Ahová érdemes beugrani

Tirol legnagyobb trambulinparkját két orvos nyitotta meg. Az odalátogatókat szakértő személyzet segíti a kikapcsolódásban, amely minden korosztálynak teljesen biztonságos.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a trambulinok meghódították a családi és társasházak kertjeit, valamint a szabadidőparkokat. Annak ellenére is, hogy a „pattogás” nem veszélytelen műfaj. Grazi baleseti orvosok rámutattak, hogy Ausztriában évente majdnem 10 ezer gyermek kerül kórházba egyenesen a trambulinról. Holott a balesetek jelentős része megelőzhető.

Ennek ismeretében némileg különös, hogy épp két tiroli orvos, Alois Schranz és Manfred Lener döntött úgy, hogy megnyitja az innsbrucki járásban lévő Völsben a tartomány legnagyobb trambulinparkját. Amely nem csak ugróasztalokkal csábítja az odalátogatókat: az ugrálni vágyók mellett a freestyle műfaj szerelmesei is megtalálják a nekik oly kedves terepet vagy leküzdendő akadályt.

„Meg akarjuk mutatni a tiroliaknak, hogy mi is valójában a trambulin lényege – nyilatkozták az alapítók még a tavaszi megnyitó előtt a Kronen Zeitungnak. – Sokkal több ugyanis annál, mint amit a ház kertjében felállítunk.”

Ott ugyanis – mint mondták – sokan sokszor sok mindent rosszul csinálnak. De ha betartjuk a szabályokat nem lehet gond, s megismerhetjük az ugrálás jó oldalát. Nem is gondolnánk, milyen sok izomcsoportunkat mozgathatjuk vagy erősíthetjük meg közben. Az ugróasztal segítségével fejleszthetjük a koordinációt, a mozgékonyságot és a gyorsaságot is. S ne feledjük, hogy „szabályos” keretek között hódolhatunk a repkedés élvezetének. A különböző termekben rengeteg segítőt találni, akik vigyáznak a testi épségünkre, támogatnak, jó tanácsokkal látnak el. Ráadásul tanfolyamok is indultak kezdőknek.

A befektetők csaknem 1.5 millió eurót (480 millió forintot) költöttek arra, hogy Zürich és Bécs után Völsben is trambulinpark nyíljon. Egyszerre 110 érdeklődőt tudnak fogadni, húsz emberre jut egy segítő. Fél óra ugrálás 14 euróba (4500 forintba), két óra önfeledt szórakozás 40 euróba (13 ezer forintba) kerül. Az online megváltott jegyek valamelyest olcsóbbak. A hely mottója: Ugorj be hozzánk!

(Fotó: Flip Lap – https://www.fliplab.at/innsbruck/en/startseite-en/)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.