Ismét rekordot döntött a Fitbalance

Idén sem csalódott az, aki vasárnap kilátogatott az ország legnagyobb sport- és életmódfesztiváljára, a Fitbalance-ra, amelynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont.

Rekordrészvételt hozott idén az ország egyik legőrületesebb fitneszparádéja, a Fitbalance, amelyen csaknem kilencezren vettek részt a Papp László Sportarénában vasárnap. Az eseményre kilátogatók jót mozogtak – a rendezvény célja pont az volt, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára.

„A rendezvény miden várakozást felülmúlt, ez volt a legszínvonalasabb Fitbalance, amelyen valaha részt vettem – kezdte élménybeszámolóját Péntek Enikő, a ZONA-edzésmódszer megalkotója. – Nemcsak a programok, de az esemény körítése is rendkívül lenyűgöző volt. Szujó Zoli kitűnő hangulatot teremtett a nagyszínpadon, még soha senki nem vezette ilyen színvonalasan a Fitbalance-t.”

A legnépszerűbb színhely valóban a nagyszínpad volt, ahol Szujó Zoltán sorra szólította színpadra az ország leismertebb fitneszedzőit. Az eseménnyel kapcsolatban így nyilatkozott a színpad házigazdája:

„Először kaptam felkérést, hogy a nagyszínpad házigazdája legyek. Elképesztő élmény volt, hogy a teljesen megtelt arénában több ezer ember teljesen egyszerre mozdult az éppen fellépő edzővel. A színpad előtti területen sokszor egy tűt sem lehetett leejteni, annyian voltak. Remek kezdeményezés, hogy élsportolókkal is lehetett találkozni” – nyilatkozta Szujó Zoltán.

A rendezvény szervezői elmondták, a csaknem nyolcezer négyzetméteres területen egész nap zajlottak a csoportos edzések, a funkcionális órák, állapotfelmérés és életmód-tanácsadás, valamint gasztro- és divatbemutatók.

A „női zónában” Tatár Csilla beszélgetett sztárvendégeivel, akik szívesen osztották meg a sportolással, életmódváltással kapcsolatos személyes tapasztalataikat. A Fitbalance plusz zónában nemcsak a sérülések utáni rehabilitációval kapcsolatban látták el hasznos tanácsokkal az érdeklődőket, hanem állapotfelméréssel is segítették a kezdőket az ideális mozgásforma kiválasztásában.

A nagyszínpadon kívül a Fitbalance Kids-zónát is sokan keresték fel, ahol a legfiatalabb korosztály képviselői kiadós mozgás részesei lehettek. Spinningedzések, funkcionális edzések, kangoo, body art, jóga és a pilátesz is a rendezvény programpalettáját gazdagította. Természetesen Péntek Enikő ZONA-triója sem maradhatott ki a fesztivál programjából.

„Vasárnap tíz óra tíz perckor léptem fel – jobban szeretem a korai időpontot, mert ilyenkor még mindenki friss és élénk, délutánra sokan elfáradnak. Nagyon kemény negyvenperces edzést tartottam, és aki eljött, kitartóan végezte a gyakorlatokat. Az edzés második felére kicsit kipukkant a társaság, de ez így van rendjén, hiszen ez a sport, a mozgás lényege. A fitneszedzők közül többen kitesszük az edzésről készült felvételeinket a Facebook-oldalunkra, így azok is elvégezhetik a programokat, akik nem jöttek ki az arénába” – árulta el Péntek Enikő.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hogyan ússzuk meg az óriásbukást?
Új kihívásunk: itt a Nagy hőségfutás!
Contador rekordja az Everest-kihívásban
Pilisi minitúra forrástól vízesésig
Tanácsok önbizalommal teli sporttársaknak

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Világrekord a kerti székből felállva
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!

Hegymászás

Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.