Heti aktuális: két vártúra egy nap alatt

Észak-Magyarország tájai várják a túrázókat a hétvégén, egyebek mellett Salgó vára és a néhány kilométerrel távolabb lévő, de már a határ túloldalán magasodó somoskői vár.

Futás

Anyák napi futás május 2. és 9. között bárhol az országban, választható távok: 1, 5, 10 és 21 kilométer. Nevezés ezen a felületen, míg a teljesítés feltöltése ezen lehetséges. Nevezési díj 3500 forint, korhatár nincs!

 

Túrázás

Két vártúra május 8-án, szombaton. Részleteket és indulási helyszínt a jelentkező a regisztrációt követően (nordicwalkingdebrecen@gmail.com) kap e-mailben. A somoskői várhoz és Salgó várához vezető túra hozzávetőlegesen 7-8 kilométer, a szintkülönbség nem számottevő (250 méter), részvételi díj 6500 forint.

 

A somoskői vár a felvidéki Sátorosbánya közelében. Fotó: MTI/ Komka Péter

 

Kerékpározás

Balatont megkerülő egynapos kerékpáros teljesítménytúra május 8-án, szombaton. Indulás 8 órakor Zamárdiból, a Balázs bisztrótól (Keszeg u. 18.) Siófok irányába, összesen négy-öt rövid pihenővel. A túra nagyjából 10-11 óra, egyenletes, 25 km/h-s tempóval. A táv 212 kilométer, nevezési díj 5500 forint, további részletekért pedig a mariannahetyesi@gmail.com e-mail címre lehet írni.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

A tavaszi Kékes 10x második fordulóját ezen a hétvégén rendezik meg. Útvonal: Mátraháza–Kékes Csúcskő–Mátraháza, nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel. Az esemény különlegessége, hogy akár tízszer is lehet teljesíteni, ez esetben több mint húsz órás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen június 10-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 3000, hat körtől 3500 forint. Létszámlimit 99 fő!

 

Futás

A tiszai PET-kupa folyómentő programját lehet támogatni a Panorámafutás online rendezett futamával. A választott táv teljesítését a panoramafutas.hu/rajtlistaoldalon kell feltölteni, és a nevezési díj tíz százalékát a szervezők a PET-kupának adományozzák. Április 22. és május 31. között 3, 5, 10 vagy 21 kilométer megtételére van lehetőség futóknak, illetve túrázóknak 5, 10 vagy 21, míg bringásoknak 21, 50 vagy 100 kilométerre. Nevezési díj 5500 forint.

Címlapfotó: Salgó vára, MTI/Komka Péter

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.