Májusi eseménynaptár: Vízitúra-sorozat tengeri kajakkal a Gemenci-erdőben

Ebben a hónapban hétvégenként kajakos eseményen lehet részt venni a Baja melleti Duna-szakaszon, Dunafürdőnél.

Futás

Május 1., vasárnap – Aszófő

Anyák napján már második alkalommal rendezik meg a Ház a tónál futóversenyt a Sajkodi-öböl szomszédságában. Az 500 méteres gyerekfutam mellett 5, 10 és 21 kilométeres távok közül lehet választani. Részvételi díj 7000 forint, de 18 év alatt ingyenes.

 

Supozás

Május 1., vasárnap – Esztergom

Ünnepi SUP-túra Esztergomon keresztül. Találkozó 12.30-kor, a pontos helyszínt a jelentkezők e-mailben kapják meg, vízre szállás 13 órakor. A túrát legalább hat fő részvétele esetén tartják meg, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj tízezer, saját deszkával érkezőknek négyezer forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

Futás

Május 1., vasárnap – Bakonyszentlászló

A terepfutó-versenysorozat ötödik állomása a Cuha Trail, amelyen 13.2, 18.2 vagy 26.2 kilométeres távot lehet leküzdeni, közben többször át kell gázolni a Cuha-patakon. Nevezni a távoktól függően 5000, 6000 és 7000 forintért április 20-ig lehetett, a helyszínen már nem lehetséges. Minden további információ itt olvasható.

 

Kajakozás

Május 1., vasárnap – Baja

Vízitúra tengeri kajakkal a Gemenci-erdőben, a program 3-4 óra, családok számára is könnyen teljesíthető. Találkozó 10 órakor a Baja melletti Duna-szakaszon Dunafürdőnél. Visszaérkezés 14 óra körül, részvételi díj 10.900 forint, de 12 éves kor alatt a felnőttel együtt evező gyermek díja 7.900 forint. Egy felnőttel egy gyermek veheti igénybe ezt a kedvezményt. Részletek, információk ezen a felületen.

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

 

Supozás

Május 6., péntek – Budakalász

Esti SUP-túra a Lupa-tó megkerülésével. Találkozó 17 órakor Budakalászon a Duna-sétánynál, vízre szállás 17.30-kor. A túrát legalább hat fő részvétele esetén tartják meg, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 8000, saját deszkával érkezőknek 3500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

Túrázás

Május 6., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Széchenyi-hegyre. A rajt megközelítése: a Városmajor felől a 60-as villamossal (Fogaskerekű) a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan 200 méter a zöld sávos turistajelzésen. A Széll Kálmán tér felől a 21 vagy 21A buszokkal. A túrán 6 és 10.5 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Május 7., szombat – Nagymaros

Terepfutóverseny a Börzsönyben, ez az Ultra Trail Nagymaros. A távok közül a 24 kilométeres váltóban is teljesíthető, az 55 és 90 kilométer azonban csak egyéniben. Rajt a Fő tér Duna felőli oldalától. Létszámlimit-információ, nevezési feltételek, részvételi lehetőségek, szintidőadatok az esemény hivatalos weboldalán olvasható.

 

Túrázás

Május 7., szombat – Budapest

Túra 7 órai indulással a Lupa-tó mellé. A rajt megközelítése: az M3-as metró Göncz Árpád Városközpont megállótól a 34-es, a Rákospalota, Kossuth utca felől érkező 204-es, illetve az Újpalota, Szentmihályi út felől érkező 296-os busszal Békásmegyer, Újmegyeri tér megállóig. Onnan csak pár lépés a buszforduló mögött a Hadrianus utca–Királyok útja sarok. A túrán 5 és 10 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Az íróeszköz kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Akadálysport

Május 7., szombat – Tápióbicske

Visszatér az ExtremeRush, a táv 8 kilométer, 12 akadállyal nehezítve. Egyéniben és csapatban is teljesíthető, sőt a gyermekfutam mellett katonai pályán is próbára tehető az állóképesség, de lesz feleségcipelő-verseny is. A négy rajt időpontja: 9, 9.30, 10 és 10.30. Online nevezés itt lehetséges, további információ pedig az info@extremerush.hu e-mail címen kérhető.

