Ismét rekordot döntött a Fitbalance

Idén sem csalódott az, aki vasárnap kilátogatott az ország legnagyobb sport- és életmódfesztiváljára, a Fitbalance-ra, amelynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont.

Rekordrészvételt hozott idén az ország egyik legőrületesebb fitneszparádéja, a Fitbalance, amelyen csaknem kilencezren vettek részt a Papp László Sportarénában vasárnap. Az eseményre kilátogatók jót mozogtak – a rendezvény célja pont az volt, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára.

„A rendezvény miden várakozást felülmúlt, ez volt a legszínvonalasabb Fitbalance, amelyen valaha részt vettem – kezdte élménybeszámolóját Péntek Enikő, a ZONA-edzésmódszer megalkotója. – Nemcsak a programok, de az esemény körítése is rendkívül lenyűgöző volt. Szujó Zoli kitűnő hangulatot teremtett a nagyszínpadon, még soha senki nem vezette ilyen színvonalasan a Fitbalance-t.”

A legnépszerűbb színhely valóban a nagyszínpad volt, ahol Szujó Zoltán sorra szólította színpadra az ország leismertebb fitneszedzőit. Az eseménnyel kapcsolatban így nyilatkozott a színpad házigazdája:

„Először kaptam felkérést, hogy a nagyszínpad házigazdája legyek. Elképesztő élmény volt, hogy a teljesen megtelt arénában több ezer ember teljesen egyszerre mozdult az éppen fellépő edzővel. A színpad előtti területen sokszor egy tűt sem lehetett leejteni, annyian voltak. Remek kezdeményezés, hogy élsportolókkal is lehetett találkozni” – nyilatkozta Szujó Zoltán.

A rendezvény szervezői elmondták, a csaknem nyolcezer négyzetméteres területen egész nap zajlottak a csoportos edzések, a funkcionális órák, állapotfelmérés és életmód-tanácsadás, valamint gasztro- és divatbemutatók.

A „női zónában” Tatár Csilla beszélgetett sztárvendégeivel, akik szívesen osztották meg a sportolással, életmódváltással kapcsolatos személyes tapasztalataikat. A Fitbalance plusz zónában nemcsak a sérülések utáni rehabilitációval kapcsolatban látták el hasznos tanácsokkal az érdeklődőket, hanem állapotfelméréssel is segítették a kezdőket az ideális mozgásforma kiválasztásában.

A nagyszínpadon kívül a Fitbalance Kids-zónát is sokan keresték fel, ahol a legfiatalabb korosztály képviselői kiadós mozgás részesei lehettek. Spinningedzések, funkcionális edzések, kangoo, body art, jóga és a pilátesz is a rendezvény programpalettáját gazdagította. Természetesen Péntek Enikő ZONA-triója sem maradhatott ki a fesztivál programjából.

„Vasárnap tíz óra tíz perckor léptem fel – jobban szeretem a korai időpontot, mert ilyenkor még mindenki friss és élénk, délutánra sokan elfáradnak. Nagyon kemény negyvenperces edzést tartottam, és aki eljött, kitartóan végezte a gyakorlatokat. Az edzés második felére kicsit kipukkant a társaság, de ez így van rendjén, hiszen ez a sport, a mozgás lényege. A fitneszedzők közül többen kitesszük az edzésről készült felvételeinket a Facebook-oldalunkra, így azok is elvégezhetik a programokat, akik nem jöttek ki az arénába” – árulta el Péntek Enikő.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.