Gördeszkás olimpikon lehet 12 évesen

Sky Brown május végén súlyos balesetet szenvedett, de felépülése után visszatért, s máris készül a jövő évi tokiói ötkarikás játékokra, amelyen nála fiatalabb versenyző még nem indult.

A hatalmas gördeszkás tehetségnek tartott Sky Brown a nyáron súlyos balesetet szenvedett, néhány nappal ezelőtt pedig a sportág egyik legnagyobb legendájával, Tony Hawkkal gyakorolhatott. A mindössze tizenkét éves, japán anyától és brit apától született lány a világ legfiatalabb profi deszkása, aki minden valószínűség szerint indulhat a jövő nyári olimpián – feltéve, hogy megrendezik a tokiói versenyt. Ezzel ő lehet minden idők legfiatalabb brit olimpikonja, ami főleg annak tükrében lenne óriási teljesítmény, hogy nincs is edzője, inkább a Youtube-ról lesi el a trükköket. Hogy mekkora ígéret, jól mutatja, főszponzora az egyik legnagyobb sportszergyártó cég, és már Serena Williamsszel is szerepelt egy reklámban.

 

 

Május végén viszont akár az életébe is kerülhetett volna az a brutális esés, amelynek következtében a koponyája, a csuklója és a karja is eltört. Az édesapja elmondása szerint szerencséje volt, hogy egyáltalán életben maradt, viszont felnőtteket megszégyenítő érettséggel és elszántsággal üzent a kórházi ágyról, optimizmusa és elszántsága állítólag az orvosait is elképesztette.

„Ez volt életem legrosszabb élménye, de a szüleimet sokkal jobban megviselte, mindketten zokogtak – idézte őt a Guardian. – Eleinte le akartak beszélni, hogy folytassam, de fel akarok állni, és még keményebben edzek majd, mint eddig. Az esés után bátrabb lettem. Édesapám eleinte nem akarta megmutatni az esetről készült felvételt, de három nappal később megnézhettem. Nem szoktam a bukásaimról beszélni vagy posztolni, mert azt akarom, hogy az emberek lássák, élvezem, amit csinálok, de ez volt a legkeményebb, amit eddig átéltem. Az esésekre szükség van, ezek tesznek minket erősebbé.”

Egy ilyen baleset több felnőttet is örökre elriasztana a sportágtól, Sky Brown azonban amint felépült, ismét deszkára pattant, és néhány hónappal balesete után már Tony Hawkkal gyakorolt, méghozzá a lehető legnagyobb ugratón, a Mega Rampen.

 

 

„Évekkel ezelőtt gyakoroltam itt utoljára, ezért nekem is remek alkalom volt, hogy felfrissítsem a tudásomat” – mondta Tony Hawk, aki a baleset után folyamatosan tartotta a kapcsolatot Sky Brownnal. Egy júniusi interjúban azt mondta a fiatal tehetségről, nagy az esélye, hogy minden idők legjobb gördeszkása legyen belőle.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.