Bringázzunk az osztrákoknál!

Nyugati szomszédunknál találhatók Európa-szerte a legszebb és a legjobban kiépített kerékpáros útvonalak, amelyek közül ötöt bemutatunk mi is, érdemes kipróbálni valamelyiket.

Ausztria valódi kerékpáros-paradicsom, mert jól kiépített úthálózattal, változatos terepekkel, hegyen-völgyön át, tavak és folyók partján kanyargó utakkal várja a kerekezni vágyókat. Nyugati szomszédunknál vannak Európa-szerte a legszebb kerékpárútvonalak, érdemes tehát nyeregbe pattanni és kiruccanni kicsit. Az oe24.at oldal segítségével összegyűjtöttük az öt legmenőbb bringautat.

 

RÖMERRADWEG

Útjuk során a kerékpárosok alaposabban is megismerhetik a történelmet. Táblák és feliratok avatnak be a római kor múltjába, múzeumoknak, valamint ásatásoknak köszönhetően ismerhetik meg egy birodalom virágkorát. Az útvonal 242 kilométer hosszú, a németországi Passauból indul, és a felső-ausztriai Ennsben ér véget. Frankenmarktban kitérőt tehetünk a türkizzöld Attersee felé.

Tudta-e? Az útvonalat az elejétől a végéig egy római pajzs jelzi, így nem lehet eltévedni.

 

FERTŐ TÓ MENTI KERÉKPÁRÚT

A tó körüli – hazánkba is átnyúló – biciklitúra csaknem 125 kilométeres kihívást jelent, igaz, sík terepen, ezért gyermekeknek és időseknek egyaránt ajánlják. A Fertő tó mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa legnyugatabbra fekvő síkvidéki, szikes, sós állóvize. A tó menti kerékpárút a világörökség része, a napsütötte Burgenlandot köti össze Magyarországgal.

Tudta-e? Gyermekeknek 12 éves korig kötelező bukósisakot viselniük!

 

SALZKAMMERGUT

A kerékpár-útvonal körbeér, s három tartományt, Felső-Ausztriát, Salzburgot és Stájerországot érinti. Már Ferenc József császár és Sissi is szívébe zárta a vidéket, és rendszeresen hónapokat töltöttek el Salzkammergutnál. Az útvonal összesen 337 kilométer hosszú, és ha végigtekerjük, utunk során tizenhárom csodálatos ausztriai tavat is felfedezhetünk.

Tudta-e? Az útvonal néhány szakaszát busszal, vasúttal vagy hajóval is megtehetjük pihenésképp.

 

 

TRAISENTAL-KERÉKPÁRÚT

Összeállításunkban ez a legrövidebb útvonal, mivel hossza „csak” 111 kilométer. Szelíd és vadregényes szakaszok alkotják, lélegzetelállítóan szép tájak övezik, az enyhe emelkedők révén tökéletes túra családoknak és élménykerékpárosoknak. Az útvonal érinti St. Pöltent, Lilienfeldet, valamint Mariazellt is, ahol felejthetetlen gasztronómiai élményben lehet részünk.

Tudta-e? Vannak az útvonalnak kifejezetten kisgyermekeknek ajánlott szakaszai is.

 

STÁJERORSZÁGI BORVIDÉK

A friss levegőn végzett testmozgás mellett megismerhetjük Stájerország kulturális és gasztronómiai sokszínűségét is. A csaknem 400 kilométer hosszú kerékpárútvonal mellett számos szőlőbirtokot és borospincét találhatunk, aki pedig kikapcsolódni szeretne, szeretettel várják a minden igényt kielégítő wellness-szállodák.

Tudta-e? A „Buschenschank”, azaz a vidéki borozó lehetőséget ad a helyi ízek megkóstolására.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.