Indulás 10 órakor Nagykovácsiból, a Telki utcai parkolótól. Részvételi díj 3000 forint, jelentkezési határidő június 16., csütörtök, 17 óra. Részletek ezen a felületen.

 

Futás

Június 18., szombat – Nyáregyháza

Brutálfutás – A tervezett útvonal három, egymástól jól elkülöníthető szakaszra bontható; terepfutás, erdei pálya és akadálypálya – utóbbi a helyi motokrosszpálya lesz, talaja homokos és köves, de a szervezők tesznek róla, hogy ez változzon. A pálya 7 kilométer hosszú, és 36 akadály várja a résztvevőket, de rendeznek 2.3 kilométeres rövid futamot is. A nap folyamán 10 órakor, illetve 11.10-kor, 12.20-kor és 13.30-kor indulnak futamok, de ezúttal döntő futamot nem rendeznek. Minden információ a brutalfutas.hu weboldalon.

Több akadály leküzdése kemény fizikai erőfeszítést igényel Bajóton – Fotó: adrenaline.hu

 

Akadálysport

Június 18., szombat – Bajót

Négy plusz egy kategóriában (amatőrök, csoportok, profik és szuperhősök, illetve gyerekek) nevezhetnek a 8 kilométeres pályán, amelyen 28-30 akadály nehezíti a verseny teljesítését. A pályát Bajót külterületén, Szarkáspusztán alakították ki. Minden lényegese információ az esemény weboldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 19., vasárnap – Balatonfüred

A Balaton-felvidéki kéktúra legszintesebb és egyik leglátványosabb szakasza a Tamás-heggyel és a meredek Péter-heggyel. Az útvonal Csopakot érintve a Csákány-hegy és az utána lévő szőlőbirtokokkal folytatódik, majd Lovas érintésével érkezik meg Alsóörsre. Találkozó 8.20-kor a balatonfüredi buszpályaudvaron.

 

Futás

Június 19., vasárnap – Brennbergbánya

Terepfutás a Soproni-hegység emelkedőin, rajt a különböző távokra (1.5, 5.9, 10.7, 25.9 km) 9 óra és 10.30 között, de a három hosszabb távot túrázva is lehet teljesíteni. Rajt és cél Brennbergbánya főtere. További információk, nevezési feltétek és árak itt megtalálhatók.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.