Egyenes gerinccel könnyebb

Néhány euróba kerülő tartásjavítót tesztelt egy osztrák újságírónő, s bár közben úgy mozgott, mint akit idegbecsípődés gyötör, néhány órás viselése segít megfelelően tartani a testünket.

Akik irodai ülőmunkát végeznek, és éppen a monitor előtt dolgoznak, álljanak meg egy pillanatra, s figyeljék meg, milyen az ülőhelyzetük. A többség – miután gyorsan kihúzza magát – azt felelné: nem is olyan rossz. Az igazság azonban, hogy mihelyst nem figyelünk, hajlamosak vagyunk mélyre csúszni a székünkön vagy előregörnyedve meredni előre.

A helytelen testtartás rengeteg egészségügyi probléma és kínzó fájdalom kiváltója lehet. Erre mutatott rá az osztrák Der Standard című lap is. A szerző, Bernadette Redl a téma feldolgozása közben felismerte, hogy az íróasztalnál töltött munkanap végére olyan görbe a háta, mint egy kérdőjel, ezért kapva kapott az alkalmon, hogy teszteljen egy tartásjavítót.

A termék – amelynek a nevét az összeállításban jótékony homály fedi – egy nagy osztrák áruházlánc (Hofer) üzleteiben 6.99 euróért, vagyis mintegy 2300 forintért kapható. A fekete, párnázott hevedert úgy vesszük fel és viseljük, mint egy hátizsákot (ugyanakkor elfér a ruha alatt), illetve úgy kell a tépőzárak segítségével beállítani, hogy rögzítse a vállat.

Viselése közben kezünket nehezünkre esik előre kinyújtani, a vállunk pedig hátrafeszül. Ennek köszönhetően testtartásunk csakugyan kiegyenesedik. Használatkor ritkábban fordulhat elő, hogy görnyed a vállunk, és a fejünk előreesik, a heveder ugyanis kellemetlenül szorít – írhatnánk, figyelmeztet, ha nem húzzuk ki magunkat.

Minél feszesebbre állítjuk, annál szögletesebben lehet benne mozogni. A tesztelő újságírónő például olyan szorosra húzta, hogy messziről úgy festett, idegbecsípődése van, annyira mereven és robotosan sétált.

 

A helytelen testtartás idővel kellemetlen fájdalommal járhat.

 

Hosszú idő után mégis előfordulhat, hogy viselése közben görnyedni kezdünk. Az egyenes testtartás tehát nem magától értetődő, kell valami, amely emlékeztet, hogy húzzuk ki magunkat. A termék csak addig lehet hasznos, amíg nem szokjuk meg a viselését.

A csomagoláson szerepel, hogy naponta 4-6 óránál többet ne hordjuk. Azt már a hozzászólásokat író vásárlók fűzték hozzá, hogy testtartásunkon többek között rendszeres tornával és mozgással javíthatunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.