Bécsi futóhelyek a tömeget kerülőknek

Az osztrák kormány tovább fokozza a járványügyi korlátozásokat, de az előírásokat betartva is lehet sportolni, különösen a főváros tartogat élményeket a futás szerelmeseinek.

A legújabb járványellenes korlátozások értelmében október 23-tól, péntektől Ausztriában zárt térben hat, kültéren legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár. Mint kiderült, a kültéri korlátozás a túrázókra is vonatkozik.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ezek az intézkedések népszerűtlenek, de sajnos szükség van rájuk” – idézte az MTI a kancellár szavait.

A síszezonra leginkább támaszkodó osztrák tartományokban bevezették, hogy a bárok a hagyományos éjjeli 2 óra helyett már 22 órakor bezárnak, hogy így lassítsák a vírus terjedését. Adva van a kérdés, mit és hol érdemes a fokozódó koronavírus-járvány közben Ausztriában sportolni? Az osztrák Der Standard című lap szerzője, a futás nagy szerelmese, Thomas Rottenberg olyan bécsi futóhelyszíneket mutatott be, ahol nincs nagy tömeg.

 

Sachsenplatz/Seestadt

Amolyan tuti tipp a 20. kerületből: a pontosan 300 méter hosszú pálya a játszóteret öleli körbe. Főképp azoknak kedvez, akik szeretnek futópályán edzeni, rendületlenül körözni, és közben mérik az idejüket. Az első 150 méteren tízméteres szakaszokat jelöltek meg, hogy a futók versenyhangulatba kerüljenek.

 

Zentralfriedhof (központi temető)

Kérdés, szabad-e egy temetőnél futni. A válasz igen. Sőt a bécsi központi temető futásra csábít, hiszen 2019 óta táblák jelölik a 2 és 5 kilométeres útvonalat. A terület rendkívül gondozott, még cukrászda is van. A sírokra lépni persze tilos, és a gyászszertartásokat is ajánlott elkerülni.

 

Kahlenberg

Impozáns látványt nyújt a 19. kerületben lévő hegy, és bár a 10 kilométeres útszakasz könnyedén teljesíthető, kevesen vállalkoznak a megtételére. Kezdőknek is ajánlott. Érdemes a D-jelű villamos végállomásától indulni, s a Wildgrubgasse irányát követve nekiveselkedni az emelkedőnek.

 

Mielőtt azonban bárki útnak indul, érdemes tudni: megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok, de Magyarországról korlátozás nélkül lehet átlépni az osztrák határt, hazánk ugyanis pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott. Aki hazatér, készüljön, hogy tíz napot kell házi karanténban töltenie, amelyet kiválthat öt napon belül, legalább 48 óra különbséggel két alkalommal elvégzett negatív koronavírusteszttel.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.