Fotó: Nemzeti Sport

Túrázás

Május 7., szombat – Mór

Teljesítménytúra a Vértesben, három különböző nehézségű túra közül lehet választani. A Sokezer lépés elnevezésű eseményen a 10 ezer lépés 7 kilométeres távnak felel meg, míg a 20 ezer lépés 15, a 40 ezer lépés pedig 28 kilométer. Részletek, további információ, jelentkezés és online regisztráció az esemény honlapján, elérhetőség a vertestabor2013@gmail.com e-mail címen.

 

Futás

Május 7., szombat – Nyíregyháza

Az Ápolók futását második alkalommal rendezik meg az erdei tornapályán. Két táv (4 és 8 km) közül lehet választani, előbbire 1200, utóbbira 1700 forint a helyszíni regisztrációs díj. A befolyt összeget a szervezők felajánlják Jánócsik Attila családja számára, cserébe a résztvevők különböző nyereményekben részesülnek. Részletek az Élet Forrása Egyesület weboldalán, illetve a 30/089-7377-es telefonszámon.

 

Kerékpározás

Május 7., szombat – Budapest

Ingyenes bringatúra három távon Újbuda–Biatorbágy, Újbuda–Etyek és Újbuda–Tarján útvonal és vissza. A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, amely a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében valósul meg. A túra 6-7 éves kortól ajánlható, de szülői segítséggel a kisebbek is teljesíthetik. Gyülekező 9.30-tól az Újbuda Bringasportok Utánpótlás Központnál (1118 Budapest, Kánai u. 2.), indulás 10 órakor. Végig az Etyekig kiépült Budapest–Balaton (Buba) kerékpárúton halad, valamint Tarján felé Biatorbágyról szintén kerékpárúton. Előzetes regisztráció szükséges ezen a felületen. Esőnap május 8-a, vasárnap, azonos menetrenddel.

 

Futás

Május 8., vasárnap – Székesfehérvár

Cerbona Fehérvár félmaratoni verseny, amelynek központja a Bregyó Sportcentrum bejárata előtti parkolóban lesz. A pálya 7 kilométeres körpálya és áthalad Székesfehérvár történelmi belvárosán is. A félmaratoni mellett rendeznek 7 és 14 kilométeres futamot is, sőt 3×7 kilométeres váltót is. Rajt 9 órakor.

 

Túrázás

Május 8., vasárnap – Várpalota

Kutyás túra, de természetesen állat nélkül is lehet csatlakozni az eseményhez. Nevezési feltétel ezen a felületen lehetséges, részvételi díj 3800 forint, választható ajándékkal: kutyakendő vagy cápás érem. Indulás 10 órakor a Múzeumkert Étterem elől (Thury várral szemben), a résztvevőknek jár egy desszert az étteremben. A részvételhez fontos a kutyák oltási könyve.

 

Futás

Május 8., vasárnap – Budapest

Ismét megrendezik az EU-s futást, amelynek apropója, hogy Magyarország 18 éve csatlakozott az európai közösséghez. A táv 18 kilométer, amelyet egyénileg (3 kör) vagy háromtagú váltóban (3×1 kör) lehet teljesíteni. A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2500 fő, váltóban 1500 fő (500 csapat). Minden célba érkező Magyarország 18 éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kap, továbbá 15 tombolatárgyat is kisorsolnak a befutók között (5 okosórát, 10 sporthátizsákot). Rajt 10 órakor a Szabadság téren kialakított versenyközpontból.

 

Supozás

Május 14., szombat – Budakalász

Napindító SUP-túra Budapesten keresztül. Találkozó 7 órakor a budakalászi Duna-sétánynál, vízre szállás 7.30-kor. A túra nagyjából 4 óra időtartamú, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj tízezer, saját deszkával érkezőknek négyezer forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos, hogy a túra végpontja (Gellért tér) nem azonos vízre szállási hellyel.

