Ilyen foci nem csak a vicces fotókon van!

Vége van a labdarúgó-világbajnokságnak, így elgondolkoztunk azon, milyen mókás lenne a focit és az extrém sportokat valahogy ötvözni. Aztán rájöttünk, hogy a norvégok már évekkel ezelőtt megtették ezt helyettünk.

Látványos futball, szórakoztató játék, váratlan megoldások. Nem, ez nem a 3–3-ra végződött spanyol–portugál csoportmeccs a 2018-as labdarúgó világbajnokságról, hanem beszámoló egy szokatlan pályán rendezett focimeccsről.

Mindenki ismeri a fenti képet, ami nagyjából egyidős lehet az internettel, és ami valószínűleg egy jól összerakott vicces fotó, mert elképzelni sem tudjuk azokat az idiótákat bátor vállalkozókat, akik képesek lennének egy ilyen pályán lejátszani egy kilencven perces futballmeccset.

De aztán kis kutatás után rájöttünk, hogy ezek a bátor vállalkozók bizony tényleg léteznek, Johan Golden és Henrik Elvestad norvég komikusok (és polihisztorok) személyében, akik az általuk vezetett Golden Goal című tévéműsorban, 2009-ben megszerveztek egy ilyen mérkőzést.

Ráadásul akkor már igyekeztek nagyobb felhajtást csapni körülötte, és meghívtak a két csapatba korábbi norvég válogatott játékosokat, akik az 1994-es világbajnokságon és a 2000-es Európa-bajnokságon képviselték az országot.

Íme a forradalmi futballkísérlet összefoglalója (kattints bátran a videóba, ne zavarjon a semleges indítókép):

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.