A dobogó elérhető, az arany távolodik

Berecz Zsombor a harmadik helyen áll az olimpián finn dingiben. A hétvégén kiderül, milyen esélyekkel várhatja majd az utolsó fellépését, a keddi éremfutamot.

Második, második, kilencedik, negyedik, hatodik, hetedik.

A fentiek a 2018-as világbajnok, nemrég hosszabb interjúban bemutatott Berecz Zsombor helyezései az eddigi hat futamban az olimpián. A remek kezdést kicsit visszafogottabb folytatás követte, nagy baj persze nincs, a versenyben egyelőre a harmadik helyen áll a magyar versenyző. Inkább azért lehet kicsit bosszús, mert közvetlen vetélytársai mintha már nem tudnának hibázni.

A címvédő brit Scott Giles a két gyengébb futama után (két kilencedik helyezés) a következő négyet megnyerte, a spanyol Joan Cardona Mendez pedig csak egy futamban csúszott le eddig a képzeletbeli dobogóról, akkor az ötödik lett.

Ez a helyezés azonban most nem számít (miként nem számít Berecz egyetlen és Giles egyik kilencedik helye sem), hiszen a leggyengébb eredmény kiesik. Így talán Mendez a kisebb hátránya ellenére némi előnyben is érezheti magát a brittel szemben, lévén, hogy neki inkább belefér, ha mindketten a mezőny közepén, a kilencedik helynél hátrébb végeznek szombaton.

A tíz futamot egy dupla szorzójú éremfutam követi, azaz mondhatjuk, hogy a verseny felén vagyunk túl. Gilles-nek 13, a spanyolnak 14 helyezési pontja van, őket követi Berecz Zsombor 21 ponttal, a holland Heiner és az argentin Olezza Bazan 23-23 pontos. Úgy tűnik, ők öten oszthatják el a dobogós helyeket, hiszen az első két futamot megnyerő török versenyző már eléggé lemaradt, 30 pontnál tart.

Fotó: Peter Parks/AFP

 

A magyar tévénézők eddig nem sokat láthattak Berecz Zsomborból, de ez nem az M4 Sport hibája, egyszerűen a japán tévések hagynak ki futamokat. Talán az is közrejátszik a versenyszám mellőzésében, hogy a finn dingi utoljára szerepel az olimpia műsorán. Hogy a magyar világbajnok milyen futamokkal búcsúzik Tokiótól, az a következő napokban kiderül, de akár látjuk, akár csak halljuk, az biztos, hogy az érem nagyot szólna!

Frissítés: Szombaton Berecz egy harmadik hellyel kezdett, majd egy ötödikkel folytatta, Gilles előbb hatodik lett, majd első, a spanyol tizenharmadik és hetedik. Ez azt jelenti, hogy az utolsó futamok előtt a brit 20, Cardona Mendez 26 ponttal áll, Berecznek 29 pontja van a harmadik helyen, hét ponttal előzi a negyedik hollandot.

Címlapfotó: MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.