 

Akadálysport

Május 14., szombat – Dunakeszi

Harmadik alkalommal rendezik meg a Crazy5K Sprintet Dunakeszin, a két kilométer futás után 200 méter hosszú óriás felfújható akadálypályát kell teljesíteni. Nevezési díj 5000 forint, helyszín: 2120 Dunakeszi, Pallagi utca 3. (a Decathlon mellett). Az esemény weboldalán minden fontosabb részletre választ lehet kapni.

 

Futás

Május 14., szombat – Badacsonytomaj

Félmaratoni és maratoni verseny a Badacsonyban, legfeljebb 1500 fő részvételével. A címben meghirdetett távokat egyéniben és párosban is lehet teljesíteni, de rendeznek még 3 és 7 kilométeres, illetve 400 méteres gyermekfutamot is. Versenyközpont a badacsonytomaji Hableány étteremél. Nevezési felület itt található.

 

Kajakozás

Május 14., szombat – Dunakeszi

Nagy-Duna-beevezés a dunakeszi szabadstrandtól. Két táv közül lehet választani, a 8 kilométeresnél a dunakeszi sóderkiemelőig és vissza tart az evezés, a 24 kilométeresnél a folyásiránynak megfelelően a Szentendrei-sziget déli csücskét megkerülve a Lupa-szigetig, illetve vissza a dunakeszi strandra. Suposoknak és sárkányhajósoknak is lesz program. Pontos helyszín, nevezési feltételek, árak, egyéb információk az esemény weboldalán megtalálhatók.

 

Akadálysport

Május 14., szombat – Várvölgy

Amatőr és hobbisportolóknak is ideális a 4. Várvölgyi terepakadály-futás a helyi sportpályán 9 kilométeren 25 akadállyal és 200 méteres szintemelkedéssel nehezítve. Rajt 8.30-kor, majd délben minden résztvevő egy tál melegételt is kap. Részletek ezen a felületen.

 

Kerékpározás

Május 14., szombat – Etyek

Az Etyeki Bringás Kaland egy eseménysorozat első állomása. A tereppályát a szervezők kitáblázzák, így előző napon a szervezőkkel közösen vagy önállóan lehetőség lesz bejárni a pályát és annak részeit. Jegyvásárlás, helyszínek, információk, nevezési és részvételi feltételek ezen a felületen megtalálhatók.

Futás

Május 14., szombat – Boldogkőváralja

Az első Boldogkővár Trailt rendezik meg, a résztvevők 8, 18, 22 és 30 kilométer közül választhatnak. A két hosszabb távon indulók 9 órakor, a két rövidebben részt vevők 9.30-kor rajtolnak. Legkésőbb 14 óráig célba kell érni, eredményhirdetés a várban. Az esemény kiváló felkészülést biztosít az őszi Panorámafutásra. Nevezési feltételek, kapcsolat, részvételi szabályzat, videó itt elérhető.

 

Túrázás

Május 14., szombat – Kosd

Tavaszi túra a Naszályra, találkozó 10 órakor a kosdi Bánya utca végében lévő turistapihenőnél. A táv 11 kilométer 510 méteres szintkülönbséggel. Részvételi díj 3000 forint előre utalással vagy 3500 forint készpénzzel a helyszínen. Jelentkezési határidő május 12. (csütörtök), 17 óra. A túra részletei és a regisztrációs űrlap itt megtalálható.

 

Kajakozás

Május 21., szombat – Baja

Vízitúra tengeri kajakkal a Gemenci-erdőben, a program 3-4 óra, családok számára is könnyen teljesíthető. Találkozó 10 órakor a Baja melletti Duna-szakaszon Dunafürdőnél. Visszaérkezés 14 óra körül, részvételi díj 10.900 forint, de 12 éves kor alatt a felnőttel együtt evező gyermek díja 7.900 forint. Egy felnőttel egy gyermek veheti igénybe ezt a kedvezményt. Részletek, információk ezen a felületen.

