Jéghideg tavak, garantált felfrissülés

Három népszerű osztrák tavat és környezetét ajánljuk, ahol nemcsak a hűsölni vágyó vendégek találják meg számításaikat, hanem mindenki maradandó élményben részesülhet.

Az elmúlt napok meleg időjárása rámutatott: még mindig az a legjobb megoldás, ha a természetben keressük a felfrissülést. Nyugati szomszédunk, Ausztria bővelkedik a fürdőzésre alkalmas tavakban, ráadásul ezek közvetlen környéke számos sportolási lehetőséggel kecsegtet.

KARINTIA: WEISSENSEE

Érdemes megmártózni a csaknem 1000 méter tengerszint feletti magasságban lévő, fjordszerűen elnyúló tóban. Vize néhány Celsius-fokkal hidegebb a tartományban megszokottnál, így valódi felfrissülést jelent.

Érdemes kipróbálni:
• Gyalogtúra Techendorftól a keleti csücsökben lévő Dolomitenblickig, amelynek kikötőjéből hajóval indulhatunk vissza. Népszerű és rendkívül látványos túraútvonal.
• Szabadstrand Techendorf déli részén, a kemping előtt, amely hatalmas területével és remek kialakításával várja a fürdőzni vagy napozni vágyókat.
• Naggler Alm: a hegyikerékpározás szerelmesei biztosan találnak nekik kedveset a 150 kilométeres útvonal tizenegy különböző szakasza közül. Bringát is lehet kölcsönözni!

BURGENLAND: NEUFELDER SEE

Fiatalok és idősek körében is népszerű az Újfalusi-tó, amely Lajtaújfalu (Neufeld an der Leitha) nevezetessége, vonattal és busszal is megközelíthető hazánkból. Nemcsak az úszni vágyóknak, hanem a szabadidős búvároknak is kellemes a tó frissítő, 22–24 Celsius-fokos hőmérséklete.

Érdemes kipróbálni:
• Az Újfalusi-tó az egyetlen Ausztria keleti szegletében, amely mélysége és tisztasága révén kedvez a búvársportnak. A strand mellett lévő Lorenc búváriskola segít elmélyülni a sportág szépségében.
• A strandröplabda kedvelői nemzetközi tornák rendezésére is alkalmas, hitelesített pályán tehetik próbára tudásukat, a strand vendégei ingyenesen használhatják. Zuhanyzási lehetőség is van.
• A strand hátsó szegletében kölcsönözhetünk szörfdeszkát vagy SUP-ot, a tó vize elsősorban a kezdőknek kedvez, de a megszállottak is bizonyára megtalálják a számításaikat.

TIROL: ACHENSEE
Ausztria leghidegebb vizű tavai közé tartozik. Csak a legbátrabbak vállalkoznak rá, hogy megmártózzanak benne, a vize ugyanis még nyáron sem emelkedik 20 Celsius-fok fölé. Mégis kedvelt úti cél, mert Tirol legnagyobb természetes tava.

Érdemes kipróbálni:
• A fjordszerű, jól megközelíthető Acheni-tó kiváló túralehetőségekkel csábít: 500 kilométer hosszú, gondozott és jelölt útvonalon járhatjuk be a csodálatos tájat. A család valamennyi tagjának ajánlják.
• Osztrák és külföldi golfozók egyaránt szívesen keresik fel, mert két remekül előkészített golfpályán hódolhatnak szeretett sportáguknak. Már nagy versenyeket is rendeztek itt.
• Annak, aki mozgás helyett nosztalgiázásra vágyik: a legidősebb, gőzzel hajtott fogaskerekű több mint 120 esztendeje szállítja utasait Jenbachtól az Acheni-tóig.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.