Nem mindegy, milyen cipőt húzunk

Elég bedobni egy pólót, rövidnadrágot, váltózoknit és egy pár sportcipőt a táskába, és már mehetünk is fallabdázni? Majdnem, a helyzet azonban ennél kissé bonyolultabb.

A rutinosabb fallabdázók nyilvánvalóan tudják, miben kell lemenni a terembe, talán van is egy külön összekészített felszerelésük, ám a teljesen kezdők számára hasznos lehet, ha tudják, egyáltalán nem mindegy, miben kezdjük el ütögetni a labdát.

Persze azért nem kell semmi nagyon bonyolultra gondolni, és még hatalmas összeget sem kell a felszelésre szánni, egyszerűen csak oda kell figyelni, mit teszünk be a sporttáskánkba. Ami a ruhát illeti, legtöbb sporthoz hasonlóan itt is elég egy kényelmes, lehetőleg jól szellőző póló és egy short, cipőből azonban egyáltalán nem mindegy, milyet választunk.

Kizárólag olyanban mehetünk le a teremben, amelynek világos/fehér a talpa vagy nyersgumiból készült, a cipő ugyanis semmiképpen sem hagyhat nyomot a pályán. Éppen ezért ha nem megfelelő lábbelit választunk, akkor szinte egész biztosan nem engednek fel minket a pályára.

Bár ütőt a legtöbb helyen lehet bérelni, ha rendszeresen járunk, érdemes lehet ebből is sajátot venni. Itt érdemes kikérni egy edző vagy szakértő tanácsát, mivel sok tényezőtől, egyebek mellett a technikától és a testsúlytól is függ, kinek milyen típusút érdemes választania.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.