 

Túrázás

Május 21., szombat – Badacsonytördemic

Tanúhegyek teljesítménytúra 10, 20, 30 és 55 kilométer mellett gyerektávval (5.8 km) és úgynevezett körúti sétával (11 km) kiegészítve. A Tapolcai-medencében lehet barangolni, egyebek mellett a Kopasz-hegy, a Tóti-hegy, a Köböl-kút vagy a Dongókút érintésével. További információ Csiba Ágostontól (20/438-6700) vagy az info@balatontura.hu e-mail címen, illetve az esemény weboldalán.

 

Futás

Május 21., szombat – Taksony

Az első mérföldfutást rendezik meg a Rukkel-tónál. Egy mérföld pontosan 1609 méter, márpedig a tó megkerülése éppen ekkora távot jelent. Természetesen egyéniben lehetőség lesz két, három vagy hét kört is futni, illetve váltóban négy kört teljesíteni. Rajt 8.45-től egészen délig a különböző futamokkal, viszont az esemény létszámkorlátozott.

 

Túrázás

Május 21., szombat – Budapest

Túra 7 órai indulással az Ezüst-Kevélyhez. A rajt megközelítése: a Békásmegyer HÉV-állomástól induló 243-as busszal a Pince köz megállóig, onnan pár lépés a rajt. A túrán 7, 12 és 20 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Az íróeszköz kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Május 21., szombat – Zamárdi

Ismét Balaton Run Zamárdiban, a szabadstrandon, a kezdők 5 és 10 kilométer közül választhatnak, míg a haladók félmaratoni és félmaratoni váltóban futhatnak. Létszámlimit 3000 fő, további információ itt elérhető, nevezni pedig itt lehet.

 

Supozás

Május 21., szombat – Szarvas

Találkozó 9 órakor a Mini Magyarország parkolójában (5540 Szarvas, I. Külkerület 9.), azoknak pedig, akiket nem érdekel a kiállítás, 11 órakor a Malom utca és Móra Ferenc utca sarkán álló emlékműnél. A Szarvasi-Holt-Kőrösön a túra délben indul, nagyjából 12-14 kilométer, 4-5 órában. Részvételi díj 8000 forint, amelyt tartalmazza az oktatást, a felszerelést és a mentőmellényt. Saját deszkával érkezőknek csak 2000 forint. Jelentkezni a suprafel@gmail.com e-mail címen vagy a 70/250-4500-es telefonszámon lehetséges.

 

Futás

Május 21–22., szombat-vasárnap – Tokaj

Kétnapos Extreme Trail Fesztivál a tokaji Fesztiválkatlanban. Szombaton terep-akadályfutás, míg vasárnap terepfutás szerepel a programban. Érdemes idejében felkeresni az esemény honlapját, mert a nevezési díjak változnak, ahogy közelebb kerülünk a rajthoz. A pontos helyszín, további információk és az elérhetőségek is megtalálhatók.

 

Kajakozás

Május 22., vasárnap – Baja

Vízitúra tengeri kajakkal a Gemenci-erdőben, a program 3-4 óra, családok számára is könnyen teljesíthető. Találkozó 10 órakor a Baja melletti Duna-szakaszon Dunafürdőnél. Visszaérkezés 14 óra körül, részvételi díj 10.900 forint, de 12 éves kor alatt a felnőttel együtt evező gyermek díja 7.900 forint. Egy felnőttel egy gyermek veheti igénybe ezt a kedvezményt. Részletek, információk ezen a felületen.

 

Futás

Május 22., vasárnap – Csongrád

Félmaratoni futás egyéniben, váltóban és gyerekekkel. Rajt 9.30-kor, a gyerekfutam 9.40-kor. Helyszín: a helyi Kossuth téren, a polgármesteri hivatal előtt. Az útvonal, a nevezési feltételek és egyéb információk a fussukle.hu weboldalon megtalálhatók.

