Archívum

Tanácsok
Részleges szalagszakadást követően akár már két-három héttel is lehet futni, ugyanakkor bármennyire is csalogató a terep, ne kapkodjuk el a visszatérést, mert további galibát okozhatunk.
Futás
A futás egyre népszerűbb, sokan bele-belekalandoznak az ultratávokba is. Kiváló sprinterünket, a vb-bronzérmes gátas Baji Balázst arról faggattuk: ő mennyit bírna, és amatőr szinten űzhető-e a rövidtávfutás?
Tragédiák
Maguk a hegymászók jóval többet tudnak róluk, ezért egészen másképpen gondolkodnak a hegyen történt tragédiákról, mint a közvélemény. Hogyan lehet mindezt megérteni?
Kerékpározás
Egy felmérés szerint a magyarországi lakosság huszonkét százaléka használ kerékpárt. Sokan terepkerékpárra pattannak, pedig a hazai domborzat nem könnyíti meg az endurósok vagy downhillesek dolgát.
Természetjárás
A magyar El Camino: így is nevezhetnénk az országot körülölelő több mint 2500 kilométeres távot. Cikkünkben az Országos Kékkör kialakulásáról és felépítéséről írunk.
Szabadidős evezés
Már februárban is találhattunk a programajánlókban remek kajaktúrát, kenutúrát – a tavasszal természetesen még több lehetőség vár ránk, lássuk, miként is érdemes nekivágni egy ilyen kalandnak. Praktikus tippek, tanácsok!
Természetjárás
A hosszú, természetben tett barangolások után az elégetett energia pótlására számos tanácsot hallani. Néhányan a csoki, mások a kolbász, megint mások pedig az energiaitalok mellett teszik le a voksukat. Mi a jó és mi a fölösleges?
Életmód
Boldogságbombát jelentő mozgásforma, amelyet a zord időjárástól függetlenül is lehet űzni, erősíti a szív- és érrendszert, ráadásul intenzíven fogyaszt – napjaink kedvelt edzésformáinak egyike a spinning. Megmutatjuk, miért.
Hegymászás
A magyar hegymászás szép eredményeket ért el a Himalájában. A nyolcezresek többségén már álltak magyar mászók, de most öt érdekes célt szedtünk össze – vajon melyiket pipálhatjuk ki a közeli jövőben?
Túrázás
Aki egyszer rákap a túrázásra, nehezen hagyja abba. A határtalan gyaloglás egyik legendája az amerikai Meredith J. Eberhardt, aki Nimblewill Nomad néven több mint 54 ezer kilométert túrázott az Egyesült Államokban.
Hegymászás
Sokszor halljuk egy-egy himalájai hegymászás után, hogy a kísérlet palackozott oxigén használata nélkül történt, az olvasókat mégis inkább az érdekli, hogy fent volt-e az illető a csúcson. Mekkora a jelentősége 2019-ben az oxigén használatának?
Felkészülés
Hogyan alapoznak a nagyok? Melyek a téli hónapok nehézségei, finomságai, élményei? Erre ad nekünk választ Molnár Péter világ- és Európa-bajnok kajakos.
Extrém Sportok
A múlt év nem magyar sikerektől volt hangos a Himalájában, de magashegyi hegymászásunk nagyon is létezik, s a tervek szerint idén is több expedíció indul nyolcezresek meghódítására.
Búvárkodás
A búvárkodásnak különleges fajtája a freediving vagy apnea, azaz a szabad tüdős merülés. Ezt a sportot mutatjuk be az egyik legjobb hazai búvár segítségével.
Túrázás
Számtalan vár áll Magyarországon a csodásan felújított, szinte modernnek tetsző erődítményektől kezdve a romokig – most azok közül válogattunk, amelyek nem településeken belül vannak, hanem kisebb-nagyobb gyalogtúrával juthatunk el a múltba.
Természetjárás
Ilona-völgy, Nagy Hideg-hegy, Megyer-hegyi tengerszem – csak néhány az általunk összeállított „túrabakancslistáról”, azaz olyan helyszínekről, amelyeket télen is érdemes felkeresni. Vagy akkor érdemes igazán?
Extrém sportok
Az élet túl rövid ahhoz, hogy őrültségek nélkül teljen el… Sokakban buzog ez a szemlélet télen, s meg is találják a módját, hogy kiéljék a veszélyes sportok iránti vonzalmukat. Nézzük is meg őket, a teljesség igénye nélkül.
SNOWBOARD
Gyarmati Panka, a legeredményesebb magyar snowboardos visszatért súlyos sérülése után, de tudja, amit egyszer megműtöttek, az már sosem lesz olyan, mint előtte.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.