Ironman vb: lánykérés a célban

Emlékezetesre sikerült az idei Ironman-világbajnokság, az abszolút győztes Jan Frodeno rekordot döntött, a spanyol Iván Cáceres pedig célba érkezését követően megkérte barátnője kezét.

Szeptemberben a Csupasport is írt a román Luana Samaritani crossfitoktatóról, akit első triatlonversenye után párja letérdelve, gyűrűvel a kezében várt a célban. Hasonló élményben volt része a spanyol Iván Cáceresnek, aki 8:47:08-as idővel ért célba a hawaii Ironman-világbajnokságon, és ezzel megnyerte a harminc és harmincnégy év közöttiek versenyét. Célba érve a madridi sportoló letérdelt, megcsókolta a földet, majd gyorsan odament barátnőjéhez, s fél térdre ereszkedve megkérte a kezét. Párja természetesen igent mondott.

 

 

„Egy álmom vált valóra a verseny megnyerésével. Előzetesen az volt a célom, hogy az első ötben végezzek, de azzal, hogy győztem, bizonyítottam, semmi sem lehetetlen” – mondta Cáceres, aki 2003 óta versenyez.

Kedvenc száma a futás, ezt most 2:55:42-es idővel abszolválta. Abszolút kategóriában a konai versenyen az egyaránt német Jan Frodeno és Anne Haug a világbajnok, előbbi 2015 és 2016 után harmadszor nyerte meg a legrangosabb Ironman-versenyt. Jan Frodeno ráadásul új rekordot is felállított a férfiaknál; 7:51:12-es idő alatt teljesítette a 3.8 kilométeres úszásból, 180 kilométeres kerékpározásból és 42.195 kilométeres futásból álló viadalt.

A férfiaknál 2014 óta rendre német versenyző nyert, a húsz elsőséggel rekordernek számító amerikaiak viszont Tim DeBoom 2002-es győzelme óta nem ünnepelhettek aranyérmet az 1978 óta minden évben megrendezett világbajnokságon.

Címlapfotó: elprogreso.es

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.