Heti aktuális: túrázni még lehet!

Rendkívül beszűkültek a csoportos szabadidős sportolási lehetőségek, de minimális létszámban továbbra is lehet barangolni a természetben, így a Cserhátban, Katalinpusztán vagy a Kopasz-hegyen is.

Túrázás

Rekreációs erdei séta március 26-án, pénteken, könnyen teljesíthető gyakorlatok segítségével lehet az érzékszerveinkkel kapcsolódni a természethez. Találkozó 13:30-kor a Katalinpusztai Kiránduló Központ parkolójában (2640 Szendehely, Vác Bátori utca 1.), a táv mindössze négy kilométer. Részvételi díj 4000 forint, de előzetes regisztrációhoz kötött a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen. A sétán legfeljebb tízen vehetnek részt, s aki szükségesnek tartja, a természetben is viselheti a maszkot. A találkozóponton kézfertőtlenítés szükséges.

 

Túrázás

Túra március 27-én, szombaton Márianosztráról a kisvonattól fel a Kopasz-hegyig, onnan fel a Só-hegyre, a Nagy-rétre majd a Nagy-Sas-hegy csúcsára, ahonnan megcsodálható a kilátás, majd vissza a Bezina-réten és a Lengyel-réteken keresztül Márianosztrára. A legmagasabb pont 609 méter, szintemelkedés 350-370 méter, távolság 15 kilométer. Indulás Budapest Nyugati pályaudvarról a 7.45-kor induló vonattal Szobra, csatlakozás 9.15-kor a kisvasútra. Hozzájárulás 2500 forint, de 18 év alatt díjtalan. A kis létszám miatt bejelentkezés szükséges a levelek@tiringerlaszlo.hu e-mail címen. A papírt, írószert, élelmet és innivalót mindenkit biztosítja magának.

 

Túrázás

Túra a Cserhát elfeledett vidékein március 28-án, vasárnap. Találkozó 10 órakor Nézsán, a Park presszó teraszánál, a táv 14 kilométer, amely edzésben tartott fizikummal teljesíthető. Az útvonal érinti a Kilián-forrást és a csővári vár romjait is. Részvételi díj 4000 forint, de előzetes regisztrációhoz kötött a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen. A túrán legfeljebb tízen vehetnek részt, s aki szükségesnek tartja, a természetben is viselheti a maszkot. A találkozóponton kézfertőtlenítés szükséges.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.