Archívum

Vasalt utak
A vasalt utak kipróbálásával a hidegebb időjárás miatt nem kell teljesen felhagynunk, csak legyünk tisztában a szabályokkal. Íme, így via ferratázzunk a téli Magyarországon.
Fitnesztippek
A hideg és rossz időjárás miatt sokan váltanak, és inkább fedett helyen mozognak ahelyett, hogy szabadtérre merészkednének: hét gyors tippet adunk, melyek a legkedveltebb benti edzések.
Hegymászás
Máig ellentmondásos az Eiger északi falának történetében az olasz Claudio Corti szerepe, aki 1957 nyarán kilenc napot töltött pokoli körülmények között, de túlélte – évtizedekig vádolták azzal, hogy cserbenhagyta társait.
Síelés
Hogy mitől mű egy lesiklás, és miért is nem olyan „hatalmas” egy szuper óriás-műlesiklás? A szakágak között, bizony, könnyű elveszni. Kis segítség azoknak, akik nemcsak űzik, hanem nézik is a síelést.
Teljesítménytúrázás
Az energiazselék nemcsak terepfutóknak, hanem túrázóknak is hasznos kiegészítők lehetnek hosszabb útjaik során – csak tudni kell jól használni.
Hegymászás
Több mint harminc évvel ezelőtt jutottak fel először magyar hegymászók az Eiger híres-hírhedt északi falán. A kaland kis híján tragédiával végződött, a legnagyobb elismerést pedig egy kalauztól kapták.
Téli sportok
Még kapható az újságosoknál 100 oldalas Síelés 2018–2019 kiadványunk, amelyben írtunk a síelésről mint zsírégető sportról is. A magazinban megjelent cikkből közlünk most részletet.
Életmód
Az évezredforduló után hihetetlenül megnövekedett a vallási turizmus népszerűsége, évente több mint 300 millióan keresik fel a világ legfontosabb szent helyeit. Itthon is sorra újultak és újulnak meg szent és búcsújáró helyeink.
Síelés
Bár nem vagyunk alpesi nemzet, és sípályánk is csak tucatnyi van, a síelés nálunk is rendkívül népszerű. Már csak azért is érdemes körüljárni a legnagyobb potenciális veszélyforrást: mit tehetünk a lavina ellen?
Kerékpározás
A terepkerékpározás tág gyűjtőfogalom, de szinte valamennyi szakágában elfogadott, hogy a lehető legkorábban el lehet kezdeni, mert a mozgáskoordinációs készség gyermekkorban könnyen fejleszthető.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.