Heti aktuális: Ismét futóverseny az uniós csatlakozás tiszteletére

Évente egy kilométerrel növekszik a táv, vagyis az idén már 18 ezer métert kell teljesíteniük a résztvevőknek.

Supozás

Május 6., péntek – Budakalász

Esti SUP-túra a Lupa-tó megkerülésével. Találkozó 17 órakor Budakalászon a Duna-sétánynál, vízre szállás 17.30-kor. A túrát legalább hat fő részvétele esetén tartják meg, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 8000, saját deszkával érkezőknek 3500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

Túrázás

Május 6., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Széchenyi-hegyre. A rajt megközelítése: a Városmajor felől a 60-as villamossal (Fogaskerekű) a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan 200 méter a zöld sávos turistajelzésen. A Széll Kálmán tér felől a 21 vagy 21A buszokkal. A túrán 6 és 10.5 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Május 7., szombat – Nagymaros

Terepfutóverseny a Börzsönyben, ez az Ultra Trail Nagymaros. A távok közül a 24 kilométeres váltóban is teljesíthető, az 55 és 90 kilométer azonban csak egyéniben. Rajt a Fő tér Duna felőli oldalától. Létszámlimit-információ, nevezési feltételek, részvételi lehetőségek, szintidőadatok az esemény hivatalos weboldalán olvasható.

 

Túrázás

Május 7., szombat – Budapest

Túra 7 órai indulással a Lupa-tó mellé. A rajt megközelítése: az M3-as metró Göncz Árpád Városközpont megállótól a 34-es, a Rákospalota, Kossuth utca felől érkező 204-es, illetve az Újpalota, Szentmihályi út felől érkező 296-os busszal Békásmegyer, Újmegyeri tér megállóig. Onnan csak pár lépés a buszforduló mögött a Hadrianus utca–Királyok útja sarok. A túrán 5 és 10 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Az íróeszköz kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Akadálysport

Május 7., szombat – Tápióbicske

Visszatér az ExtremeRush, a táv 8 kilométer, 12 akadállyal nehezítve. Egyéniben és csapatban is teljesíthető, sőt a gyermekfutam mellett katonai pályán is próbára tehető az állóképesség, de lesz feleségcipelő-verseny is. A négy rajt időpontja: 9, 9.30, 10 és 10.30. Online nevezés itt lehetséges, további információ pedig az info@extremerush.hu e-mail címen kérhető.

Fotó: Nemzeti Sport

Túrázás

Május 7., szombat – Mór

Teljesítménytúra a Vértesben, három különböző nehézségű túra közül lehet választani. A Sokezer lépés elnevezésű eseményen a 10 ezer lépés 7 kilométeres távnak felel meg, míg a 20 ezer lépés 15, a 40 ezer lépés pedig 28 kilométer. Részletek, további információ, jelentkezés és online regisztráció az esemény honlapján, elérhetőség a vertestabor2013@gmail.com e-mail címen.

 

Futás

Május 7., szombat – Nyíregyháza

Az Ápolók futását második alkalommal rendezik meg az erdei tornapályán. Két táv (4 és 8 km) közül lehet választani, előbbire 1200, utóbbira 1700 forint a helyszíni regisztrációs díj. A befolyt összeget a szervezők felajánlják Jánócsik Attila családja számára, cserébe a résztvevők különböző nyereményekben részesülnek. Részletek az Élet Forrása Egyesület weboldalán, illetve a 30/089-7377-es telefonszámon.

 

Kerékpározás

Május 7., szombat – Budapest

Ingyenes bringatúra három távon Újbuda–Biatorbágy, Újbuda–Etyek és Újbuda–Tarján útvonal és vissza. A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, amely a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében valósul meg. A túra 6-7 éves kortól ajánlható, de szülői segítséggel a kisebbek is teljesíthetik. Gyülekező 9.30-tól az Újbuda Bringasportok Utánpótlás Központnál (1118 Budapest, Kánai u. 2.), indulás 10 órakor. Végig az Etyekig kiépült Budapest–Balaton (Buba) kerékpárúton halad, valamint Tarján felé Biatorbágyról szintén kerékpárúton. Előzetes regisztráció szükséges ezen a felületen. Esőnap május 8-a, vasárnap, azonos menetrenddel.

 

Futás

Május 8., vasárnap – Székesfehérvár

Cerbona Fehérvár félmaratoni verseny, amelynek központja a Bregyó Sportcentrum bejárata előtti parkolóban lesz. A pálya 7 kilométeres körpálya és áthalad Székesfehérvár történelmi belvárosán is. A félmaratoni mellett rendeznek 7 és 14 kilométeres futamot is, sőt 3×7 kilométeres váltót is. Rajt 9 órakor.

 

Túrázás

Május 8., vasárnap – Várpalota

Kutyás túra, de természetesen állat nélkül is lehet csatlakozni az eseményhez. Nevezési feltétel ezen a felületen lehetséges, részvételi díj 3800 forint, választható ajándékkal: kutyakendő vagy cápás érem. Indulás 10 órakor a Múzeumkert Étterem elől (Thury várral szemben), a résztvevőknek jár egy desszert az étteremben. A részvételhez fontos a kutyák oltási könyve.

Futás

Május 8., vasárnap – Budapest

Ismét megrendezik az EU-s futást, amelynek apropója, hogy Magyarország 18 éve csatlakozott az európai közösséghez. A táv 18 kilométer, amelyet egyénileg (3 kör) vagy háromtagú váltóban (3×1 kör) lehet teljesíteni. A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2500 fő, váltóban 1500 fő (500 csapat). Minden célba érkező Magyarország 18 éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kap, továbbá 15 tombolatárgyat is kisorsolnak a befutók között (5 okosórát, 10 sporthátizsákot). Rajt 10 órakor a Szabadság téren kialakított versenyközpontból.

Fotók: Koszticsák Szilárd/MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.