Fogyjon retró sporteszközzel!

Mikor használt legutóbb hulahoppkarikát? Az ugrálókötélhez hasonlóan ezt a sporteszközt is leginkább gyerekkorunkban használtuk. Pedig a hasi zsírpárnák eltüntetésére az egyik legjobb módszer, ha hulahoppozunk.

Beyoncé és Michelle Obama is erre a mozgásmódszerre esküszik. A hulahoppkarika mindennapos használatával javítunk a testtartásunkon, erősítjük az izmainkat, fokozzuk a vérkeringésünket. De nézzük, milyen előnyei vannak ennek a mozgásformának.

  1. Feszesíti az izmokat

Talán nem is gondolná, de hulahoppkarikázás során a test 30 különböző izmát mozgatja meg az ember, beleértve a csípő-, derék-, fenék-, has-, hátizmokat. Ha rendszeresen, napi szinten legalább 30 percet gyakorol, akkor néhány héten belül tapasztalhatja, mennyivel feszesebbek lesznek az izmai.

  1. Kiváló kalóriaégető sport

Ha fogyni szeretne az ember, akkor az étrend megváltoztatása mellett a mozgást is beiktatja a mindennapjaiba, hogy minél több kalóriát égessen el. A hulahoppkarikázással félóránként 250-300 kalóriát égethet el az ember.

  1. Kényelmes, olcsó

Az sem mellékes szempont, hogy nem igényel nagy anyagi befektetést ez a mozgásforma. A sportboltokban 1300 forinttól lehet már kapni hulahoppkarikát különböző méretben, színben. Szintén nagy előnye, hogy nem kell konditermi bérletet fizetni. Otthon, akár tévénézés közben is tud edzeni.

A hulahoppkarikával való edzés fogyaszt, feszesíti az izmokat és az egyensúlyérzéket is javítja /Fotó: Shutterstock

  1. Javítja a vérkeringést

Mint minden kardiomozgás, a hulahoppkarikával végzett edzés is jó hatással van a vérkeringésre, szívműködésre. Az intenzív mozgás segíti az oxigénáramlást a vérben, így csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

  1. Javítja az egyensúlyt

Ezzel az edzésformával nemcsak azt éri el, hogy karcsúsodjon és feszesebbek legyenek az izmai, hanem az egyensúlyérzékét, testtartását is javíthatja.

Hogyan kezdje el?

Keresse meg a megfelelő méretű karikát!

Az edzés sikere a megfelelő méretű karikán is múlik. A boltokban többfajta méretű és súlyú karikát árulnak, éppen ezért érdemes kikérni az eladók véleményét. Ha fogyás céljából választja ezt a mozgást, akkor a legtöbbször a fából készült karikát ajánlják. A nehezebb súlyú karikákat haladóknak ajánlják.

Kezdje rövidebb edzésekkel!

Nem mindenki érez rá azonnal a hulahoppozásra, de ne adja fel az első alkalom után. Először hetente 2-3 alkalommal eddzen 10 perceket, és ahogy belejön, növelje az adagot!

Nézzen edzésvideókat!

Ma már szinte nincs olyan, amit ne találnánk meg az interneten. A különböző videomegosztó csatornákon számos hulahopptréning fellelhető. Próbálja ki ezeket!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.