Délies családi boldogság

Karintia feledhetetlen téli pillanatokat tartogat az egész családnak – az alábbi programok garantáltan mosolyt csalnak minden gyermek arcára.

Karintiában minden gyermek tudja, mi kell a család boldogságához, hiszen Ausztria legdélebbi fekvésű tartományában valóra válnak a télhez fűződő álmok. A jövő síbajnokai itt teszik meg az első lépéseket (csúszásokat…) a széles, kitűnően előkészített pályákon, ezenfelül bolondos szánkózás, izgalmas kirándulások sora és kikapcsolódást nyújtó téli wellness várja a látogatókat.

SÍOKTATÁS HEIDIVEL ÉS PETERREL
A Falkert-hegy melletti Heidi Alm Bergresort igazi csemege a családoknak és az ínyenceknek. A gyermekeknek szóló Heidi-sorozat közkedvelt figurái játékos tanulással csábítanak sílécre. A gyermekszállótól a síiskolán át a Heidi Alm Síparkig itt minden az apróságokért van. A téli sportok ifjú kedvelőit széles és biztonságos lejtők, illetve tapasztalt síoktatók várják.
Weboldal: www.heidialm.at

ÁLLATI SZÓRAKOZÁS A KATSCHBERGEN
A Katschberg családi üdülővidék kitűnően felkészült az egész család igényeinek kielégítésére. Miközben a szülők a tél nyújtotta örömöket élvezik 70 kilométernyi kitűnően felkészített és teljes hosszában hóágyúkkal felszerelt pályán, addig a kisebbek Katschi gyermekvilágában szórakoznak. Az életnagyságú, vidám figurákkal díszített, elkülönített pályán biztonságban és félelem nélkül lehet síelni. Aki nem akarja gyalog cipelni a síléceket, lovas kocsival indulhat el a szállodából. Amikor pedig a síelőknek pihenniük kell, melegedőpavilonokban húzhatják meg magukat.
Weboldal: www.katschberg.at

Fénykép: Arnold Poeschl

MINDENKI MEGMÉRETHETI MAGÁT
A Nassfeld síterepen minden pálya új meglepetést kínál – főleg a fiataloknak. A lélegzetelállító funpark változatos pályáin biztosan nem lehet unatkozni, a „Ski Movie & Speed Photo” pályákon pedig mindenki próbára teheti a képességeit. A 110 kilométernyi sípályát kínáló paradicsomban harminc korszerű felvonó gondoskodik arról, hogy a látogatók sebesen feljussanak. A különlegességre vágyókat a „Snake” várja: a 700 méteres pálya – tele ugratókkal és éles kanyarokkal – egy idilli erdőben kígyózik.
Weboldal: www.nassfeld.at

Éjszakai túra a tanyához
A „Dobratsch – unplugged!” jelmondattal mesés pillanatokat élhetünk át a természeti parkban. A vezetett éjszakai túrán mesterséges fények nélkül barangolhatunk el a pattogó tábortűzzel kecsegtető és a régmúltból származó, izgalmas történeteket kínáló Hundsmarhof tanyához, ahol kellemes környezetben pihenhetünk meg.

A NOCKY FLITZER TÉLEN IS SUHAN
Tizenhárom éles, meredek kanyar, tizenöt hullám és három fordító: a Nocky Flitzer, a Turracher Höhe rendhagyó alpesi hullámvasútja szárnyakat ad az élményeknek. Az 1600 méteres pályán vidáman suhanunk a völgybe: ebben a téli „buliban” a nagymama és a nagypapa is részt vehet, hiszen a kabinos felvonó a fiatalokat és az időseket, a nagyokat és a kicsiket egyaránt felviszi a bobpálya feletti állomáshoz. Ezen kívül a Turracher Höhe sívidék Ausztria legjobb fun mountain kínálatával, gyermekpályákkal, hóparkkal, funslope-pal, valamint funcrossszal gondoskodik az ifjak szórakoztatásáról.
Weboldal: www.turracherhoehe.at

Fénykép és nyitókép: Franz Gerdl

SÍVIDÉK ÉS TERMÁLFÜRDŐ-PARADICSOM
Bad Kleinkirchheim széles lejtőivel nyűgözi le a vendégeit: több mint 100 kilométernyi kitűnően karbantartott pálya várja a családokat, huszonnégy felvonó garantálja a feljutást. Az üdülés örömét két termálfürdő fokozza a kikapcsolódás óráiban: a Római termálfürdő a wellness alpesi fellegvára 12 ezer négyzetméteren, tizenhárom szaunával, a 2017 szeptemberében újranyitott St. Kathrein családi termálfürdő pedig Karintia legnagyobb víztükrével büszkélkedhet. A fiatal vendégek leginkább a 86 méteres beltéri csúszdát kedvelik, amely a leghosszabb a tartományban.
Weboldal: www.badkleinkirchheim.com

De ez még mind semmi! Ausztria napfényes déli vidéke további kalandokat tartogat, legyen az izgalmas hótaposótúra a természetbarátoknak, sikoltozós szánkózás a kalandoroknak, jégtánc a korcsolya ördögeinek, hóemberépítés a szórakozni vágyóknak vagy sütés-főzés az ínyenceknek.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.