Megreformálják a népszerű túraalkalmazást

Az AllTrails túraappot fejlesztő Permira vállalat a közeljövőben 150 millió dollárt (kb. 50 milliárd forint) fordít az alkalmazásra, számos érdekes változás jöhet.

Az AllTrails a világ egyik legnépszerűbb túraalkalmazása (Android és iOS telefonokra is letölthető), és már az oldalunkon is többször foglalkoztunk vele. Előnye, hogy több mint 200 000 túraútvonalat tartalmaz az adatbázisa (Magyarországon is tökéletesen használható), amelyeken képes végignavigálni az embert, valamint használat közben tárolja a túráinkkal kapcsolatos adatokat, amelyeket később visszanézhetünk. Az alkalmazás letöltése és használata ingyenes, de az üzlet a korlátlan és sokoldalúbb használatot, térképek letöltését és offline használatát is biztosító pro verzió értékesítése, amelynek éves előfizetési díja 30 dollár (kb. 10 ezer forint). Az AllTrails appot már több mint 10 millió mobilkészülékre töltötték le, és mivel a koronavírus-járvány hatására meredeken emelkedett a túrázók száma,

a tulajdonos Permira vállalat további 150 millió dollárt (kb. 50 milliárd forint) szán az alkalmazás további fejlesztésére.

Könnyen használható, és népszerű az AllTrails alkalmazás – Fotó: prnewswire.com

„A pénz nagy részét arra fordítjuk, hogy a felhasználók az appon belül minél jobban személyre szabhassák a profiljaikat – mondta a Reuters-nek Ron Schneidermann, az AllTrails ügyvezető igazgatója. – Van mit gördülékenyebbé tenni a keresések hatékonyságán, és a túrák részletességén. Szeretnénk mindenkinek a lehető legjobb túraélményt biztosítani.”

Az AllTrails által közzétett adatok szerint a koronavírus-járvány kirobbanása óta megduplázódott az aktív felhasználók száma, több mint 30 millióan használják világszerte 190 országban az alkalmazást. Csak 2020-ban 8.7 millió új készülékre telepítették fel az appot, ami 89%-os növekedés az előző évhez képest.

Az AllTrails alkalmazást a jelenlegi állapotában is érdemes kipróbálni, de a tervezett fejlesztések megvalósulását követően el tudjuk képzelni, hogy könnyedén pályázhat a világ legjobb túraalkalmazása címre is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.