Állatkínzással vádolták a motokrosszost

Nem minden az, aminek látszik. Ennek ékes bizonyítéka az ausztrál extrém sportoló, Jarryd McNeil videója is, amelyben az ausztrál motokrosszos kedvencével Roogával a kormány mögött ugratott a magasba.

Ártatlan tréfának indult, nagy vihart kavaró ügy lett belőle. Jarryd McNeil a világ egyik legjobb FMX-ese, vagyis freestyle motokrosszosa két és fél éves korában (!) ült először kerékpárra, azóta kilencszer nyerte meg az X-Games extrémsport-versenyt, és ő volt az első motokrosszos, aki egyéni kategóriában sorozatban négy aranyérmet nyert.

A huszonnyolc éves ausztrál extrém sportoló nemcsak a veszélyt és a motorozást imádja, hanem a kutyáját, Roogát is, akit még véletlenül sem sodorna veszélybe. Nemrég mégis állatkínzással vádolták meg, igaz, ebben ő is vastagon benne volt.

„Ha a kutyád el akar menni egy körre, vidd el magaddal” – írta a közösségi oldalán közzétett videóhoz, amelyben Rooga felpattant elé, majd Jarryd egy ugrató segítségével a magasba repülve trükközött a motorjával. Mindezt természetesen bukósisakban, teljes védőfelszerelésben, miközben a kutya egy nyakörvön kívül semmit sem viselt. A felvételt cikkünk írásakor több mint tizennyolcmillióan nézték meg a Facebookon, és közülük többen állatkínzással vádolták meg az ausztrál sportolót.

Ám mint kiderült, csupán egy ügyesen összevágott trükkfelvételről van szó. Állítása szerint nem az igazi Rooga, csupán élethű plüssváltozata ült előtte.

Van egy plüsskutyánk, egy amolyan Rooga kettő pont nulla, és van az igazi, aki mindennap velem tart. Ő nem ugrik, nem trükközik, az álkutya az, amelyik ugrott velem a videóban. Soha nem sodornám veszélybe magamat, ahogy Roogát sem, ezért jobb, ha tudjátok, hogy nem az igazi kutya volt velem. Otthon semmiképp ne próbáljátok ezt ki”mondta egy újabb videóban, amelyben az igazira valóban megtévesztésig hasonlító plüss Roogát is megmutatta követőinek.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.