Európa-bajnok futó edzi Ronaldót

Cristiano Ronaldo 34 évesen is mindent megtesz, hogy a legjobb legyen. Az ötszörös Aranylabda-győztes labdarúgó futótechnikáját Francis Obikwelu korábbi Európa-bajnok sprinter csiszolja.

Csapataival ötször nyert Bajnokok Ligáját, a portugál válogatottal Európa-bajnok lett, és ötször megkapta az Aranylabdát is – Cristiano Ronaldo ennek ellenére motiváltabb, mint valaha. A portugál klasszis nagyon szeretné, ha a következő idényben nemcsak az olasz bajnokságot, hanem a Bajnokok Ligáját is megnyerné a Juventusszal. Rajta nem fog múlni a siker. Mindig is híres volt arról, hogy nem ért véget neki az edzés, amikor az edző lefújja a tréninget, rengeteg különedzést végez, hogy a világ legjobbja legyen.

A portugál sztár a napokban a közösségi oldalán osztotta meg, hogy futóedzéseit Francis Obikwelu irányítja. A nigériai születésű portugál atléta például a 2004-es athéni olimpián ezüstérmet szerzett 100 méteren, a 2006-os atlétikai Eb-n pedig a 100 és 200 méteres síkfutást is megnyerte. Ő csiszolja most a futballista futótechnikáját, Ronaldo ugyanis a leggyorsabb akar lenni.

A Juve labdarúgója több videót is megosztotta az edzésről. Egykori csapattársa, Marcelo meg is jegyezte a hozzászólásokban, hogy nagyszerű a technikája.

„Nagyszerű élmény volt a barátommal edzeni” – írta Ronaldo a videókhoz, azt viszont nem árulta el, milyen sebességgel fut.

Egy 2019. februári FIFA-kimutatás szerint a holland Arjen Robben volt a leggyorsabb futballista. A Bayern München nyáron visszavonuló klasszisa 37 km/órás sebességgel futott egy meccsen. A második legfürgébb Shane Long. A Southampton játékosa jócskán elmaradt Robbentől, 35.31 km/órás sebességgel szaladt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a korábbi Manchester United-focista, Antonio Valencia áll 35.2 km/órás adattal. Egy 2018-as lista szerint Ronaldo sebessége 33.6 km/óra volt, ezzel a 14. leggyorsabb futballista.

Ronaldo maximalista. A rúgótechnikája tökéletes, a futótechnikáján még van mit csiszolni /Fotó: AFP

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.