Hamarosan kezdődik a vitorlásszezon

A tavasz közeledtével megélénkülnek majd a programok hazánk tavain is, ilyen lehet a vitorlázás is, amelynek elsajátításához most hatnapos tanfolyamra lehet jelentkezni.

A megújulási vágy az emberi élet mozgatórugója. Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha egy olyan dologba kezdjen, amivel korábban még sosem találkozott. Ennek oka egyénenként változik, de a késztetés hátterében általában az önmagunknak való bizonyítás áll.

Sport, hobbi, szórakozás, felejthetetlen élmény: a vitorlázás fogalma sok mindent felölel, amivel az ember további önigazolást nyerhet magának. Így ha már régóta keresed a tanulás és a szórakozás egy új keresztmetszetét, ne gondolkozz tovább, szerezd meg a jogosítványod még a vitorlásszezon előtt!
Egy vitorlástanfolyam elvégzése egy életre szól.

A vitorlázásról mindenki lelki szemei előtt idilli képek elevenednek fel: naplementék, szeretteinkkel töltött közös percek, nyaralások. Ez azonban még semmi ahhoz képest, amit egy vitorlás kapitányaként élhetsz át. A hajó irányítása közben:
● megtapasztalod a szabadság egy egészen új formáját, amelyben a szél energiájának köszönhetően irányítasz. Garantáltan meghatározó perc lesz, amikor a szél belekap a vitorlába, és átérzed, hogy kizárólag te vagy az, aki a helyzetet uralja.
● rátalálsz a mindennapok új motivációjára, amiben nemcsak meghatározó pillanatok játszanak szerepet, de az a flow-élmény is, hogy egy időre mindent magad mögött hagysz.
● erős fizikai tevékenységet végzel, így a lélek és a test tökéletes harmóniáját teremted meg. (Tévhit, hogy a vitorlázás egy „öreguras” sport, mi több, masszív erőnlétet és állóképességet igényel. Ha valaki vitorlázáson gondolkodik, ezért is fontos, hogy a heti rutin részét képezze egy állandó edzésforma.)
● egy életre szóló fejlődési lehetőséget szerzel, amiben mindig lesz helye a bütykölésnek, a folyamatos tudásbővítésnek, a világmegváltó egyedül és másokkal eltöltött perceknek – végül, de nem utolsósorban pedig –, az olyan külföldi kalandoknak, ahol már nemcsak a szárazföldről, de a víz perspektívájából is megismerheted a felfedezésre váró tájegységeket.

Vitorlásjogosítvánnyal szabadabb az élet

Tetszett, amit korábban olvastál, kedvet kaptál? A vitorlásszezon már itt van a nyakunkon, de még mindig nem késő, hogy belevágj egy képzésbe! Ahhoz, hogy jogosítványt szerezz, nincs szükséged másra, mint egy vitorlástanfolyamra és az elméleti, valamint gyakorlati vizsgák sikeres teljesítésére. A jelentkezésnek nem alapfeltétele, hogy bármilyen előismerettel rendelkezz, és még attól sem kell tartanod, hogy nem lesz időd rá!

Elég csupán hat nap ahhoz, hogy megfelelő elméleti és gyakorlati tudást szerezz a vizsgák sikeres teljesítéséhez, így nem sokkal később már azon gondolkodhatsz, mely helyek lesznek a következő célállomásaid. Eleinte érdemes hazai terepen maradni, hogy később, már gyakorlottabb kapitányként szeld a hullámokat azokban az országokban, ahol a vitorlásszezon állandó – ehhez remek választás például Görögország vagy Spanyolország.

Gyakorlatszerzés borkóstolással

A víz közelében és a természetben kikapcsolódni az egyik legjobb dolog, ami történhet velünk egy nehéz hét után. A vitorlásjogosítvány megszerzésével ennek lehetősége csak hatványozódik, mígnem a sporttevékenység és a relaxáció összekapcsolódik egyéb kirándulási alternatívákkal és olyan gasztronómiai élményekkel, mint a borkóstolás.

Ha családoddal vagy barátaiddal már régóta tervezed felfedezni a balatoni borvidéket, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha a vitorlás gyakorlatszerzést összekötöd a hétvégi kirándulásokkal. A célállomások kiválasztásában sokat segít az ízlés, ugyanis az egyes régiók borfajták szerint is kategorizálhatók.

Aki például a könnyedebb fehérborokat és pezsgőket részesíti előnyben, annak érdemes a balatonboglári borvidéket választani, míg az olaszrizling rajongói számára biztosan Tihany lesz a legjobb választás. Végül, de nem utolsósorban, a testesebb és zamatosabb ízek kedvelőinek irány a badacsonyi kikötőállomás!

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.