Heti aktuális: nőnapi Virágfutás

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely nem verseny, kötelező táv sincs, ellenben lesz hat szirom formájú kör a Határ-nyereg körül. További fontosabb események a 10. hétről!

Futás

Március 4., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 19 órai indulással, mintegy tíz kilométer megtételével. A mezőny együtt fut, ezúttal a Vasas Jégcentrum előtti parkolótól.

 

Futás

Március 5–8., csütörtök-vasárnap – Siófok

Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton – A négynapos kihíváson egyénileg, párosban, valamint két-, három- és négytagú váltóban is teljesíthető a csaknem 196 kilométeres táv. A tókerülés napi szakaszait tetszőlegesen oszthatják el egymás között a résztvevők.

 

Futás

Március 7., szombat – Budapest

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi nőnap alkalmából a Virágfutást. A helyszín továbbra is a Hármashatár-hegyen lévő Határ-nyereg, de az esemény nem verseny, kötelező táv sincs, ellenben lesz hat szirom formájú kör a Határ-nyereg körül, amelyekből szabadon választott darabon, szabadon választott sorrendben lehet futni. Minden „szirom” legtávolabbi végén virágok várják a résztvevőket, s ha mind a hat virágot begyűjtik, nagyjából 17 kilométert teljesítettek.

Csupasport-magazin: Fejjel mentünk a falnak

Milyen érzés kissé túlsúlyos hobbifocistaként, ha kipróbáljuk az új olimpiai sportágat, a falmászást? Miért jó, ha van egy, de inkább több őrangyal? Hogy kellene elkerülni a tízméteres esést?

Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

 

Túrázás

Március 7., szombat – Mátrafüred

Ez már a 16. Mátrahegy Teljesítménytúra lesz 10, 20, 30 és 40 kilométeren. Utóbbi két távot kizárólag edzett és tapasztalt túrázóknak ajánlják. Menet közben megtekinthető a Köves-bérc, Galyatető, a Klarissza-csevice vagy a Rákóczi-forrás. A túrázók biztonsága érdekében Parádsasvárról 14 óra, ill. Kékestetőről 17.30 óra után a szervezők senkit sem engednek tovább.

 

Futás

Március 7., szombat – Felsőtárkány

Bükki kilátások – Hard (66 kilométer), fun run (35.5), valamint sprint (14) kategóriában jelentkezhetnek a versenyzők, az útvonal kilencven százalékban erdőben, kijelölt turistaútvonalon halad, az útvonalakat szükség esetén a szervezők jelölik.

 

 

 

Túrázás

Március 7., vasárnap – Bükkszentkereszt

Havas Huták elnevezésű teljesítménytúra 15 vagy 25 kilométeren. Rajt és cél a Privát fogadónál, 7.15 és 10.30 között folyamatosan lehet indulni, az útvonal érinti egyebek mellett a Mészárszéket, a Lófő-tisztást, a Hór-völgyet vagy Lillafüredet.

 

Futás

Március 7., szombat – Piliscsaba

Pilis Trail – A terepfutóverseny útvonala Pilis legszebb ösvényein vezet, 50, 25.3 és 10.5 kilométer megtételére lehet vállalkozni. Az útvonal nagyrészt jelzett turistaútvonalon halad, amely térkép segítségével remekül követhető.

Kajakozás, kenuzás

Március 7–8., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

 

Futás

Március 8., vasárnap – Veszprém

Nőnapi jótékonysági futás – Első alkalommal rendezik meg az eseményt, amelyen 5 kilométeres és 500 méteres táv választható. Ezek teljesíthetők futva, sétálva, két keréken, babakocsival, valamint négylábú állattal is, a lényeg a mozgás.

 

Kerékpározás

Március 8., vasárnap – Velence

Nőnapi kerékpártúra, nem csak nőknek. Egy kör 28 kilométer, amely egyszer, kétszer és háromszor is teljesíthető. Egy kör teljesítési ideje két óra. Az útvonal szinte végig aszfaltozott úton halad, nagy része kerékpárút. Az útvonal nincs biztosítva, mindenki tartsa be a KRESZ-t.

 

Futás

Március 8., vasárnap – Budapest

Találkozó 10 órakor a Normafánál egy nőnapi kocogásra, kétszer 2040 méteren, utána levezetésnek jóga. A részvétel ingyenes.

 

Túrázás

Március 8., vasárnap – Budapest

Csúcshegy körül 11/7 – A résztvevők nőnapkor a III. kerületi Csúcshegy környékét járják be, 7 és 11 kilométeres táv teljesíthető. A túra végig jelzett turistaúton halad, a rajtnál minden a távhoz szöveges itinert és térképet adnak.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.