Szabó Zsófi az egészségmegőrzés miatt fut

Az RTL Klub Reggeli műsorvezetője május végén úgy döntött, újra futócipőt húz, és eredményéről folyamatosan tájékoztatja követőit. Jó idővel a K&H mozdulj! félmaratonon is célba ért.

A karantén sokakat arra ösztönzött, hogy változtassanak életmódjukon, s egyre többen kezdtek el mozogni. Szabó Zsófi is arra használta fel ezt az időszakot, hogy újra futni kezdjen. Ez azonban nem egy új hobbi nála, csupán visszatért az alapokhoz.

„Egész életemben sportoltam – kezdte a színésznő, az RTL Klub Reggeli műsorvezetője. – Gyermekkoromtól kezdve versenyszerűen lovagoltam, majd ezt követően elkezdtem futni. Nem is ment rosszul, egy félmaratonit is teljesítettem.”

Aztán 2017 decemberében megszületett kisfia, Mendel.

„Amikor megszületett, abbahagytam a rendszeres sportolást. Nem szerettem volna még kis időre sem magára hagyni, és sokszor felébredt éjszakánként. A család és a munka mellett egyszerűen nem voltam képes edzeni. Aztán a karantén alatt azt néztem, hogy az egyik barátnőm, aki háromgyerekes anyuka, rendszeresen jár futni – ez nekem is erőt adott. És elképesztően jó volt újra mozogni! Azzal, hogy futok, megteremtem magamnak az »énidőt«, amire szükségem van.”

A futós posztokkal sokakat lelkesít a közösségi médiában, ám leginkább kisfiának mutat példát.

„Miután végeztem a futással, és hazaérek, Mendel már szalad is hozzám, és azzal fogad, mennyire büszke rám. Ennél nincs is jobb érzés a világon!”

Zsófi szerencsés, mert az egész családja támogatja sportos életmódjában.

„A férjem sportoló, lovas, rengeteget edz, egyszer-egyszer futunk is együtt. Anyukám pedig azzal segít, hogy vigyáz Mendelre, akivel imádják egymást.”

Fő célja a fittség és az egészségmegőrzés, mégis úgy döntött, elindul a K&H mozdulj! félmaratonon, amelyet végül két órán belül teljesített.

„Nehéz és csodálatos volt egyszerre. A tizenhetedik kilométernél bizonytalanodtam el kicsit, hogy minek is csinálom ezt, hogy mit és kinek akarok ezzel bizonyítani, de ez csak egy pillanatig tartott. Szerencsére az edzőm, Szalay Tamás futott velem, és biztatott, így aztán fejben ismét a versenyen voltam. Az agyam teljesen átkapcsolt, és csak futottam. Az volt a vágyam, hogy két órán belül teljesítsem a távot, nagyon örülök, hogy sikerült.

Büszke vagyok magamra, mert keményen megdolgoztam ezért az eredményért. Az pedig külön öröm, hogy a félmaratonira eljött szurkolni az öcsém is, nagyon jó volt látni őt verseny közben és a célnál is.

Tudom, hogy büszke rám a családom, és ez nagyon sokat jelent nekem.”

A futás azóta is része Zsófi mindennapjainak.

„Sajnos inzulinrezisztens vagyok, ezért kell a szervezetemnek a fegyelmezett diéta és a rendszeres mozgás. Amióta futok, minden értékem tökéletes. A futás nekem elsősorban az egészségmegőrzést jelenti és a sport iránti szeretetet, de azért a versenyszellem is motivál. Azért tervezek még versenyezni is, mert imádom a hangulatát. A maratoni táv még messze van, ahhoz még sokat kell fejlődnöm, túlhajtani pedig nem szeretném magam.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.