 

Futás

Május 25., szerda – Budapest

A Hétköznapi barangolások túrasorozat második túrája a Szerdai Szédelgő. Az eddig megszokotthoz hasonlóan 5 és 20 óra között lehet rajtolni, célba érkezés éjfélig lehetséges. Szintidő nincs, rajt és cél a Kamaraerdei játszótér (a 41-es villamos végállomásától 200 méterre), saját pohár használata kötelező. További infó a hetkoznapibarangolasok@gmail.com e-mail címen kérhető.

 

Supozás

Május 25., szerda – Budapest

Napindító SUP-túra Budapesten keresztül. Találkozó 5 órakor a Római-parton, a Szent János utca és a Kossuth Lajos üdülőpart kereszteződésénél, vízre szállás 5.30-kor. A túra nagyjából 2.5 óra időtartamú, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 8000, saját deszkával érkezőknek 3500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos, hogy a túra végpontja (Gellért tér) nem azonos a vízre szállási hellyel.

 

Futás

Május 28., szombat – Budapest

Pesterzsébeti futóverseny negyedik alkalommal tíz kilométeren. Rajt 10.45-kor a Kossuth Lajos utca–Nagy Győry István utca kereszteződésétől, cél pedig az ESMTK sporttelepe (1203 Budapest, Vízisport u. 12-18.). Nevezési díj 3000 forint. További részletek az esemény weboldalán.

 

Kajakozás

Május 28., szombat – Baja

Vízitúra tengeri kajakkal a Gemenci-erdőben, a program 3-4 óra, családok számára is könnyen teljesíthető. Találkozó 10 órakor a Baja melletti Duna-szakaszon Dunafürdőnél. Visszaérkezés 14 óra körül, részvételi díj 10.900 forint, de 12 éves kor alatt a felnőttel együtt evező gyermek díja 7.900 forint. Egy felnőttel egy gyermek veheti igénybe ezt a kedvezményt. Részletek, információk ezen a felületen.

 

Futás

Május 28., szombat – Cegléd

Először rendezik meg a Ceglédfürdő Futófesztivált, amelyen 2, 7, 14 és 21 kilométeres távok közül lehet választani, sőt rendeznek 300 méteres tipegő futamot is. További infó itt érhető el.

 

Kerékpározás

Május 28., szombat – Budapest

Ingyenes bringatúra az óbudai Fő tértől, a III. kerületből, úticél a Naplás tó a XVII. kerületben. Az eseményhez bárki csatlakozhat, indulás 10 órakor.

 

Futás

Május 28., szombat – Pécs

Az ország egyik legkeményebb félmaratonijának tartják a Pécs–Orfű versenyt, amelyet már harmadszor rendeznek meg. Nevezési feltételek, versenykiírás, árak mind megtalálhatók az esemény honlapján.

 

Kajakozás

Május 29., vasárnap – Baja

Vízitúra tengeri kajakkal a Gemenci-erdőben, a program 3-4 óra, családok számára is könnyen teljesíthető. Találkozó 10 órakor a Baja melletti Duna-szakaszon Dunafürdőnél. Visszaérkezés 14 óra körül, részvételi díj 10.900 forint, de 12 éves kor alatt a felnőttel együtt evező gyermek díja 7.900 forint. Egy felnőttel egy gyermek veheti igénybe ezt a kedvezményt. Részletek, információk ezen a felületen.

 

Futás

Május 29., vasárnap – Domonyvölgy

Családi nap hat terepfutó távval, gyerekeknek 500, 1500 vagy 3000 méter, míg felnőtteknek 3, 6, 9 vagy 12 kilométer, de 4×3 kilométeres családi csapatfutamot is rendeznek, akár a kutyával együtt. Egész napos ingyenes családi programok Budapesttől 35, illetve Gödöllőtől 5 kilométerre, a Domonyvölgyben a Lázár Lovasparkban. Nevezés itt lehetséges.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.