Így készíts egyre jobb képeket okostelefonnal!

Emlékeztek még, milyen volt, amikor minden háztartásban volt egy eldobható filmes fényképezőgép? És emlékeztek az elmosódott, életlen családi fényképekre, a fényt kapott filmtekercsre, a hosszú várakozásra, amíg előhívják? (x)

Az okoskütyük korában már tényleg csak annak van fényképezőgépe, aki profi, esetleg hobbiszinten foglalkozik fotográfiával, analógot pedig már tényleg csak a technológia megszállott szerelmesei használnak. Persze ennek a nosztalgikus irányzatnak is megvan a maga romantikája, de nem sokkal egyszerűbb, hogy ha szeretnénk megörökíteni egy pillanatot, elég a zsebünkben lapuló telefont elővennünk?!

A digitalizáció után az okoseszközök robbanásszerű fejlődése és mindenki számára elérhetővé válása egy csapásra leegyszerűsítette életünk számos területét.

A gyors kommunikáció, a közösségi média térnyerése, a navigációs appok és rengeteg más hasznos funkció mellett a fotózásra és videózásra is nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztők.

A különböző okostelefonokat gyártó cégek generációról generációra egyre profibb kamerákkal látják el a készülékeket. A fejlődés mind a fényképezés, mind a videókészítés területén szembetűnő: profi fényképészek és filmesek számolnak be pozitív tapasztalataikról, nem egy alkotás készült már okostelefonnal.

De ma már nem kell profinak lenni, hogy képesek legyünk jó fotókat készíteni. A telefonunkat felszerelhetjük egy rakat olyan kisegítő eszközzel, amilyeneket pl. a Ballvin.hu oldalról tudunk megrendelni.

Ha szoktál telefonnal fotózni, nem hiányozhat az eszköztáradból ez az univerzális állítható mobil állvány (más néven tripod) sem!

Ez a több színben is elérhető állvány golyós kialakításának köszönhetően nemcsak sík felületre támasztható, könnyedén rögzíthető oszlopra, korlátra, fára és szinte bármilyen egyéb felületre is. Készítői csúszásgátlós gumival is ellátták, hogy még biztosabban tartsa a hozzá rögzített telefont. Mérete kicsi, könnyen és gyorsan összecsukható, így bárhová magaddal viheted.

Egy ilyen tripod használata hozzásegít, hogy stabilabb, jobb minőségű képeket és videókat készíts, legyen az akár szelfi, új profilkép, táncolós videó vagy baráti találkozó megörökítése.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.