„Szenvedély nélkül mi értelme élni?”

Bázisugrás, ejtőernyőzés, sziklamászás – csak néhány a veszélyes helyzeteket kedvelő Clair Marie hobbijai közül. A csinos sportoló és modell mindenkinek azt javasolja, hogy feszegesse kicsit a határait.

A mai, közösségi média uralta világában nem igazán értjük, hogy Clair Marie-nek miért „csak” 65 ezer követője van az Instagramon. A modellként is dolgozó 31 éves amerikai hölgy ugyanis nemcsak nagyon csinos, hanem igazi vagány, belevaló nő, akit szinte vonzanak a veszélyes helyzetek.

Rajong az extrém sportokért, elsősorban a bázisugrást, a sziklamászást és a BMX-et kedveli, mellesleg tizenhat évesen ő volt a sportág történetének egyik legfiatalabb bázisugrója.

Azt pedig csak zárójelben tesszük hozzá, hogy egy fizetős oldalon a meztelen fotói is megtekinthetők… Emellett imád sütni, írni és a vegán étrendet követi, de a fentiek ismeretében ezen már meg sem lepődünk. A sportok iránti szenvedélye már nagyon korán érzékelhető volt.

Kaliforniában nőtt fel, ahol már háromévesen megismerkedett a sziklamászás alapjaival, négyévesen síelni, tizenhárom évesen snowboardozni tanult, tizenhat évesen pedig végrehajtotta élete első bázisugrását.

„Nyolcévesen a sípályán láttam egy videót a bázisugrásról, és azonnal mondtam az édesanyámnak, hogy egy nap ezt akarom csinálni – mondta a TED konferenciáján. – Akkoriban persze fogalmam sem volt, hogy valójában miről van szó, de éreztem, hogy az egész a véremben van. Az első ugrásomat sohasem felejtem el. Este tíz óra volt, aznap este nem lehetett látni a holdat, olyan volt az egész, mintha egy sötét szakadékba ugranék. Elkezdtem visszaszámolni, miközben a szívem a torkomban dobogott.

Úgy éreztem, ha leugrom, meghalok, Aztán néhány perc elteltével aki tanított, azt mondta, hogy ha fél perc múlva nem ugrom le, akkor lesétálunk. Vettem egy nagy levegőt, és megtörtént. Ijesztő és gyönyörű volt, egy pillanatig az egész világ megszűnt körülöttem.

Egyszerre volt a legijesztőbb és a legfelszabadítóbb élmény, amit valaha átéltem.”

Utána egyre több helyen ugrott, ám vélhetően egy féltékeny rivális jelentette őt a gyermekvédelmi hatóságoknál, ezért nyomozás indult az ügyben. Bár már önálló volt, tisztában volt vele, hogy legrosszabb esetben a szülei és a körülötte lévő felnőttek ellen eljárás indulhatott volna. Kilenc ugrás után az ejtőernyőzést is kipróbálta, ötezer alkalom után azonban már nem számolta az ugrásait.

Azt viszont ő is elismeri, hogy még ekkora rutinnal a háta mögött is előfordul, hogy egy belső hang azt súgja, rosszul sül el az ugrás, és ebben az esetben inkább visszavonulót fúj. A hobbijának és a modellkedésnek köszönhetően nagyon sok helyre eljutott már. Persze sokan meglepődnek, amikor meglátják őt magas sarkúban és elegáns ruhában, és megtudják, hogy valójában miket művel.

Ő pedig próbál másokra is hatással lenni, mert azt vallja, hogy mindenkinek érdemes lenne feszegetni a határait.

„A szépség mélység, ambíció és intelligencia nélkül olyan, mint egy szalvétára rajzolt remekmű. Ezért fontos, hogy folyamatosan újabb kihívásokat keressünk, mert sokkal többre vagyunk képesek, mint gondolnánk. Az életben szükség van szenvedélyre, máskülönben mi értelme van létezni? Szerintem egyébként ez a legtöbb emberben megvan, ám ahogy felnőnek, idővel a társadalom visszahúzza őket, és megmondja nekik, hogy mi a normális. Ezt nagyon rossz látni. ”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.