FitTokkal a jó erőnlétért

Miközben tombol az új virtuális fitneszőrület, a FitTok, érdemes tudnunk, hogy a számtalan fitneszinfluenszer közül kik azok, akik leginkább meghozzák az emberek kedvét a testmozgáshoz.

Elképesztő sebességgel söpörnek végig a világhálón, pontosabban a TikTok videómegosztó közösségi oldalon a különböző fitnesz- és erősítőgyakorlatokat bemutató kihívások. A FitTok elnevezésű aloldalon se szeri, se száma az új feltöltéseknek, amelyek között válogatva mindenki megtalálhatja a képességeinek és fizikai állapotának legjobban megfelelő gyakorlatot.

A trolloktól egyáltalán nem mentes oldalon persze egyáltalán nem könnyű kiválasztanunk a számunkra ideális mozgásformát, ugyanis – ellentétben a népszerű fitneszalkalmazásokkal – nincsenek rendszerezve. Ráadásul instruktor hiányában nincs, aki elmagyarázza a gyakorlatokat – már ha egyáltalán ezen a felületen komolyan lehet vennünk azokat. Ennek ellenére sokan választják a FitTokot, mert rendkívül szórakoztató, jópofa és életközeli, a mozgásformák változatosak és intenzívek, és végül, de nem utolsósorban, a szolgáltatás ingyenes (ne feledjük, a Nike hasonló alkalmazása, a Training Club havi 4500 forintba kerül).

Természetesen nemcsak hétköznapi emberek, hanem finteszinfluenszerek is megszállták a FitTokot.

Mint arról korábban írtunk, az Instagramon fellelhető szakemberek – leginkább önhibájukon kívül – sokszor éppen az ellenkező hatást váltják ki: a felhasználók idealizálják őket, ami kényszeres fogyást vagy túledzettséget eredményezhet. Egy biztos: a FitTok fitneszguruit és követőiket nem fenyegeti ez a veszély.

A megfelelő választást segítendő, a főként hölgyeknek szóló életmódportál, a bustle.com vette a fáradságot, és több száz FitTok-influenszer közül kiválasztott ötöt, akit nyugodt szívvel követhetünk. Súlyfeleslegtől szabadulni vágyók, figyelem! FitTokra fel!

@bongiwepinana
Bongiwe Pinana személyi edző leginkább annak köszönheti népszerűségét, hogy minden felvételen maszkot visel, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy remekül váltogatja az edzőtermi és a szabadtéri erősítőgyakorlatokat, így rendkívül változatos mozgásformákat tár elénk. Szintén fontos megemlítenünk, hogy gyakorlatainak túlnyomó részét eszközök nélkül, jóformán bárhol elvégezhetjük.

@meg.boggs
Ha éppen kezünk ügyébe kerül egy guggolóállvány vagy egy konditermi pad, kutassuk fel Meg Boggs videóit, aki rengeteg, kiváltképpen e két eszközön végezhető erősítőgyakorlatot mutat be. Meggy nem légből kapja a mutatványait: Fitness for Every Body (Erőnlét minden testnek) címmel írt könyvet, amelyben saját tapasztalatait felhasználva, lépésről lépésre mutatja be, hogyan maradjunk fittek akár fogyás nélkül is. Hab a tortán, hogy Meggyt gyakran láthatjuk kislányával együtt tornázni, ami talán a gyerekek kedvét is meghozza a rendszeres testmozgáshoz.

@danaimak_
Ő a mi emberünk, ha olyan láberősítő gyakorlatokra vágyunk, amelyeket eszközök nélkül is elvégezhetünk, de akkor is hozzá „forduljunk”, ha új elemeket szeretnénk csempészni jól megszokott fekvőtámaszainkba. Dani úgy mutatja meg mindezt, hogy közben szórakoztat, és ezzel leveszi vállunkról a magunk rárakta felesleges pszichés terhet.

@the.littlebeast
Bár a neve kissé ijesztő, a formás testű erőemelő, Ru mindent tud a súlyzóval. Ha finom elemelő trükkökre vágyunk, mindenféleképpen az ő videóit nézzük meg. Ha nem vagyunk jó barátságban a súlyokkal, tekintsük meg saját testsúlyos edzéseit, amelyek kellően inspirálóak!

@dexrated
A fitnesz nemcsak súlyok emelgetését és kemény edzésmunkát jelent, hanem jókedvet és szórakozást is. Dexrated erre az egyik legjobb példa: bár láthatóan van rajta némi súlyfelesleg, ez mit sem zavarja. Rövid videofilmjeiben arról tesz tanúbizonyságot, hogy csakis olyan mozgásformát érdemes választanunk, amelyet önfeledten végezhetünk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.