Marosvölgyi Noémi a rúdsport királynője

Mozgalmas ősz elé néz Magyarország legjobb rúdtáncosa, aki szeptemberben a Las Vegas-i Pole Expón mutathatja meg tehetségét, majd októberben dobogóra állna a kanadai világbajnokságon.

Kitartás, rengeteg edzés, elhivatottság és szorgalom. Marosvölgyi Noémi szerint elsősorban ez a siker titka.

Magyarország legjobb rúdtáncosa sorozatban ötödször nyerte meg az elit kategóriát az IPSF rúdsport magyar bajnokságon, amelynek nehézségéről mindent elárul, hogy az indulók száma évről évre csökken.

„Az első magyar bajnokságomon tizenketten indultunk, idén viszont már csak hatan, tényleg nagyon nehéz ez a kategória, a nemzetközi mezőny brutálisan erős, én vagyok az egyetlen magyar, aki eddig bekerült a legjobb tízbe a világbajnokságon. Sokat számít, hogy tizenhat éves koromig tornáztam, amíg egy sérülés véget nem vetett a karrieremnek. A tornászmúltamnak köszönhetően nincs bennem félelemérzet, nem tartok az esésektől, miközben azt tapasztalom, hogy sokaknak egy bukfenc is kihívást jelent. Amíg itthon a legtöbben még mindig csupán hobbiként tekintenek erre a sportra, addig külföldön sokkal komolyabban veszik, akár napi három–öt órát is edzenek” mondta Marosvölgyi Noémi.

 

Az elit kategória nem könnyű, Marosvölgyi Noémi viszont sorozatban ötödször lett aranyérmes

 

Bár egyedül edz, tökéletesen tisztában van vele, mire van szüksége a testének. A táplálkozásra nem fordít különösebb figyelmet, eszi, ami jólesik, de a nagy versenyek előtt napi négy órát tréningezik, amiből két óra a rúdedzés, a többi kondi, állóképesség-fejlesztés, nyújtás és jóga. Ha teheti, szabadidejében is sportol, imádja a vízi sportokat, nagy kedvence az úszás, a wakeboard és a jet-ski.

Elhivatottságáról sokat elmond, hogy eleinte hobbiként kezelte, ám mire észbe kapott, egyszeres magyar bajnoknak vallhatta magát.

„A televízióban akadt meg a szemem a rúdtáncon, elsősorban az fogott meg, mennyire nőies, és mennyi erő kell hozzá. Hobbiként indult, de gyorsan rájöttem, ennyinél nem tudok megállni, rengeteget edzettem, otthonra is vettem egy rudat, és fél év után megnyertem az első magyar bajnoki címemet.”

 

Marosvölgyi Noémi (középen) reméli, hogy a kanadai vb-n is dobogóra állhat

 

Mostani győzelmének köszönhetően kvalifikálta magát az októberi, kanadai világbajnokságra, emellett nem sokkal a verseny után meghívást kapott a Las Vegasban rendezendő, szeptemberi Pole Expóra, amelyen a világ tizennégy legjobb rúdtáncosa vehet részt.

„Óriási megtiszteltetés, nagyon fel kell kötnöm az alsót. A világbajnokságon szeretném megcsípni a dobogót, eddig a nyolcadik hely volt a legjobb eredményem, ezt mindenképpen szeretném felülmúlni. Szeretném, ha minden elemem tökéletes lenne, tudom, miben kell még javulnom, és mindent megteszek, hogy a lehető legmagasabb pontszámot kapjam.”

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.