Heti aktuális: úszónap Tihanynál

Először rendeznek szabadidős úszóversenyt a Balaton félszigeténél; a gyerekek sprintszáma is helyet kapott a programban, míg a felnőttek további három táv közül választhatnak.

Kerékpározás

Háromszor egynapos bringatúra Somogy megye dombjain e-mountain bike kerékpárokkal. Mindhárom napon lesz délelőtti és éjszakai túra, különböző árkategóriákban. Július 2-án, pénteken a Balaton déli partjának mentén 45 kilométert lehet megtenni, másnap már 69 kilométerre is lehet vállalkozni, míg vasárnap 56 kilométer a tervezett táv. Kiindulási pont minden esetben Balatonföldvár. Részletes információ a bringanatura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/258-7302-es telefonszámon kapható.

 

Futás

Július 3-án, szombaton rendhagyó időpontban rendezik meg a Rügypattintó futást és sportnapot az enyingi Öreg-hegyen. A megszokott távokkal (1, 5, 10 és 21 kilométer) és útvonallal, de sok újdonsággal és kiegészítő programmal várják a résztvevőket az Úsztató horgásztónál. Nevezési létszám 500 fő, nevezés ezen a felületen lehetséges.

 

Kerékpározás

Már a 12. Spirit of Balaton 24 órás bringatúra következik július 3-án és 4-én. A versenyzők Balatonmáriafürdőről (Vilma utca 2) reggel 8 órakor indulnak, hogy begyűjtsék első pecsétjüket. Természetesen bármelyik pecsételőállomásról megkezdhető a tekerés, de rajt-cél helyszínnek érdemes olyan állomást választani, ahol 24 órás pecsételés van. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a felületen lehet megtenni, az eseményről pedig további részletek itt érhetők el.

 

Túrázás

Éjszakai túra a Rám-szakadékban július 3-án, szombaton. Utazás Budapestről egyénileg, majd Dömösről 8 kilométeres szakasz vezet fel a szakadék tetejéig, illetve tovább Dobogókőre. Szállás a menedékháznál. Másnap túra a Prédikálószékhez, ez már 15 kilométert jelent. További részletek, árak, részvételi feltételek ezen a felületen tudhatók meg.

 

Túrázás

Indulás Diósjenő vasútállomástól, a túra egyebek mellett érinti a Cseh-várat, az egykori Árpád-kori kis várat, a Verebes-kaszálót, a Fultán-keresztet és a Három-hárs-gerincet. Találkozó július 4-én, vasárnap 7.30-kor Budapesten a Budapest Bank központi épülete előtt (Váci út 193.). A túra 19.7 kilométer hosszú, a szintemelkedés 700 méter. Érkezés legkésőbb 19 órára a kiindulási pontra. További infók az info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.

 

Úszás

Először rendezik meg a Tihany-átúszást július 4-én, vasárnap. Négy táv közül lehet választani, az egyik a gyerekek 50 méteres sprintje. A legtöbben, vagyis az 5.4 kilométeres távot vállalók a Club Tihanytól rajtolnak, míg az Örvényes Beachről a 2.7 és az 1.5 kilométeres távra nevezők indulnak el. Ingyenes transzferbuszok egész nap, teljes hosszában vitorlásokkal és hajókkal biztosított pálya, ingyenes ruhatár. Pontos részletek és árak a rendezvény honlapján.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.