Heti aktuális: vasárnap itt az év első futóversenye, a Zúzmara Futófesztivál

A Hungexpo területén már hetedik alkalommal megrendezett versenyen 5 és 10 kilométeres, illetve félmaratoni táv közül lehet választani.

Futás

Január 15., szombat – Tihany

A Tihany Trail egy terepfutóverseny, amelyen 10 vagy 15 kilométeres táv közül lehet választani. Létszámlimit 400 fő, további részletek, útvonalleírás, nevezési feltételek ezen a felületen.

 

Túrázás

Január 15., szombat – Budapest

Hűvösvölgyi barangolás 610 éves gyerekekkel, a táv 9 kilométer. Gyerekjegy 2000 forint, felnőttkísérő-jegy 3500 forint. Jelentkezési határidő január 13., csütörtök, 16 óra. Részletek és jelentkezési űrlap az esemény honlapján.

 

A hónak a gyerekek is örülnek

 

Túrázás

Január 15., szombat – Budapest

Szent Margit nyomában, könnyed városi túra Óbudán. Indulás az Amfiteátrumtól (1036 Budapest, Pacsirtamező utca) 8 és 10 óra között, a táv 8.6 kilométer. A túra érinti egyebek mellett a Zenélő-kutat, a Japán-kertet, Szent Margit sírját és a Puskás Öcsi teret. Nevezési díj 1000 forint, további részletek a 70/942-4410-es telefonszámon.

 

Túrázás

Január 15., szombat – Nógrádkövesd

A Kinizsi Természetbarát Egyesület hegyvidéki csoportja 32. alkalommal rendezi meg a hagyományos gyalogos téli teljesítménytúráját. A Cserhátban 25 kilométer megtétele közben felkereshető a Halyagos-völgy, a Prónay-kilátó, az Égett-erdő és a Bánki-tó is. Rajt Nógrádkövesd vasútállomástól 8.15 és 9 óra között folyamatosan. Nevezési díj 1500 forint átutalással vagy a helyszínen készpénzben. Cél Rétságon a Zulu Café étteremnél 12.30 és 17 óra között. Tea és palacsinta a célban. További információ a kinizsi.org weboldalon vagy a 30/930-3457-es telefonszámon.

 

Kajakozás

Január 15–16., szombat–vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 10 900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

Január 16., vasárnap – Budapest

Már a 7. Zúzmara Futófesztivált rendezik meg, a Hungexpo területén 5 és 10 kilométeres, illetve félmaratoni táv közül lehet választani. Sőt mindezek kombinációira is lehet nevezni. A csarnok adottságai nem teszik lehetővé egy klasszikus, hosszú rajtegyenes kiépítését, ezért a szervezők különböző időzónák kialakításával próbálják megkönnyíteni a versenyzők futását. Részletek ezen a felületen.

 

Túrázás

Január 16., vasárnap – Somlóvásárhely

Téli túra 12.1 kilométeren a Somlón. Indulás 8 és 9 óra között a helyi vasútállomástól (8481 Somlóvásárhely, Újsor utca), az útvonal érinti egyebek mellett a Taposó-kutat, az Ilona-kápolnát, Somlóvárat, a Szent István-kilátót és a Szent Margit-kápolnát. Nevezési díj 1000 forint, további részletek a 70/942-4410-es telefonszámon.

 

Futás

Január 16., vasárnap – Budapest

Az új évben is folytatódik a Krokodil-futás versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. Az újpesti Farkaserdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb eredményt elérő versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Túrázás

Január 16., vasárnap – Budapest

Gyalogos túra a fővárosban. Rajt 8 órakor a III. kerületi Gázgyár úttól, cél az Újpesti vasúti híd budai hídfőjénél, közvetlenül a Duna-parton. Gyerekek 4 kilométeres távot is választhatnak, de valójában 20 kilométer a tervezett túra. A rajtnál minden résztvevő színes térképet és szöveges útvonalvezetést kap, a célben pedig meleg teát és zsíros kenyeret. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen január 14-ig.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.