Itt a szibériai téli őrület: a lódeszka

Mit csinál egy találékony orosz fiatal, ha a lakóhelye közelében nincsen hegy, de bőségesen van hó, ő pedig snowboardozni szeretne? Lódeszkázik!

Az orosz Alekszandr Prjazskin imád snowboardozni, de néhány éve elege lett abból, hogy lakóhelyén, Szibériában hiába sok a hó, nincs a közelben egy tisztességes hegy, amiről lecsúszhatna, legfeljebb kisebb dombok.

Felment a netre, ahol látott néhány felvételt, amely megoldást kínált a gondjára: ha a snowboard nem csúszik magától, hát segíteni kell rajta!

„A hegyeink kicsik, amin sajnos nem tudunk változtatni, mert a lejtők nem lesznek hosszabbak, de a húzóerőn tudunk változtatni!” – mondta.

Először autóra kötötte a deszkáját, és úgy húzatta magát, de ez nagyon kötött volt, mert nem tudott változatos terepre menni – mindig csak ugyanoda, ahol az autó is tudott haladni.

Ezért eszébe jutott, hogy talán egy lóhoz lenne érdemes kötni a deszkáját, mert vele aztán bármilyen terepre kimehetnek, egy sima mezőre is. Így is lett, a tevékenységet pedig elnevezte „lódeszkának” (horseboard), és csinált róla egy videót.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.