Heti aktuális: vasárnap itt az év első futóversenye, a Zúzmara Futófesztivál

A Hungexpo területén már hetedik alkalommal megrendezett versenyen 5 és 10 kilométeres, illetve félmaratoni táv közül lehet választani.

Futás

Január 15., szombat – Tihany

A Tihany Trail egy terepfutóverseny, amelyen 10 vagy 15 kilométeres táv közül lehet választani. Létszámlimit 400 fő, további részletek, útvonalleírás, nevezési feltételek ezen a felületen.

 

Túrázás

Január 15., szombat – Budapest

Hűvösvölgyi barangolás 610 éves gyerekekkel, a táv 9 kilométer. Gyerekjegy 2000 forint, felnőttkísérő-jegy 3500 forint. Jelentkezési határidő január 13., csütörtök, 16 óra. Részletek és jelentkezési űrlap az esemény honlapján.

 

A hónak a gyerekek is örülnek

 

Túrázás

Január 15., szombat – Budapest

Szent Margit nyomában, könnyed városi túra Óbudán. Indulás az Amfiteátrumtól (1036 Budapest, Pacsirtamező utca) 8 és 10 óra között, a táv 8.6 kilométer. A túra érinti egyebek mellett a Zenélő-kutat, a Japán-kertet, Szent Margit sírját és a Puskás Öcsi teret. Nevezési díj 1000 forint, további részletek a 70/942-4410-es telefonszámon.

 

Túrázás

Január 15., szombat – Nógrádkövesd

A Kinizsi Természetbarát Egyesület hegyvidéki csoportja 32. alkalommal rendezi meg a hagyományos gyalogos téli teljesítménytúráját. A Cserhátban 25 kilométer megtétele közben felkereshető a Halyagos-völgy, a Prónay-kilátó, az Égett-erdő és a Bánki-tó is. Rajt Nógrádkövesd vasútállomástól 8.15 és 9 óra között folyamatosan. Nevezési díj 1500 forint átutalással vagy a helyszínen készpénzben. Cél Rétságon a Zulu Café étteremnél 12.30 és 17 óra között. Tea és palacsinta a célban. További információ a kinizsi.org weboldalon vagy a 30/930-3457-es telefonszámon.

 

Kajakozás

Január 15–16., szombat–vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 10 900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

Január 16., vasárnap – Budapest

Már a 7. Zúzmara Futófesztivált rendezik meg, a Hungexpo területén 5 és 10 kilométeres, illetve félmaratoni táv közül lehet választani. Sőt mindezek kombinációira is lehet nevezni. A csarnok adottságai nem teszik lehetővé egy klasszikus, hosszú rajtegyenes kiépítését, ezért a szervezők különböző időzónák kialakításával próbálják megkönnyíteni a versenyzők futását. Részletek ezen a felületen.

 

Túrázás

Január 16., vasárnap – Somlóvásárhely

Téli túra 12.1 kilométeren a Somlón. Indulás 8 és 9 óra között a helyi vasútállomástól (8481 Somlóvásárhely, Újsor utca), az útvonal érinti egyebek mellett a Taposó-kutat, az Ilona-kápolnát, Somlóvárat, a Szent István-kilátót és a Szent Margit-kápolnát. Nevezési díj 1000 forint, további részletek a 70/942-4410-es telefonszámon.

 

Futás

Január 16., vasárnap – Budapest

Az új évben is folytatódik a Krokodil-futás versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. Az újpesti Farkaserdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb eredményt elérő versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Túrázás

Január 16., vasárnap – Budapest

Gyalogos túra a fővárosban. Rajt 8 órakor a III. kerületi Gázgyár úttól, cél az Újpesti vasúti híd budai hídfőjénél, közvetlenül a Duna-parton. Gyerekek 4 kilométeres távot is választhatnak, de valójában 20 kilométer a tervezett túra. A rajtnál minden résztvevő színes térképet és szöveges útvonalvezetést kap, a célben pedig meleg teát és zsíros kenyeret. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen január 14-ig.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Még, hogy nem lehet hegynek felfele snowboardozni – csak helikopter kell hozzá!
Az Országos Kéktúra útvonalát is érinti a decemberben átadott Bátor tanösvény
Korok Fatima célja uszony nélküli kategóriában a 74 méteres mélység elérése
Maráz Zsuzsanna: a hosszú távok hőse, aki nem is akart ultrafutó lenni
Bódis Tamás mellett gyorsabb, hatékonyabb és szebb lett a futása

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét
Az oroszok annyira kemények, hogy néha fürdőruhában síelnek Szibériában

Hegymászás

Véget ért az Eseményhorizont: Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön folytatja
Gyorsmászás a Dhaulagirin, viszontagságok a Kazbegen és a Csomolungmán
Expedíció a Tofana di Rozes déli falának első megmászása után százhúsz évvel

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán
Az osztrák Grand Canyon és más elképesztően szép kirándulóhelyek
Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.