Heti aktuális: újra SPAR Budapest Maraton

Az Ultrabalaton után néhány nappal újabb futóeseményt rendeznek, ezúttal a fővárosban, ahol már a 35. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra kerül sor. Egyéb fontosabb események a 41. hétről!

Futás

Október 7., szerda – Budapest

Krokodil by night! Közösségi futóélmény minden hónap első szerdáján. Indulás 19 órakor, mintegy 9-10 kilométert kell megtenni. A mezőny együtt fut, egymást bevárva nagyjából 7 perces kilométereket. Rajt a Vasas Jégcentrumtól, s a tervek szerint a Nagy-Kevély felé vezet az útvonal.

 

Kajakozás

Október 9–11., péntek–vasárnap – Ásványráró

Vízitúra az őszi Szigetközben, találkozó pénteken 20 órakor Ásványrárón a Part kempingben. Szállás ötfős fürdőszobás szobákban vagy saját sátorban, az árakról itt lehet tájékozódni. Szombaton 9 órától délutánig holtágakban, kis csatornákon, hidak alatt lehet evezni, vasárnap pedig szintén 9 órakor indulás Kisbodakra, ahol véget ér a vízi program. Részvételi díj 18 000 forint, amely tartalmazza a teljes felszerelés szállítását, használatát, a túravezetést, illetve szombat este egy grillvacsorát. Jelentkezni a kenuklub@gmail.com e-mail címen vagy a 70/770-7153-as telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Október 10., szombat – Katalinpuszta

A Kéktúrázás napja egy nagyszabású közösségi túranap, ingyenes rendezvény, amelyen az Országos Kéktúra 1168 kilométerét egy nap alatt 70 csoportban, 70 túraszakaszon lehet végigjárni. A túra napján a GPS-követővel felszerelt csoportok haladása online térképen látható lesz, a mozgásuk által a képernyőre húzott csíkkal pedig a nap végére együtt kirajzolják Magyarország térképén az országot átszelő Országos Kéktúra teljes nyomvonalát. A Fót Sportegyesület Somlyó természetjáró szakosztálya 14.8 kilométer hosszú (685 m szint) kirándulással csatlakozna a túranaphoz Katalinpuszta és Ősagárd között. Jelentkezés ezen a felületen, találkozás 8 órakor a Gondviselés óvoda előtti parkolóban. Információ Tőkei Csillától (30/206-8797) kapható.

 

Supozás

Október 10., szombat – Kiskunlacháza

Túra a Ráckevei-Soroksári-Duna-ág két legdélebbi, vadregényes szigetéhez, a Somlyóhoz és a Dömsödhöz, azokat megkerülve egy virtuális nyolcast formázva. A túra hossza 15 kilométer (nagyjából 5 óra), és kizárólag saját deszkával teljesíthető. Részvételi díj 3000 forint, regisztráció a SUPSportKiskunlacháza Facebook-oldalra írt üzenetben lehetséges, amely után a szervezők a pontos helyszínt is megadják az érdeklődőknek.

 

Kajakozás

Október 10., szombat – Siófok

Vízitúra a Sió-csatornán. Találkozó 10 órakor, visszaérkezés 15 óra körül. Részvételi díj 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), az eszközök helyszínre szállításának díját, a belépési engedély díját védett területre, illetve a túravezetést tapasztalt túravezetővel. További részletek és tájékoztatás az eleskayak.com weboldalon.

 

Túrázás

Október 10., szombat – Vác

Kétórás városnéző túra akusztikusgitár-zenével kísérve! A részvétel regisztrációhoz kötött, és az idegenvezetes.vac@gmail.com e-mail címen vagy a 20/519-2742-es telefonszámon lehetséges, a jelentkező csak ezt követően kapja meg a találkozó pontos helyét és idejét. Részvételi díj 2200 forint, tízéves korig ingyenes, diákoknak és nyugdíjasoknak 1600 forint. A túrát legalább 10 fő jelentkezése esetén tartják meg, de eső esetén az élő zene nem megoldható.

 

Supozás

Október 10., szombat – Poroszló

Gyülekező 10 óra és 10.30 között a Madárpart kempingnél Poroszlón (3388 Poroszló, Szarka Rámpa 1.), vízre szállás után nagyjából 5–6 órás SUP-túra a Tisza-tavon. Részvételi díj 8000 forint, amely tartalmazza a deszkát, az evezőt és a mentőmellény, de saját felszereléssel csak 3000 forint. Az úszástudás feltétel, rossz idő esetén pedig másik időpontot lehet választani. A túrára mindenképpen regisztrálni kell a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Október 10–11., szombat–vasárnap – Bakonybél

Éjféli borzongás a Bakonyban kétnapos túrázás keretében. Találkozó szombat 8.45-kor a bakonybéli Gerence fogadó udvarán, majd a mintegy 19 kilométeres táv érinti egyebek mellett a Podmaniczky-várat, az Odvaskői-barlangot és a Kőris-hegyet. Az éjszakai túra 20.30-kor indul a Hubertlaki-tóhoz, de részletes program árakkal kiegészítve megtalálható a kaland.sport.hu weboldalon.

 

Futás

Október 10–11., szombat–vasárnap – Budapest

Kétnapos futófesztivál a 35. SPAR Budapest Maraton Fesztivál. Szombaton a 2.3, az 5 és a 10 kilométeres verseny mellett a váltót és az 500 méteres bulifutamot rendezik meg, másnap pedig a maratoni mellett egy 30 kilométeres futam is lesz. Részletek ezen a felületen megtudhatók.

 

Futás

Október 10–11., szombat–vasárnap – Velence

Virtuális teljesítés egész hétvégén, teljesíthető távok: 7, 14, 21 és 28 kilométer, míg gyerekeknek 4 kilométer. Aki nem szeretne a helyszínre utazni, kocoghat, futhat vagy akár gyalogolhat az ország bármely területén. A lemért távolságot a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre kell elküldeni.

 

Futás

Október 11., vasárnap – Csákvár

Terepfutó félmaratoni verseny a Vértes déli lankáin. Rajt és cél: 8083 Csákvár, Vöröskapu utca 14., start 10 órakor, a 21 kilométert 468 méter szintemelkedés is nehezíti. Nevezési díj 3900 forint.

 

Kajakozás

Október 11., vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján 9.30-kor. A részvétel 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), valamint a túraszervezés és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg. Jelentkezés és pontos információ ezen a felületen.

 

Supozás

Október 11., vasárnap – Dunaharaszti

Gyülekező 11.30 és 12 óra között a Dunaharaszti Csónakháznál, vízre szállás után nagyjából 4.5 órás SUP-túra a Duna–Tisza-csatornán. Részvételi díj 8000 forint, amely tartalmazza a deszkát, az evezőt és a mentőmellényt, de saját felszereléssel csak 3000 forint. Az úszástudás feltétel, rossz idő esetén pedig másik időpontot lehet választani. A túrára mindenképpen regisztrálni kell a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

Címlapfotó: MTI/Mónus Márton

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta komoly versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság
Hallucinált, és dekoncentrált volt, de teljesítette a kitűzött célját
Megvédte a címét, 41 óráig volt a pályán, a legendás versenyről viszont lemondott

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.