Nem sikerült Mányokinak

Szombat hajnalban indult neki Mányoki Attila, hogy átússza az Északi-szorost, de nem sokkal a cél előtt abba kellett hagynia a kísérletet.

Augusztus 2. és 8. között kapta meg a lehetőséget Mányoki Attila, hogy megpróbálja átúszni az Írország és Skócia között húzódó Északi-csatornát, az egyetlen és utolsó tengerszorost, amely hiányzik még neki az Ocean’s Seven-sorozatból.

Augusztus 4-én hajnal három óra körül indult el a zalaegerszegi extrém sportoló, hogy leküzdje a 32 kilométeres távot, de az online is követhető GPS-jel szerint nem sokkal a cél előtt fel kellett adnia és vissza kellett fordulnia.

Helyszíni beszámolók szerint a végére nagyon lassan haladt, amit medúzacsípések és gyomorproblémák okozhattak, így a kísérőhajó harminc kilométernyi úszás után felvette őt a fedélzetére, és visszatértek Írországba, ahol Mányoki regenerálódik.

Az Északi-csatorna számára az utolsó az elitsorozatban, de a jelek szerint a legkeményebb dió is, 2016-ban ugyanis már volt egy sikertelen kísérlete. Mindenesetre ismerve Mányoki kitartását, biztos, hogy a legközelebbi lehetséges alkalommal újra fog próbálkozni.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.