Osztrák úti célok gyermekekkel

Kiránduljunk nyáron is, hogy a kicsi megismerhesse a természetet, s a szomszédos Ausztriában a bringaútvonalak és a kicsit hűvös tavak mellett tanyasi gazdaságok is kínálnak programokat.

 

Természetükből fakadóan a gyerekek kíváncsiak, minden érdekes lehet nekik, ami körülveszi őket. A hosszúra nyúló nyári szünetben viszont unalmassá válhat a megszokott környezet, nem árt, ha szabadidőnkben kimozdulunk a kicsikkel. Ezúttal két olyan helyszínt ajánlunk, ahol a szórakozás garantálva van a gyerekekkel is.

 

IRÁNY A TANYASI VILÁG!

Egy gazdaság kiváló terep, hogy a városi gyerekek kiszakadjanak otthonról, és egy addig ismeretlen világban merüljenek el. Megismerkedhetnek a növény- és állatvilággal, lehetőségük nyílik, hogy állatokat simogassanak és etessenek, bogyókat, gombákat gyűjtsenek, pónin lovagoljanak, vagy felüljenek egy traktorra. A gyerekek fogadására szakosodott parasztgazdaságok ennél is többet nyújtanak: játszótérrel, futballpályával, valamint pingpongasztallal csábítják magukhoz a mozogni vágyókat. De a felnőtteknek is kedveskednek, sok gazdasághoz wellnessrészleget, úszómedencét is építettek.

Érdemes kipróbálni: a burgenlandi Wörterbergben lévő gazdaságban gokartozni is lehet.

 

A Fertő tónál bringázhatnak is a gyerekek. Fotó: shutterstock

 

IRÁNY A FERTŐ TÓ!

Nyugati szomszédunk a csodálatos hegyvidékek mellett gyönyörű, fürdőzésre alkalmas tavakkal is büszkélkedhet. A Fertő tó mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa legnyugatabbra fekvő síkvidéki, szikes, sós állóvize. Mivel a mélysége nem haladja meg a másfél métert, főleg családoknak ajánlott. Nem csupán a tó, a környezete is megér egy (vagy több) kirándulást. Podersdorf (Pátfalu) a tó keleti partjának legjelentősebb turistacélpontja. Ezt annak köszönheti, hogy kedvező a fekvése, mert szinte egyedülálló módon nem választja el nádas a strandtól. A falu szélén van egy működőképes, zsindelytetős szélmalom, amely 1663-ban épült, s műemlékvédelem alatt áll.

Érdemes kipróbálni: a régió nagyszerű lehetőséget kínál egy családi kerékpártúrára is.

 

Bárhová megyünk is gyerekkel, íme néhány tanács:

  • csomagoljunk elegendő ennivalót és vizet, mert az éhes gyerek boldogtalan gyerek
  • játékos feladatok segíthetnek jobban megismerni a környezetet
  • ha lehetőség van rá, hagyjuk, hogy a gyerek határozza meg az útvonalat
  • sose a saját teljesítőképességünket vegyük alapul
  • mindig legyen nálunk elsősegélyszett

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.