Kötélidegzettel a mélybe

Egyszerre kapnak meg mindent a magasság, a sebesség, valamint a repülés szerelmesei a stájerországi drótkötélpályán. Két és fél kilométer hosszú, és még két köztes megállója is van.

Akik már a létra tetején is szédülnek, és két kézzel kapaszkodnak a karnisba, amikor leszednék a függönyt, azoknak érdemes egy békés kilátón szokniuk a magasságot és a mélységet. Akiknek azonban nincs tériszonyuk, ráadásul némi adrenalinlöketre is vágynak, azoknak ajánljuk a stájerországi Schladming közelében található drótkötélpályát.

A magasság, a sebesség, valamint a repülés szerelmesei egyszerre kapnak meg mindent a Gröbming kalandpark jóvoltából. Első ránézésre talán ijesztő lehet fentről a messzi mélybe vezető kötélpálya (zipline), ám csak az Alpok hegyes-völgyes vidékeinek látványa miatt is érdemes belevágni a nem mindennapi kalandba. Felejthetetlen élményben lehet részünk!

A drótkötélpálya jellemzői:

  • 2.5 kilométer hosszú
  • 2 köztes megállója van
  • 4 egymással párhuzamos kötelet feszítettek ki
  • 700 méter a szintkülönbség
  • 65–115 kilométer per órás sebességet érhetünk el
  • 161 méterre távolodunk el a talajtól

Kétségkívül egyre több kalandpark vagy síterep épít és üzemeltet ilyet, a 2013-ban átadott Zipline Stoderzinken ugyanakkor azzal büszkélkedik, hogy a leghosszabb drótkötélpályát működteti Európában. A lesiklás 1600 méter magasból indul, aggódni azonban nem kell, minden egyes nap tesztelik és vizsgálják a pályát, valamint a biztonsági felszerelést is.

Ugyanakkor ne feledjük el, hogy

  • 8 évnél fiatalabbak nem csúszhatnak
  • minimum 30, maximum 125 kilogrammos látogatók használhatják
  • nem ajánlják keringési zavarral vagy magas vérnyomással küszködőknek
  • tilos alkoholt fogyasztani, még ha úgy is érezzük, hogy ittasan küzdhetjük le a félelmeinket

Júniusban szombattól vasárnapig (10 és 17 óra között), július 1. és szeptember 9. között azonban már mindennap nyitva van: 15 év alatti gyermekeknek 25 euróba (8 ezer forintba), kamaszoknak és felnőtteknek 39 euróba (csaknem 12 ezer forintba) kerül egy lecsúszás. Az érdeklődőket óránként induló buszokkal szállítják a kalandparkból a hegyállomáshoz, a transzfer díja benne van a jegyárban.

Nem lehet unatkozni

Kicsi és nagy adrenalinlöketekben is része lehet annak, aki Schladming-Dachstein térségben választ magának nyári kalandot. Megmászhatja a hegyoldalt, majd leereszkedhet a völgybe, megtapasztalhatja a víz ősi erejét, részt vehet sziklamászáson vagy evezős túrán. Mindegy, hogy egyedül vagy csoportban, esetleg családdal érkezik, biztosan nem fog unatkozni.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.