Életmód

ÉLETMÓD
A húzódzkodáshoz hasonlóan a tolódzkodás is minimális eszközigényű, nagyon hatékony saját testsúlyos gyakorlat, amit – mint a legtöbb ilyet – lehet rosszul csinálni. Nézzük, mire kell a legjobban odafigyelni!
ÉLETMÓD
Az életmódváltás egyik első lépése a finomított cukor elhagyása az étrendből, ami szinte mindenkinek nagy kihívás. Pedig a szervezet nagyon hálás lesz érte.
ÉLETMÓD
Az olasz Internazionale vezetősége véget vetett a belga válogatott labdarúgó káros szenvedélyeinek, aki sosem titkolta, hogy cigarettázik, klubja azonban diétára és életmódváltásra kötelezte.
Életmód
Csupa izom, kockahasú, világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó vált a „kis Buddhából” – Tóth Krisztián alig egy év alatt változtatta meg testfelépítését. Íme öt tanácsa a szabadidős sportolóknak.
FITNESZ
A házi erősítés népszerű és egyszerű eszköze a haskerék, de nem mindenkinek megy a használata. Ha már hozzáerősödik az ember, akár kedvenc sporteszközzé is válhat.
ÉLETMÓD
Az új-zélandi Elle Goodall esélyei nem voltak túl jók: már 184 kilogrammot nyomott, amikor az orvos közölte vele, most már az életével játszik. Közben csokigyári dolgozóként volt kihívás bőven az életében.
Úszás
Tizenkétezer kalória – naponta ennyit fogyasztott el minden idők legsikeresebb olimpikonja. Az egykori úszó egy nemrég készült interjúban bevallotta, megterhelő volt számára az étkezés.
Életmód
A közösségi médiában a vegán étrend kategóriában születik a legtöbb bejegyzés, de a teniszben vagy az ökölvívásban is akad, aki nem fogyaszt húst. Valójában mit esznek pontosan a vegánok?
HÁTTÉREMBEREK
Ki könnyebben, ki nehezebben viseli, ha a kötelező felszerelés hiánya miatt kizárják egy-egy terepfutóversenyen – egy-két tanulságos történetet mesélt nekünk a Háttéremberek nevű sorozatunk aktuális szereplője, Feigl Nikolett.
ÉLETMÓD
A libanoni születésű színész szeptemberben betöltötte az ötvennégyet, de hasonlóan néz ki, mint húsz éve, mert ha egy szerep megkívánja, akár napi négy-öt órát is az edzőteremben tölt.
ÉLETMÓD
Az életmódváltás a sportolás elkezdése mellett étrendünk megreformálását is jelenti, de sokan a divatos étrendeket próbálják ki. Sorozatunk következő részében mutatunk egy hatásosabbat.
ÉLETMÓD
Chapin Jacob a Dana-Farber Marathon Team tagjaként fut április 15-én a Boston Marathonon. A Dana-Farber intézet rákbetegekkel foglalkozik, s ezért választotta Chapin ezt a csapatot.
Környezetszennyezés
Világszerte egyre nagyobb probléma a környezetszennyezés, nem csoda, hogy több amatőr és profi sportoló is csatlakozott a nemrég útjára indult Trashtag kihíváshoz.
INTERJÚ
A személyi és futóedzőnek természetes, hogy tanítványaival együtt mozog, fut és akár versenyekre is elkíséri őket, de sportsikereit sem hanyagolja el, különben nem bírná a száztíz kilométeres kerékpárversenyt sem.
Háttéremberek
Futás nyakkendőben és miniszoknyában, miközben a szervezéskor a futók és az önkéntesek kényelme, továbbá a környezettudatosság van a középpontban – Walter Ulrik segítőként és szervezőként is élvezi a munkát.
ÉLETMÓD
Az életmódváltás nemcsak azzal jár, hogy elkezdünk sportolni, ilyenkor az étrendünket is megreformáljuk. Sokan a divatos étrendek valamelyikét próbálják ki. Új sorozatunkban elsőként a paleoétrend alapjait mutatjuk be.
HÁTTÉREMBEREK
Balázs Erzsébet már tizenharmadik éve segít terepfutóversenyeken, ennyi idő alatt csak három eseményt hagyott ki. Töretlen lendülettel segít minden szervezési feladatban, az sem szegte kedvét, hogy az elején bőrig ázott.
Életmód
Az emberi test tömegének több mint a fele víz. A vízből azonban folyamatosan veszítünk, így a kiszáradás megelőzése miatt inni kell. Na de mennyit?
ERŐNLÉT
Az Atlético Madrid a héten búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A csapat védője, Sztefan Szavics az erőnléti edzőt okolta a kudarcért. Az Atlético fizikumáért évek óta az egykori rögbijátékos, Oscar Ortega felel.
ÚJ KÖZEGBEN
Csöndör László, vagyis Diaz, a Wellhello énekese is időről időre megosztja majd a Csupasporttal gondolatait a szabadidős sportról, hiszen ő maga is keményen edz, hogy jó formában legyen. Első blogbejegyzésében sportszeretetéről ír.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.